reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

To ja życzę miłego wieczorku i spokojnej nocki :-) A ja coś obejrzę z mężusiem a później spańko. Jakaś taka zmęczona jestem.... :baffled:

DOBRANOC :-)
dobranoc:))

Witajcie..padnięta jestem strasznie, ale coś tam Wam skrobnę...:-)
Dzień z koleżanką się udał...zrobiłam też badania krwi i moczu więc jestem przygotowana na moje poniedziałkowe badanie...Tak się cieszę...:-D:-D Poza tym ja ostatnio na prawde dobrze się czuje...humor dopisuje dzidzia kopie, cud miód...:-):-)ten humor zawsze trwa do czasu aż satję na wadze hehhe ale staram się to rzadko robić...

polianna jak się czujesz? Nadszedł dla Ciebie już ten lepszy czas?

Alaa mimo wszystko powinnaś dać się przebadać lekarzowi...mimo, że to będzie bolesne może on coś tam zobaczy... robiłaś posiew? Może to jakaś bakteria...pieczenie pojawia się tylko po współżyciu czy w ogóle masz takie odczucia w ciągu dnia...piecze przy oddawaniu moczu? A może podświadomie w trakcie sexu spinasz się bojąc się o maleństwo...mam nadzieję, że będzie lepiej...

martitka cudowny pomysł z tym treningiem...oj będę musiała wypróbować:-D:-D:-DREWELACJA... ja próbowałam latarki...podobno to jest jedną z zabaw prenatalnych ale jakoś reakcji nie widziała..może senna dzidzia była...:-D:-D

marulka współczuję wzdęć znam ten ból..mnie co jakiś czas bierze...:-:)-(A Kraków jednak odpadł bo mroźno było..spotkałyśmy się w Katowicach i połaziłyśmy po sklepach z ciuchami potem ikea...od 8.00 do 18 bieganie mnie zmęczyło, ale przynajmniej zrobiłam badania krwi i moczu, na poniedziałek musze mieć wyniki:-):-) no ale miło, że pamiętałaś:-D

Malagonia przede wszsytkim gratuluję córeczki:-D:-D:-D:-D Po drugie jak mamy o niej mówić? Imię już wybrane...? Cieszę się, że lekarz tak porządnie się Tobą zajął...kurczę tylko te bóle....mam nadzieję, że szybko miną..wypoczywaj kochana nie przemęczaj się przy porządkach wiosennych i bynajmniej nie miej wyrzutów sumienia...przecież pracując nic złego nie robiłaś....;-);-) Trzymam za Was kciuki...

cayra1984 jestem zdania, że lekarz profesjonalista nie potrzebuje takiego sprzętu żeby zobaczyć czy nie ma ciąża jakis problemów...na pewno jest to bajer dla rodziców, z którego ja akurat zamierzam raz w trakcie ciązy skorzystać:-D:-D Właśnie na badaniu połówkowym...;-);-) więc tak na prawdę decyzja należy do Ciebie bo nie ma żadnych wskazań do USG 3/4D
Kochana z tego co wiem takie badania można robic przez całą ciąże....nie ma żadnych przeciwskazań tak jak przy USG 2D

kassia181 extra, że popołudnie z koleżankami się udało...

Milusiu Kocham Taniec Eleny...coś niesamowitego...posłuchaj sobie muzyki z filmu "Miłość w czasach cholery" mnie wrusza...
jak się bawi z tą latarką bo pierwszy raz słysze o takim czymś:))

reklama
mnie czasami męczą wzdęcia ale to tylko jak np . zjem grochówke :)) hehe
no a jak boli brzuch to nic nie biorę , bo wolę to przecierpieć , niż brać tabletki i dziecku mogłabym tym zaszkodzić ( ja wychodzę z założenia jak przecierpiałam naprawdę mocne bóle zęba to i z takimi bólami sobie dam radę , trzeba byż twardym jak przeterminowane żelki:)) hehe
ja również jestem tego zdania żeby nie faszerować się niczym przeciwbólowym w ciąży ;) również swoje wycierpiałam , także dla mnie taki ból to nie ból ;)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki za wszystkie opinie dotyczące tego badania :-) Naprawdę można na was polegać :-D Co do decyzji, to jeszcze się zastanowię :-D

Brrr.... ale mi zimno,gdzie ta wiosna,na termometrze dziś -5 widzę.
Dziś wstałam szybciej niz mój synek o dziwo:-)

dzień doberek !!! dziś strasznie wczesnie wstałam bo przed 6 rano a spac niemoglam od 4 masakra -moj promyczek cos sie nie wierci malo bulgocze cos ma ciche dni ;) własnie w tv mowia o becikowym. Cos musze dzis porobic bo taka ladna pogoda, slonko swieci to az chce sie zyc ...

Witajcie dziewczynki :-)

w ramach ciekawostki pokaze wam co znalazłam KidSleep-regulator snu+lampka nocna+budzik/zegar!! (915543153) - Aukcje internetowe Allegro
gdyby to coś kosztowało z 50 pln mogłabym w przyszlosci zainwestować

Fajne,ale cena przesadzona :sorry2:, ciekawe czy to faktycznie tak działa?????

