reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczynki Ja dopiero teraz bo rano szybko na badania krwi i moczu, bo w poniedziałek wizyta u gina, później szkoła rodzenia i dopiero teraz wróciłam do domu... Ech język na brodzie :-) Ale mi dzisiaj mała skakała na zajęciach w szkole po oddychaniu przeponowym :-) Cały brzuch mi skakał, a teraz jak usiadłam na komputerze to czkawki dostała :-)

Ja mam już 30tydz.:szok::szok::szok: A wydawało mi się, że czas tak wolno płynie,a tutaj już zaczął się w miarę bezpieczny okres dla Wiktorii już niedługo będę Ją trzymała na rękach :-) :tak::tak::tak:

reklama
hej dziewczyny .... przez pare godz mnie niebylo gdyz poszlam do fryzjera - normanie zminilam kolor wloskow :) juz nawet bralo mnie na zminienie sciencia ale zostawilam tak jak jest jedynie kolor jest inny .....

kasikz- dbaj o siebie , trzymam kciuki, aby wszytko było dobrze

Bogusiu - gratuluję 30 tygodnia!!!!! :) Też już bym chciała 3 zprzodu zobaczyć.

Bombusiu- Ojj...też to będziemy wszystkie przechodzić. Telefony ze szkoły, wywiadówki, stres o nastolatków :)

kassia - a może siostra powinna iść do szpitala na kontrolę?? :( Po jednej tabletce i to branej nie raz to aż dziwne,że tak organizm zareagował :(
Lekarze rodzinni niestety kojarzą mi się z mało kompetentnymi lekarzami. Mój np. sprawdza choroby w internecie, była pediatra malej pomyliła ziarniniak nogi z odciskiem przez co mala wylądowała w szpitalu a kolejna lekarka stwierdziła że mała ma zdrowe gardło a po 2 godzinach miała już stwierdzoną ostrą anginę w szpitalu,gdzie dorwała dodatkowo zapalenie płuc...
Ciężko teraz o lekarza z prawdziwego zdarzenia :(

A ja mialam dziś WRESZCIE aktywny dzień.
Kupilam w lumpie kolejną spódniczkę w stylu hippie na lato (mam już dwie,właściwie trzy), bluzkę i spodnie dla Olimpii i śpioszka dla Lilianki. Poza tym znalazłam sklep obuwniczy z idealnymi balerinami w cenie 29zł! Mialy być nieco szersze (tzn zeby nie spadały ale nie uciskały opuchnietych wieczorem nóg), jasne, ażurkowe by były przewiewne i miekkie. Są idealne :) Do tego w lumpie wyszukałam pasek pasujacy do butów i juz się cieszę. Nie będę chodzić nago latem!! ;)

Niedługo mam imieniny i dostałam od rodziców konkretną,dużą,usztywnianą kosmetyczkę juz z myślą o szpitalu. Pomieszczę w niej kosmetyki dla siebie i dziecka. cieszę się :) Czas poszukać na allegro torby podróżnej,bo takowej ine posiadam. Swoja drogą- jak dużą kupić?? Kompletnie się na tym nie znam... (z myśla o szpitalu oczywiście).

Witam sie dziewczyny , ja znow zamilklam ale szczerze to chyba tak bede miec- bo ciagle mi brakuje czasu a tym samym ciagle jestem zmeczona- ufffff jak ja chce zeby juz byl lipiec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie nadrobilam Was wiec nie wiele wiem co tam slychac - ale postaram sie to zrobic w ciagu dnia:)

WItajcie, wrócilam z pobytu w szpitalu, niestety pomimo zalożonego pessara szyjka dalej sie skracala i otworzyła wewnątrz.Teraz leze dalej w domku i faszeruje sie lekami

A mala wązy już 1160 g i z usg termin przesunął sie na 03.08(z 13)

Wiesz- widze ze masz podobny problem jak ja, mnie po moich 2 stratach powiedziano ze mam wade genetyczna macicy, ktora nie ma tak dobrej rozciagliwosci - dlatego sie otwiera wewnetrzne ujscie i tym samym dochodzi do otwarcia calej szyjki.

