reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
ewelinka ja tez panikuje bo jak widze ze dziewczyny maja duzo wieksze dzidzie to zastanawiam sie czy cos nie tak no i przez to ze moj maluszek jest maly moja ciaza jest mlodsza bo mam z ow termin na 4 sierpnia z w usg na 13 ale po zameczaniu lekarki pytaniami czy wszytko ok bo mnie to niepokoi ona stwierdziła ze tak zebym sienie martwiła no i dla pocieszenia dodała ze jestem malą kobitką wiec i dzidzi nie bedzie olbrzymem. To pomogło hehe :)

Cześć!
Dzień nie zaczął się dobrze-zaliczyłam spotkanie z kibelkiem, co nie zdarzyło się bardzo dawno:no: Teraz już mi przeszło, zjadłam nawet śniadanie:tak: Dziś do pracy tylko na 3 lekcje i weekend:-) Tyle, że spędzamy go z Basią same-M pojechał na weekend z kolegami-ostatni raz przed porodem:blink: Jutro pojedziemy do dziadków i jakoś minie nam czas...
Dostałam wczoraj pocztą zamówione rzeczy dla Małgosi (pierwsze:tak:) i wiecie jak była zaadresowana koperta-Małgorzata i moje nazwisko-ale ktoś się pomylił, jakby wyczuł, że to dla małej Małgosi:-D
Co do składek ZUS słyszałam, że do macierzyńskiego wystarczy zapłacić te najwyższe tylko przez jedne miesiąc, żeby otrzymać ponad 5 tys miesięcznie na macierzyńskim:tak:
Polianna-co do odpieluszkowania-zależy jakim typem jest Twoja córcia-u mojej nie sprawdzają się metody odbierania wszystkiego od razu-tak było ze smoczkiem-musieliśmy to robić systematycznie, z piersią i także z pieluchami:tak: Najpierw zrezygnowaliśmy z pieluch w dzień, a dopiero po jakimś czasie w nocy-budziła się jeszcze jakiś czas, żeby się wysiusiać, ale teraz przesypia całą noc:tak:

Dzień dobry dziewczyny :-)
Cały wczorajszy dzionek mnie nie było i za chwilę standardowo muszę Was doczytać :tak::-)
Chciałam się Wam pochwalić, że mamy już swoją datę ślubu, wczoraj byliśmy w urzędzie. :-D 18 czerwiec 2010 o godz. 12.20, co prawda do nie sobota, tylko piątek, ale to nic:tak::-)
Mam jeszcze jednego newsa :-D Jak powiedzieliśmy rodzicom M., to dostaliśmy złote obrączki po dziadkach M. , przyszła teściowa (pierwszy raz od prawie 8 lat wykazała taki gest) dołożyła swoje 2 złote pierścionki (ma ich od cholery), poszliśmy do jubilera i będziemy mieć złote GPS-y :-D Dokładamy tylko 200 zł. za robociznę i będą :tak:
Mały wczoraj się tak wiercił i wystawiał po kolei wszystkie części swojego ciałka, że aż mnie brzuch potem pobolewał, ale jestem przeszczęśliwa.:-D
No dobrze, mykam do czytania Waszych postów i w między czasie do porządków i gotowania. :tak:
Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze. :tak:
Miłego dzionka i słoneczne pogody :tak: ( w Łodzi standardowo szaro, buro i ponuro :wściekła/y:).

ewelinka ja tez panikuje bo jak widze ze dziewczyny maja duzo wieksze dzidzie to zastanawiam sie czy cos nie tak no i przez to ze moj maluszek jest maly moja ciaza jest mlodsza bo mam z ow termin na 4 sierpnia z w usg na 13 ale po zameczaniu lekarki pytaniami czy wszytko ok bo mnie to niepokoi ona stwierdziła ze tak zebym sienie martwiła no i dla pocieszenia dodała ze jestem malą kobitką wiec i dzidzi nie bedzie olbrzymem. To pomogło hehe :)

kolumnea no własnie. Własnie wczoraj sie zgadałam sie z moim A i on jak sie urodził to wazył 2300 tylko. Taki malutki był.Więc moze moj synus ma to po tatusiu :)

kiniusia wielkie gratulacje :) widze ze wszytko idzie jak z płatka :) fajnie ze sie wszytko udaje. My narazie bez slubu bedziemy ale to niestety moja wina bo ja nie chce, jak maly zacznie o to pytac to moze wtedy hehe

gratuluję daty ślubu kinuiusiu :)
moja mama też mi proponowała swoje pierścionki do przetopienia- włącznie z obrączkami jej i "płodziciela" ale doszłam do wniosku, że nad nimi jest jakaś klątwa i podziękowałam. Z naszych obliczeń wynika, że ślub nastąpi- mniej więcej w połowie 2013roku, bo do tego czasu zdążymy odłożyć co nieco kasy.. Mnie się nie spieszy ze ślubem, a Jaś ma *******ca i najchętniej to tak jak stoje by mnie zaciągnąl przed szanowne oblicze jakiegoś urzędasa, bo mu się mężem marzy być... no nic musi czekać ;P

reklama
Kiniusiu, gratuluję daty ślubu! :)
Pogoda w wawie nie jest najlepsza, ale wczorajsza wizyta kontrolna tak poprawiła mi humor, że nawet ta szarzyzna za oknem mi go nie popsuje :) Maluch rozwija się prawidłowo, ja wszystkie wyniki mam bardzo dobre. Czyli nie ma powodów do niepokoju. :)

Postanowiłam, że dziś wykąpię moją psicę, bo ostatnio jak byliśmy z nią na spacerze odkryła bagno i skorzystała z okazji, żeby się w nim wykąpać :/ płukanie wodą nie pozbawiło jej specyficznego zapachu, więc muszę ją poddać obróbce chemicznej :)

Trzymajcie się ciepło i udanego dnia! :)

Do góry