Nektarynka
Fanka BB :)
ucieszyłam sie bardzo bo odkładam kazzdy dodatkowy grosz dla dzidzi a tu taka oszczędność a mielismy kupowac łózeczko za 370zł także jakby nie patrzec jest cos w kieszeni..Nektarynka no to masz farta z łóżeczkiem))extra
ja kiedys pytałam w Zusie jak to jest zebym dostała wieksze macierzynskie to babka powiedziała mi ze i tak liczy sie srednia z 12 miesięcy i wyliczyłam sobie ze jesli podniosłabym w lutym (a dzialalnosc mam od 10.2009) to ja musiałabym im dodatkowo dać 4000zł a oni by mi dali 3000zł.. bo po macierzynskim dalej musiałabym płacic wyzszą stawke..Kobietki mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. Ja jestem zupełnie zielona w tym temacie. Mianowicie, od kiedy idzie się na urlop macierzyński, czy od razu po urodzeniu dziecka, czy mozna np. za jakiś czas od urodzenia dziecka.
Jest to dla mnie ważne, bo chciałabym podnieść sobie składkę zus, aby potem otrzymywać lepszą kaskę (mam własną firmę), ale tą wyższą składkę trzeba opłacać minimum 3 miesiące, a wiadomo róznie może być - jak urodzę miesiąc wcześniej to mi to przepadnie.
takze w moim przypadku to nie wchodziło w gre..
poza tym ja płace ten promocyjny zus nie wiem jaki Ty płacisz.. mi wychodzi okolo 350zł za miesiąc
ewelinka2106 gratuluje synka.. a lekarz cos mówił na wage maleństwa? jesli nic to moze tak ma być..