reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dzieńdoberek Kobitki
weszłam na ten wątek przez przypadek i tu tak miło:tak::tak: i fajnie bo wszystkie w tej samej fazie ciąży:tak: jeśli nie macie nic przeciwko to poskrobie sobie z Wami:zawstydzona/y:

No jasne :tak: Witaj w gronie sierpniówek :-D Na kiedy masz termin??

Monika mi pękły pęcherzyki przy przytulaniu i będzie chłopczyk :tak: Prawie wszystkie kalendarze itp. przepowiadały dziewczynkę tylko chiński przy dodaniu 9 miesięcy do wieku przepowiedział chłopca :-)
Ale są na forum dziewczyny, które strzelały w dziewczynkę i nie wyszło niestety :sorry2: Na pewno się odezwą :tak:
U mnie metoda Shettlesa się sprawdziła w połączeniu z tym kalendarzem i z drugim dzieckiem na pewno będę też tak kombinować :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ehtele-wyszedł chłopiec,ale jak sprawdzałam na inne dzieci które już są na świecie to nie zgadzało się z tym kalendarzem

Ostatnia edycja:
FAK! zapomnialam,ze mam zajęcia na 8:30.... i nie poszlam,teraz nastepne na 15:00 ale mi wstyd! 3 tydzien z rzedu!

podobno skleroza to na chłopaka :) to tak jak ja z tą łyżką i maszynką chwilowe zaćmienie :)

Hej!Widzę że trochę dziewczynek już jest.Mamuśki,napiszcie w jaki dzień cyklu Wam się udało.Ja w 10 i strasznie się martwię czy dziewczynka będzie a USG mam dopiero 19.04.
No i zawsze jak się ważę stale tak samo.To normalne?bo w poprzedniej ciąży do tego czasu 2 kg mi przybyło.

witaj wśród nas - u nas 3 dni przed owu a będzie chłopak wiec to sie nie sprawdza :)

dzieńdoberek Kobitki
weszłam na ten wątek przez przypadek i tu tak miło:tak::tak: i fajnie bo wszystkie w tej samej fazie ciąży:tak: jeśli nie macie nic przeciwko to poskrobie sobie z Wami:zawstydzona/y:

witaj i zapraszam na pogaduchy:)

ethele-wyszedł chłopiec,ale jak sprawdzałam na inne dzieci które już są na świecie to nie zgadzało się z tym kalendarzem

mnie sie nie zgadza z kalendarzem chińskim wiec ja na ten temat w ogóle sie nie wypowiadam :))

witam sie z rana i życzę miłego dnia :)

troszkę się przedstawię bo głupio tak wpadać;-)
mam termin na 13go , płci jeszcze nie znam ani nie mam nawet przeczucia:-D a następne USG mam mieć w czerwcu:baffled: (chyba jajko zniosę do tego czasu):-D:-D, mam już synka 1,4 r
oczywiście marzy mi się teraz dziewczę ale jakiegoś ciśnienia nie mam:tak:
aha dodam, że mieszkam w Irlandii więc o opiece prenatalnej w Pl nie mam pojęcia :zawstydzona/y:

o i jeszcze dodam , że wczoraj poczułam pierwsze konkretne kopniaczki w brzuch i dzieć się rozszalał aż do nocy:-D

powoli będę się do was wkręcać

podobno skleroza to na chłopaka :) to tak jak ja z tą łyżką i maszynką chwilowe zaćmienie :)

Bo córcia odbiera mamusi urodę a synuś rozum :-D
Ja, np. przeszłam raz na czerwonym świetle - dobrze, że nic nie jechało. Jak się zorientowałam to byłam przerażona, bo to ruchliwa ulica była :szok: Kompletne bezmózgowie :-D

mieszkasz w Limerick- miasto, z którego wywodzi się tradycja pisania limeryków!
Witaj wśród nas.
Ja teraz Was poczytam- bez dyskutowania, bo jeszcze jestem na siebie zła za te opuszczone zajęcia :( a tym razem naprawdę chciałam iść bez wymówek...
Pajko mówisz na chłopaka? hmm mnie coś wewnętrznie mówi, że to jednak nie ta płeć. Cholera a może ja sie za bardzo nastawiam... bad day bez słońca- to dlatego!

Ja w tej ciąży, to ani piękna, ani mądra nie jestem więc co? Bliźniaki odpadają, bo tam się jedno dziecię wierci- będę matką transseksualisty?!

Bo córcia odbiera mamusi urodę a synuś rozum :-D
Ja, np. przeszłam raz na czerwonym świetle - dobrze, że nic nie jechało. Jak się zorientowałam to byłam przerażona, bo to ruchliwa ulica była :szok: Kompletne bezmózgowie :-D

no cos w tym jest własnie teZ to mowie, w sumie nie wiem co gorsze odemrana uroda czy rozum:-D:-D moj maz mówi, ze w ciązy jestem nieobliczalna.
Ja sie troszke martwie bo w ogóle nie czuje mojego maluszka :-(

co do sklerozy to niestety w ciąży zaczyna szwankować pamięć krótka i ja np. zapominałam słów-- zanim wyartykułowałam zdanie to czasem ludzie patrzyli na mnie jak na analfabetkę:sorry2::-D:-D po porodzie pamięć wraca (aczkolwiek u mnie nie całkiem:baffled:)

a co do płci dziecka to teoretycznie to chłopaki wpuszczone przed owulacją majstrują dziewczynki:tak::-D:-D

co do sklerozy to niestety w ciąży zaczyna szwankować pamięć krótka i ja np. zapominałam słów-- zanim wyartykułowałam zdanie to czasem ludzie patrzyli na mnie jak na analfabetkę:sorry2::-D:-D po porodzie pamięć wraca (aczkolwiek u mnie nie całkiem:baffled:)

a co do płci dziecka to teoretycznie to chłopaki wpuszczone przed owulacją majstrują dziewczynki:tak::-D:-D

tak, ale podobno przed samą owu w dniu owu a kilka dni przed owu podobno dziewczynka - a kichac to i tak dla mnie to nieistotne koleżanka tez celowała w dziewczynke a ma chłopa:)

reklama
mieszkasz w Limerick- miasto, z którego wywodzi się tradycja pisania limeryków!

Ja w tej ciąży, to ani piękna, ani mądra nie jestem więc co? Bliźniaki odpadają, bo tam się jedno dziecię wierci- będę matką transseksualisty?!
:-D:-D:-D:-D
dobre uśmiałam się

a Limerick no poetów to tutaj nie uświadczysz:-D:-D:-D a my właściwie wyprowadziliśmy się na wieś pod Limerick i jestem z tego niezmiernie zadowolona bo miasto koszmarne:-D:-D

tak, ale podobno przed samą owu w dniu owu a kilka dni przed owu podobno dziewczynka - a kichac to i tak dla mnie to nieistotne koleżanka tez celowała w dziewczynke a ma chłopa:)
może jej mąż inaczej celował?:-D:-D

Do góry