Dziękuje wam za tyle odpowiedzi na temat mojego lotu. Więc pewnie nie będę się przejmowac i poprostu polecę i będę się cieszyć wycieczką (pewnie jak będzie maluszek prędko nie zdarzy nam się taki wypad). Lekarka powiedziała dokladnie tak: że ciąza przebiega prawidłowo, nie mam zadnych niepokojących objawow (oprocz tych standardowych oczywiście) wiec nie ma przeciwskazań tylko kazała mi przed lotem zrobić usg 3d/4d (to chyba chodzi o wady genetyczne) i moge lecieć. Też mi się ten prezent podoba ale 30 to w końcu nie byle co :-)
Te ciuszki są naprawde super. Ja narazie wstrzymuje sie z jakimi kolwiek zakupami dla maluszka bo ostatnio jak chcialam juz kupic łóżeczko i już miałam plan je wstawić do sypialni to moja mama się wtrąciła, że nie moge nic kupywać bo tak się nie robi dopiero jak sie urodzi. Trudno najwyzej maluszkek bedzie spać na golaska z nami w łóżku hehe (zartuje). Ale chyba też jestem przesądna i jej uwierzylam chociaż korci mnie za kazdym razem coś kupić:sorry2:
U mnie pogoda fajna słoneczko no i troche mrozno ale ja w biurze wiec mi tam wszytko jedno.
pozdrawiam wszystkie mamusie

Ja nie wierzę w te przesądy o zakupach. Jak urodzisz dziecko to nie będzie czasu,żeby latać za wózkiem,łóżeczkiem, ciuszkami:no:. A tak nawiasem mówiąc ciuszki trzeba wcześniej wyprać i uprasować, do szpitala też trzeba jakieś zabrać a jak tom zrobić jak przesąd nie pozwala????:confused:

juz pisze...
welurowe akurat były bardzo drogie to 24zł sztuka, ale takze były po 14, które mi się średnio widziały

welurowe po 24, półspiochy 8zł, body te czarne, zolte.. 12zł, i pajace 17zł.. w sumie 180zł (9zł rabatu)

ja akurat wczoraj juz mało czasu miałam na bieganie za ciuszkami wiec weszlam do pierwszego napotkanego.. i takie zakupy poczynilam (ceny wyzej) jesli ktos ma blisko to smiało mozna sie wybrac jesli powiedzmy wiecej niz 50km to tylko na spooore zakupy bo wiecej sie wyda na dojazd a trzeba tez wziasc pod uwade ze wiekszosc to hurtownicy..

PS prawdopodobnie na przelomie kwietnia/maja sama zaczne sprzedawac ciuszki w bardzo okazyjnych cenach i bardzo dobre gatunkowo.. np cos takiego - akurat same body

To nie opłaca mi się jechać, u nas w hurtowni są podobne ceny:tak:, dziękuję za odpowiedź;-):tak::-)

as o to jeszce inne dosyć śmieszne przesądy :))

• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse

• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża

• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche
ale to jest najlepsze
• nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?

Ten ostatni wykorzystuję jak się da , a przez dziurkę i wizjer nie patrzę:rofl2:. Kiedyś moja mama odmówiła ciężarnej papierosa i wiecie co??? Były myszy- szok:szok::szok::szok::szok:

Dziewczynki, doradźcie mi, bo nie wiem, co robić.

Chodzę do lekarza ginekologa, ale nie prywatnie, a on robi USG tylko 2D.

Zastanawiam się, czy robić prywatnie badanie 3D, kosztuje około 200 zł, mój lekarz mówi, że nie jest zwolennkiem takich badań.

Poradźcie mi, czy robić? Wiem, że więcej widać na 3D i w ogóle, ale czy to faktycznie takie potrzebne?

Nie zrozumcie mnie źle, pieniążki mam w razie czego, chciałabym po prostu zasięgnąc Waszych opinii...

Ja w pierwszej ciąży nie robiałam i teraz też nie zrobię, bo nie będę dzieci wyróżniać. tak jak dziewczyny pisały-to jest bardziej bajer dla rodziców,ale dość drogi trzeba przyznać;-)

kasia2506- gratulacje kopniaczków, ja też już jako puknięcia bardziej czuję niż jako smyranie. Ale to fajowe uczucie:-D

Jeżeli chodzi o leki to nie biorę, wolę się pomęczyć (co prawda rzadko się to zdarza- odpukać)

Miłego dnia mamusie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-) I kolejny dzień pracy...

Jeśli chodzi o usg 3D to ja stwierdziałam że też nie będę robić. U mnie wołają za to 200zł. Obecna lekarka poleca, więc to takie trochę nabijanie kasy prywatnej przychodni... Ciekawa jestem opinii nowej lekarki czy będzie mi polecać czy nie? A do wizyty już tylko 2 dni :-D

Miłego dnia :-)

Do góry