reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Aga[/B] mój gin nie chciał powiedzieć mi szczegółów nt. długości szyjki, tylko tyle, że znacznie się skróciła... Na pewno jest krótsza niż Twoja, niestety...:( Ale grunt, że nie idzie dalej:) To niestety skutki nadreaktywności skurczowej macicy, która na szczęście się uspokoiła, więc jest szansa, że donoszę. Zaczęłam 32 tc... jeszcze trochę:)))

Też już zmykam spać-do jutra!

dobranoc- u mnie dopiero 15.50 wiec ja zaczynam zyc, bo uwielbiam zycie popoludniowo- wieczorowe:)))
Ja wiem wszystko o mojej szyjce , bo co 2 tyg. mam usg dopochwowe- ale to dlatego jak pisalam ze ja juz z gory wiadomo ze z problemami szyjkowymi 4 ciaza w tym dwie stracone :(- ja biore na skurcze na wlasna reke nospe- bo tutaj nic nie daja poza lozkiem i kroplowka w szpitalu w krytycznych przypadkach- a i od 16 tyg. mam progesteron w zastrzykach raz na tydz. do 36 tyg. -tak bedzie. ale Wuzelek 32 tydz. to juz super - tutaj jak urodzisz dziecko w 34-35 to wsumie w zaleznosci od wagi ,a le jak jest w porzasi to wychodzi z Toba do domku.
Ja najbardziej boje sie urodzic wczesniej i niemoc wziasc maluszka ze soba do domku:( i niemoc go przytulic zaraz po porodzie:) to najpiekniejsze uczucie jakie poznalam.

GSCZ- jak jest normalna ciaza to lekarze nie informuja o dlugosci szyki non stop- przy usg dopochwowym tylko to widac dokladnie.
Ja z moja coreczka w poprzedniej ciazy milam ponad 30 usg, teraz tez mam juz od 20 tyg. co 2 tydz. i tak bedzie do konca ciazy. A za 2 tyg. zaczynam wizyty co tydz. KTG, co 2 tyg. USG i wizyty lekarskie- u mnie jest tego mnostwo ale niestey jestem w grupie ciaz wysokoiego ryzyka:-(.
A wiec zycze milej nocki dziewczyny - ja jeszcze chwilke bede ale ...... poskakam po innych forach

reklama
ja tez nie wiem ile moja szyjka ma, wystarczy mi stwierdzenie "szyjka zamknięta, macica wysoko":-)

AgaS-78 malutko Cie ostatnio... ostatnio myślałam o Tobie;-)
Anecia1111 z takim wielkim brzuchem to męczarnia takie leżakowanie w wannie, a podnieść się to już wyczyn nie lada:p więc niewiele tracisz.. ja po prostu jestem od tego uzalezniona, muszę tam poczytać i zjeść coś dobrego...:p
Shyla uhuhuuu, no to chyba przebiłas nas z wagą.. ale i tak chudzinka z Ciebie będzie:p czy już lepiej u Ciebie?
Pati no to jak Ty zostaniesz i jeszcze kilka innych dziewuszek po porodzie, to będzie super:)
Milusia tez nie znoszę rodzynek, brrrr....
Cayra no jak się czujesz? lepiej... ?

oj coś nam ehtele na weselichu zabalowała.. mówiła że może wieczorkiem wpadnie:)

ja uciekam lulci....
chociaż mi sie nie chce, ale co ja mam robić jak sama w domu jestem?
w końcu nawet siku nie pójde, takiego mam lenia...

dobranoc:))))))))))

załozyłam bardzo miły temacik;-) https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2010-f324/sierpnioweczki-na-wadze-40919/#post5507498

Ostatnia edycja:
ciamajdko fajnie ze pomyslalas o mnie:)))
Jak pisalam duzo czasu zajmuje mi coreczka- pozatym roznica czasu robi swoje , kiedy wy zyjecie forum ja wychodze na dwor , na plac zabaw, na zakupy itd. Kiedy ja mam czas Wy kladziecie sie spac , u mnie maz wraca do domku i zaczyna sie kolejna zmiana zycie rodzinne z mezem- zreszta naprawde trudniej jest jak drugie dziecko jest jeszcze takie male i jest sie w trudnej do donoszenia ciazy a czlowiek stara sie podolac obowiazka.
W kazdym razie prawie co dzien Was czytam:))) i wsumie wiem co sie dzieje , a teraz chciala troche cos skomentowac to mala znow sie obudzila i siedzi mi na kolankach i pomaga stukac w klawiature:((

AgaS-78 nom to fajnie masz hehe u nas po 23 jest :-)ale jakos spac mi sie nie chce.... dziwne chociaz rano trzeba wstać :-)

Ciamajdka nom tak wlasnie tez mi powiedzial szyjka zamknieta macica wysoko heh oby to sie trzymalo dalej :-)
Dobranoc Ciamajdka :-)
Wszystki zycze dobranoc! I milych snooww

Ciamajdka pisałam jakiś czas temu ze mieliśmy problemy tylko firma do tego remont, i przeprowadzka i stad te dołki naszły , bo niestety nie było czasu dla siebie, ale jest już lepiej i myślę ze już tak zostanie :-)
Co do wagi , to ja wiedziałam ze przytyje tyle, mimo ze prowadzę życie aktywne i nie siedzę na tyłku ;-)
ale od września biorę się ostro znów za siebie :-)
Wuzelek żyję , żyję tyle ze brak czasu na neta i klikanie...

Ostatnia edycja:
Aga witaj- dobrze,że u Ciebie wszystko ok :) jeżeli nadal w dwupaku, to uważam, że to najlepsza wiadomość :)

od wczoraj wieczorem umieram...ból zęba przechodzi wszelkie logiczne granice i się zastanawiam co bardziej boli- on czy porod...wychodzi chyba na to samo. O 9:00 idę błagać dentystę o interwencję- niech rwie, zatruwa-cokolwiek byle by już przestał0- nie chce się jakiegoś niebezpiecznego zakażenia nabawić...
Trzymajcie za mnie kciuki :)

Dzień dobry brzychatki;)
U nas w Kielcach leje;(
Mam już dosyć tej pogody.
Piję teraz kawkę i podczytuję Was;)

fiuufiuu ból zęba jest całkiem innym rodzajem bólu niż poród ale tak samo nieprzyjemny i wykańczający, więc współczuję.

Miłego dzionka;)

Hej!

Bylam tu wczoraj rano i tyle stron od tego czasu naklikalyscie, ze naprawde nie jestem w stanie tego nadrobic :szok:
marulka odpisalam na wozkowym.

Lece przeczytac co tam u Pajki.

Milego piatku, odpoczywajcie :-)

reklama
Witam piątkowo :)
U mnie już 28 ° także piękna pogoda:-)
miłego dnia , ja zabieram się do pracy ;-)

Do góry