reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Aga[/B] mój gin nie chciał powiedzieć mi szczegółów nt. długości szyjki, tylko tyle, że znacznie się skróciła... Na pewno jest krótsza niż Twoja, niestety...:( Ale grunt, że nie idzie dalej:) To niestety skutki nadreaktywności skurczowej macicy, która na szczęście się uspokoiła, więc jest szansa, że donoszę. Zaczęłam 32 tc... jeszcze trochę:)))

Też już zmykam spać-do jutra!

dobranoc- u mnie dopiero 15.50 wiec ja zaczynam zyc, bo uwielbiam zycie popoludniowo- wieczorowe:)))
Ja wiem wszystko o mojej szyjce , bo co 2 tyg. mam usg dopochwowe- ale to dlatego jak pisalam ze ja juz z gory wiadomo ze z problemami szyjkowymi 4 ciaza w tym dwie stracone :(- ja biore na skurcze na wlasna reke nospe- bo tutaj nic nie daja poza lozkiem i kroplowka w szpitalu w krytycznych przypadkach- a i od 16 tyg. mam progesteron w zastrzykach raz na tydz. do 36 tyg. -tak bedzie. ale Wuzelek 32 tydz. to juz super - tutaj jak urodzisz dziecko w 34-35 to wsumie w zaleznosci od wagi ,a le jak jest w porzasi to wychodzi z Toba do domku.
Ja najbardziej boje sie urodzic wczesniej i niemoc wziasc maluszka ze soba do domku:( i niemoc go przytulic zaraz po porodzie:) to najpiekniejsze uczucie jakie poznalam.

GSCZ- jak jest normalna ciaza to lekarze nie informuja o dlugosci szyki non stop- przy usg dopochwowym tylko to widac dokladnie.
Ja z moja coreczka w poprzedniej ciazy milam ponad 30 usg, teraz tez mam juz od 20 tyg. co 2 tydz. i tak bedzie do konca ciazy. A za 2 tyg. zaczynam wizyty co tydz. KTG, co 2 tyg. USG i wizyty lekarskie- u mnie jest tego mnostwo ale niestey jestem w grupie ciaz wysokoiego ryzyka:-(.
A wiec zycze milej nocki dziewczyny - ja jeszcze chwilke bede ale ...... poskakam po innych forach

reklama
ja tez nie wiem ile moja szyjka ma, wystarczy mi stwierdzenie "szyjka zamknięta, macica wysoko":-)

AgaS-78 malutko Cie ostatnio... ostatnio myślałam o Tobie;-)
Anecia1111 z takim wielkim brzuchem to męczarnia takie leżakowanie w wannie, a podnieść się to już wyczyn nie lada:p więc niewiele tracisz.. ja po prostu jestem od tego uzalezniona, muszę tam poczytać i zjeść coś dobrego...:p
Shyla uhuhuuu, no to chyba przebiłas nas z wagą.. ale i tak chudzinka z Ciebie będzie:p czy już lepiej u Ciebie?
Pati no to jak Ty zostaniesz i jeszcze kilka innych dziewuszek po porodzie, to będzie super:)
Milusia tez nie znoszę rodzynek, brrrr....
Cayra no jak się czujesz? lepiej... ?

oj coś nam ehtele na weselichu zabalowała.. mówiła że może wieczorkiem wpadnie:)

ja uciekam lulci....
chociaż mi sie nie chce, ale co ja mam robić jak sama w domu jestem?
w końcu nawet siku nie pójde, takiego mam lenia...

dobranoc:))))))))))

załozyłam bardzo miły temacik;-) https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2010-f324/sierpnioweczki-na-wadze-40919/#post5507498

Ostatnia edycja:
ciamajdko fajnie ze pomyslalas o mnie:)))
Jak pisalam duzo czasu zajmuje mi coreczka- pozatym roznica czasu robi swoje , kiedy wy zyjecie forum ja wychodze na dwor , na plac zabaw, na zakupy itd. Kiedy ja mam czas Wy kladziecie sie spac , u mnie maz wraca do domku i zaczyna sie kolejna zmiana zycie rodzinne z mezem- zreszta naprawde trudniej jest jak drugie dziecko jest jeszcze takie male i jest sie w trudnej do donoszenia ciazy a czlowiek stara sie podolac obowiazka.
W kazdym razie prawie co dzien Was czytam:))) i wsumie wiem co sie dzieje , a teraz chciala troche cos skomentowac to mala znow sie obudzila i siedzi mi na kolankach i pomaga stukac w klawiature:((

AgaS-78 nom to fajnie masz hehe u nas po 23 jest :-)ale jakos spac mi sie nie chce.... dziwne chociaz rano trzeba wstać :-)

Ciamajdka nom tak wlasnie tez mi powiedzial szyjka zamknieta macica wysoko heh oby to sie trzymalo dalej :-)
Dobranoc Ciamajdka :-)
Wszystki zycze dobranoc! I milych snooww

Ciamajdka pisałam jakiś czas temu ze mieliśmy problemy tylko firma do tego remont, i przeprowadzka i stad te dołki naszły , bo niestety nie było czasu dla siebie, ale jest już lepiej i myślę ze już tak zostanie :-)
Co do wagi , to ja wiedziałam ze przytyje tyle, mimo ze prowadzę życie aktywne i nie siedzę na tyłku ;-)
ale od września biorę się ostro znów za siebie :-)
Wuzelek żyję , żyję tyle ze brak czasu na neta i klikanie...

Ostatnia edycja:
Aga witaj- dobrze,że u Ciebie wszystko ok :) jeżeli nadal w dwupaku, to uważam, że to najlepsza wiadomość :)

od wczoraj wieczorem umieram...ból zęba przechodzi wszelkie logiczne granice i się zastanawiam co bardziej boli- on czy porod...wychodzi chyba na to samo. O 9:00 idę błagać dentystę o interwencję- niech rwie, zatruwa-cokolwiek byle by już przestał0- nie chce się jakiegoś niebezpiecznego zakażenia nabawić...
Trzymajcie za mnie kciuki :)

Dzień dobry brzychatki;)
U nas w Kielcach leje;(
Mam już dosyć tej pogody.
Piję teraz kawkę i podczytuję Was;)

fiuufiuu ból zęba jest całkiem innym rodzajem bólu niż poród ale tak samo nieprzyjemny i wykańczający, więc współczuję.

Miłego dzionka;)

Hej!

Bylam tu wczoraj rano i tyle stron od tego czasu naklikalyscie, ze naprawde nie jestem w stanie tego nadrobic :szok:
marulka odpisalam na wozkowym.

Lece przeczytac co tam u Pajki.

Milego piatku, odpoczywajcie :-)

reklama
Witam piątkowo :)
U mnie już 28 ° także piękna pogoda:-)
miłego dnia , ja zabieram się do pracy ;-)

Do góry