reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie..padnięta jestem strasznie, ale coś tam Wam skrobnę...:-)
Dzień z koleżanką się udał...zrobiłam też badania krwi i moczu więc jestem przygotowana na moje poniedziałkowe badanie...Tak się cieszę...:-D:-D Poza tym ja ostatnio na prawde dobrze się czuje...humor dopisuje dzidzia kopie, cud miód...:-):-)ten humor zawsze trwa do czasu aż satję na wadze hehhe ale staram się to rzadko robić...

Malagonia przede wszsytkim gratuluję córeczki:-D:-D:-D:-D Po drugie jak mamy o niej mówić? Imię już wybrane...? Cieszę się, że lekarz tak porządnie się Tobą zajął...kurczę tylko te bóle....mam nadzieję, że szybko miną..wypoczywaj kochana nie przemęczaj się przy porządkach wiosennych i bynajmniej nie miej wyrzutów sumienia...przecież pracując nic złego nie robiłaś....;-);-) Trzymam za Was kciuki...

ethele to może taki dobry humor już do końca ciąży utrzymasz? byłoby super:) i na pewno dzidzia na tym korzysta;D

A małej damy na imię chyba Karolina - mi się podobają inne, ale to nie jest złe, a mężowi odpowiada też:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobietki :)
Kolejny mroźny dzień, dobrze że słoneczko świeci to więcej energii.
Co do zakupów ja jeszcze nie mam nic. Mama dwa kocyki kupiła i w prezencie ślubnym dostałam ręczniki ze szlafrokami dla mnie, męża i dzidziusia. Ale też nie wierze w takie głupie przesądy, co ma być to będzie i po Świętach zacznę kompletować ciuszki dla Maleństwa.
Co do usg to też słyszałam opinie lekarzy że wszystkich pomiarów lekarz dokonuje na 2d a usg 3d lub 4 d to dodatkowe atrakcje dla rodziców. Ja usg mam 1 kwietnia ale jeszcze nie wiem czy na to 3 d sie zdecyduje. U mnie to koszt 150 zł.
Miłego dnia Wszystkim zycze i słoneczka duuuzo :-)

Witajcie kochane z rana...:):) mnie słoneczko dziś niesamowicie świeci...no ale temperatura pozostawia wiele do życzenia...
Dziś jadę do rodzinnych Mysłowic na spotkanie z koleżankami z "dawnych" lat...:)

ina21: "Zapaloną latarkę przykładamy do brzucha w jednym miejscu na kilka chwil, dając dziecku szansę na zauważenie światła i zainteresowanie się nim. Pamiętajmy, żeby nie przesuwać światła gwałtownie i nie zmieniać zbyt szybko punktów przyłożenia latarki - możemy w ten sposób wystraszyć malucha. Jeśli dziecko reaguje na światło, można do zabawy włączyć filtry zakładane na latarkę. Dzięki nim zmienimy natężenie i kolor światła."

tutaj macie artykuł o innych zabawach z dzieckiem w brzuszku...
W co się bawić z brzuszkiem? - Życie Warszawy

Malagonia Karolinka cudownie:) Takie urocze imię...lubię takie normalne, polskie imiona...
no i mam nadzieję, że ten mój humor się utrzyma...

fiuufiuu skleroza to podobno łapie ciężarówki w trzecim trymestrze:):):)no ale cóż kobicie w takim stanie trzeba wszystko wybaczyć.... Buźka

Acha, co do 3D, ja płacę za wizytę dość dużo 130 zł, ale mój lekarz pracuje w klinice ginekologicznej gdzie sam przeprowadza badania USG 3D 4D, więc nie będę musiała za to dodatkowo płacić., tylko wizyta będzie w innym miejscu...o tyle dobrze:)

Ostatnia edycja:
Hej!Widzę że trochę dziewczynek już jest.Mamuśki,napiszcie w jaki dzień cyklu Wam się udało.Ja w 10 i strasznie się martwię czy dziewczynka będzie a USG mam dopiero 19.04.
No i zawsze jak się ważę stale tak samo.To normalne?bo w poprzedniej ciąży do tego czasu 2 kg mi przybyło.

I ja się witam Kochane :-)

Dziś prawie całą noc przespałam - katar chyba odpuszcza:tak:
Kiniusia ten syrop *spam* jest naprawdę świetny! Muszę o nim pamiętać już nawet jak nie będę w ciąży bo jest SUPER :tak:

A wczoraj się "pochwaliłam", że mnie piersi nie bolą i dziś nad ranem mnie bolały :-( Zwłaszcza sutki. Nie obudziło mnie to ale śniło mi się, że nie mogę karmić dzidziusia (we śnie była córeczka) i tak mi się płakać chciało z tego powodu, no koszmar :no:

dzieńdoberek Kobitki
weszłam na ten wątek przez przypadek i tu tak miło:tak::tak: i fajnie bo wszystkie w tej samej fazie ciąży:tak: jeśli nie macie nic przeciwko to poskrobie sobie z Wami:zawstydzona/y:

Monika 373 Kochana wagą się nie przejmuj... są tu takie co w ogóle albo tylko kg przytyły...więc będziesz mamą laseczką....
A co do dnia cyklu nie wiele z nas zna płeć...wejdź na listę sierpniówek tam jest dopisana płeć jak któraś już wie...i zapytaj bezpośrednio je...
A czy dziewczynka czy chłopczyk i tak ważne żeby zdrowe było:) Rozumiem jednka jak masz dwóch chłopczyków to marzysz o dziewuszce:) więc trzymam kciuki za dziewczynkę...a jak Ci wyszło w kalendarzu chińskim?

ms.marple witaj kochana wśród nas...:) Zapraszmy do dyskusji...

Ostatnia edycja:
reklama
i Ja sie witam!!!!
sloneczko swiecie to az chce sie cos robic- mnie czeka wizyta w spoldzielni i na poczcie- rachunki trzeba poplacic:(((
od rana wszystko mi z rak leci. mialam isc na badania i mocz juz w poudeleczku a tu nagle wypadl mi i pudeleczko sie polamalo- nici z dzisiejszych badan- pojde jutro:(((( kawe wylalam- nie wiem co sie dzieje normalnie.
a dzidzia dalej nie daje o sobie znac.

Do góry