reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczynki Ja dopiero teraz bo rano szybko na badania krwi i moczu, bo w poniedziałek wizyta u gina, później szkoła rodzenia i dopiero teraz wróciłam do domu... Ech język na brodzie :-) Ale mi dzisiaj mała skakała na zajęciach w szkole po oddychaniu przeponowym :-) Cały brzuch mi skakał, a teraz jak usiadłam na komputerze to czkawki dostała :-)

Ja mam już 30tydz.:szok::szok::szok: A wydawało mi się, że czas tak wolno płynie,a tutaj już zaczął się w miarę bezpieczny okres dla Wiktorii już niedługo będę Ją trzymała na rękach :-) :tak::tak::tak:

reklama
hej dziewczyny .... przez pare godz mnie niebylo gdyz poszlam do fryzjera - normanie zminilam kolor wloskow :) juz nawet bralo mnie na zminienie sciencia ale zostawilam tak jak jest jedynie kolor jest inny .....

kasikz- dbaj o siebie , trzymam kciuki, aby wszytko było dobrze

Bogusiu - gratuluję 30 tygodnia!!!!! :) Też już bym chciała 3 zprzodu zobaczyć.

Bombusiu- Ojj...też to będziemy wszystkie przechodzić. Telefony ze szkoły, wywiadówki, stres o nastolatków :)

kassia - a może siostra powinna iść do szpitala na kontrolę?? :( Po jednej tabletce i to branej nie raz to aż dziwne,że tak organizm zareagował :(
Lekarze rodzinni niestety kojarzą mi się z mało kompetentnymi lekarzami. Mój np. sprawdza choroby w internecie, była pediatra malej pomyliła ziarniniak nogi z odciskiem przez co mala wylądowała w szpitalu a kolejna lekarka stwierdziła że mała ma zdrowe gardło a po 2 godzinach miała już stwierdzoną ostrą anginę w szpitalu,gdzie dorwała dodatkowo zapalenie płuc...
Ciężko teraz o lekarza z prawdziwego zdarzenia :(

A ja mialam dziś WRESZCIE aktywny dzień.
Kupilam w lumpie kolejną spódniczkę w stylu hippie na lato (mam już dwie,właściwie trzy), bluzkę i spodnie dla Olimpii i śpioszka dla Lilianki. Poza tym znalazłam sklep obuwniczy z idealnymi balerinami w cenie 29zł! Mialy być nieco szersze (tzn zeby nie spadały ale nie uciskały opuchnietych wieczorem nóg), jasne, ażurkowe by były przewiewne i miekkie. Są idealne :) Do tego w lumpie wyszukałam pasek pasujacy do butów i juz się cieszę. Nie będę chodzić nago latem!! ;)

Niedługo mam imieniny i dostałam od rodziców konkretną,dużą,usztywnianą kosmetyczkę juz z myślą o szpitalu. Pomieszczę w niej kosmetyki dla siebie i dziecka. cieszę się :) Czas poszukać na allegro torby podróżnej,bo takowej ine posiadam. Swoja drogą- jak dużą kupić?? Kompletnie się na tym nie znam... (z myśla o szpitalu oczywiście).

Witam sie dziewczyny , ja znow zamilklam ale szczerze to chyba tak bede miec- bo ciagle mi brakuje czasu a tym samym ciagle jestem zmeczona- ufffff jak ja chce zeby juz byl lipiec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie nadrobilam Was wiec nie wiele wiem co tam slychac - ale postaram sie to zrobic w ciagu dnia:)

WItajcie, wrócilam z pobytu w szpitalu, niestety pomimo zalożonego pessara szyjka dalej sie skracala i otworzyła wewnątrz.Teraz leze dalej w domku i faszeruje sie lekami

A mala wązy już 1160 g i z usg termin przesunął sie na 03.08(z 13)

Wiesz- widze ze masz podobny problem jak ja, mnie po moich 2 stratach powiedziano ze mam wade genetyczna macicy, ktora nie ma tak dobrej rozciagliwosci - dlatego sie otwiera wewnetrzne ujscie i tym samym dochodzi do otwarcia calej szyjki.