Uwazaj na siebie - mysle ze nedzie dobrze w tej ciazy lekarz juz lepiej sie toba zajmuje bo wie ze to sie dzieje:(
Ja mam to otwarcie juz od miesiaca- ale powiem szczerze ze trzymam sie po tamtej juz donoszonej ciazy duzo lepiej i Tobie tez tego zycze- lez- bo to najwiecej pomaga- nastepna ciaza juz bedzie latwiejsza.

kassia - a może siostra powinna iść do szpitala na kontrolę?? :( Po jednej tabletce i to branej nie raz to aż dziwne,że tak organizm zareagował :(
Lekarze rodzinni niestety kojarzą mi się z mało kompetentnymi lekarzami. Mój np. sprawdza choroby w internecie, była pediatra malej pomyliła ziarniniak nogi z odciskiem przez co mala wylądowała w szpitalu a kolejna lekarka stwierdziła że mała ma zdrowe gardło a po 2 godzinach miała już stwierdzoną ostrą anginę w szpitalu,gdzie dorwała dodatkowo zapalenie płuc...
Ciężko teraz o lekarza z prawdziwego zdarzenia :(

na 18 ma wizyte u lekarza rodzinnego i ma odebrac wyniki krwi takze zobaczymy co jej ppowie. dodatkowo ma stan podgoraczkowy. normalnie nie wiem co jest. nigdy tak nie miala. krew z nosa moze leciec ale nie tak mocno i dzis juz 4 razy:(((((((((((

Kassia181 oj rany...ie ciekawie...nie moze tak czesto i długo lecieć niech porządnie się siostrą zajmą!!!!współczuje stresu

ja tez poproszę już 3 z przodu ..widzę że nie ktore to lipcówki ;-) wiec będziemy mieli miesięczne odstepy :-)

Poczytałam Was troszkę, ale dziś się nie udzielam, bo mam tak aktywny i pełen niespodziewanych "atrakcji" dzień, że chyba zwariuję... Jak nie zwariuję, odezwę się jutro:) Miłego popołudnia, ja spadam, bo to jeszcze niestety nie koniec dla mnie...

Ja wg OM jestem lipcówką, ale wg USG termin wypada na 8-9 sierpnia i wg tego mam liczone tygodnie. :)

Wcinam miętowe czekoladki ;) dobry mam humor,nareszcie!!

reklama
Cześć Dwupaczki i Trójpaczki :-D

U mnie jak zwykle szaro buro, ponuro i deszczowo - kiedy to się skończy? :eek:

Ani spaceru, ani nic... jeszcze parę takich dni i znowu pewnie jakaś chandra mnie złapie...

Mężuś w pracy, a ja przez jakiś czas w ogóle nie mogłam wejśc na stronę forum... ale w końcu się udało :-)

Zaraz biorę się za ogarnięcie domku, bo jutro mam gości - rodzinkę :tak: Za szykowanie jedzonka biorę się jutro :-D

Ciamajdko, ale z Ciebie "pozytywna wariatuńcia":-D:-D:-D
A tak na poważnie, idź do ortopedy i dowiedz się konkretnie, co z cesarką... Przynajmniej będziesz wiedzieć, jak się nastawiać... A co do samego zabiegu, to przecież można go mieć bez narkozy, żebyś była świadoma, a tylko na znieczuleniu, ja tak chcę...

Bogusiu86, gratuluję 30 tygodnia, ale ten czas leci... Jeszcze kilka i Dzidzia będzie z Tobą... :-)

Bombusiu - masz rację - dzieci już na całe życie i nerwy z jimi związane - też :-D

Życzę Wam udanego popołudnia i wieczorku :*

Do góry