Uwazaj na siebie - mysle ze nedzie dobrze w tej ciazy lekarz juz lepiej sie toba zajmuje bo wie ze to sie dzieje:(
Ja mam to otwarcie juz od miesiaca- ale powiem szczerze ze trzymam sie po tamtej juz donoszonej ciazy duzo lepiej i Tobie tez tego zycze- lez- bo to najwiecej pomaga- nastepna ciaza juz bedzie latwiejsza.

kassia - a może siostra powinna iść do szpitala na kontrolę?? :( Po jednej tabletce i to branej nie raz to aż dziwne,że tak organizm zareagował :(
Lekarze rodzinni niestety kojarzą mi się z mało kompetentnymi lekarzami. Mój np. sprawdza choroby w internecie, była pediatra malej pomyliła ziarniniak nogi z odciskiem przez co mala wylądowała w szpitalu a kolejna lekarka stwierdziła że mała ma zdrowe gardło a po 2 godzinach miała już stwierdzoną ostrą anginę w szpitalu,gdzie dorwała dodatkowo zapalenie płuc...
Ciężko teraz o lekarza z prawdziwego zdarzenia :(

na 18 ma wizyte u lekarza rodzinnego i ma odebrac wyniki krwi takze zobaczymy co jej ppowie. dodatkowo ma stan podgoraczkowy. normalnie nie wiem co jest. nigdy tak nie miala. krew z nosa moze leciec ale nie tak mocno i dzis juz 4 razy:(((((((((((

Kassia181 oj rany...ie ciekawie...nie moze tak czesto i długo lecieć niech porządnie się siostrą zajmą!!!!współczuje stresu

ja tez poproszę już 3 z przodu ..widzę że nie ktore to lipcówki ;-) wiec będziemy mieli miesięczne odstepy :-)

Poczytałam Was troszkę, ale dziś się nie udzielam, bo mam tak aktywny i pełen niespodziewanych "atrakcji" dzień, że chyba zwariuję... Jak nie zwariuję, odezwę się jutro:) Miłego popołudnia, ja spadam, bo to jeszcze niestety nie koniec dla mnie...

Ja wg OM jestem lipcówką, ale wg USG termin wypada na 8-9 sierpnia i wg tego mam liczone tygodnie. :)

Wcinam miętowe czekoladki ;) dobry mam humor,nareszcie!!

reklama
Cześć Dwupaczki i Trójpaczki :-D

U mnie jak zwykle szaro buro, ponuro i deszczowo - kiedy to się skończy? :eek:

Ani spaceru, ani nic... jeszcze parę takich dni i znowu pewnie jakaś chandra mnie złapie...

Mężuś w pracy, a ja przez jakiś czas w ogóle nie mogłam wejśc na stronę forum... ale w końcu się udało :-)

Zaraz biorę się za ogarnięcie domku, bo jutro mam gości - rodzinkę :tak: Za szykowanie jedzonka biorę się jutro :-D

Ciamajdko, ale z Ciebie "pozytywna wariatuńcia":-D:-D:-D
A tak na poważnie, idź do ortopedy i dowiedz się konkretnie, co z cesarką... Przynajmniej będziesz wiedzieć, jak się nastawiać... A co do samego zabiegu, to przecież można go mieć bez narkozy, żebyś była świadoma, a tylko na znieczuleniu, ja tak chcę...

Bogusiu86, gratuluję 30 tygodnia, ale ten czas leci... Jeszcze kilka i Dzidzia będzie z Tobą... :-)

Bombusiu - masz rację - dzieci już na całe życie i nerwy z jimi związane - też :-D

Życzę Wam udanego popołudnia i wieczorku :*

Do góry