reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

troszkę się przedstawię bo głupio tak wpadać;-)
mam termin na 13go , płci jeszcze nie znam ani nie mam nawet przeczucia:-D a następne USG mam mieć w czerwcu:baffled: (chyba jajko zniosę do tego czasu):-D:-D, mam już synka 1,4 r
oczywiście marzy mi się teraz dziewczę ale jakiegoś ciśnienia nie mam:tak:
aha dodam, że mieszkam w Irlandii więc o opiece prenatalnej w Pl nie mam pojęcia :zawstydzona/y:

o i jeszcze dodam , że wczoraj poczułam pierwsze konkretne kopniaczki w brzuch i dzieć się rozszalał aż do nocy:-D

powoli będę się do was wkręcać

Witaj wśród nas :-)

To w takim razie jestem bardzo ciekawa kto u mnie w brzuszku mieszka, bo czasem jak palnę coś to ni w 5 ni w 10:zawstydzona/y:, a syfików kilka też było:wściekła/y:.Tak jak u fiuufiuu bliźniaki odpadają .Czekam do 29 może się dowiem

Ostatnia edycja:
reklama
:-D:-D:-D:-D

może jej mąż inaczej celował?:-D:-D

wiem, ze ona caly czas mowiła, ze to dziewczynka a on, ze chlopak i jak sie okazało, ze chłopak strasznie była załamana i widac do dnia dzisiejszego a ma 7 miesiac jest niezadowolona.
i sie mnie pytała jak jeszcze nie wiedzielismy jak czuje a ja mowie, ze czuje faceta i bede zadowolona mimo, ze tak samo chciałam dziewczynke :)
chyba inaczej sie podchodzi do tematu jak sie stara o dzidzie długi czas a jak sie udaje za p[ierwszym czy drugim razem :)

Dziewczynki nie nadgonię Was...
ja weszłam tak na szybko... otóż od poniedziałku jestem na zwolnieniu, załatwiam sprawy z tatą(przyjechał w sobotę), a jutro już wyjeżdżam do Holandii na miesiąc, i mnie nie będzie, chyba, że dorwę tam internet.
Wczoraj miałam wizytę, ale nie dowiedziałam się nic, tak mnie olał, na USG sprawdził tylko czy bije serce. Cały wczorajszy dzień byłam struta...Nie wiem ile maleństwo mierzy, jak wygląda, ile warzy. Widziałam tylko serduszko:(
Nie jestem w temacie co u Was, także jedynie pozdrawiam Was serdecznie!!! i uciekam w świat:*

witajcie kobietki!
u mnie piękne słonko świeci, żyć się chce.. wydaje się jakby było cieplutko, ale to się pewnie wydaje tylko ;-);-);-)

mam dziś leniucha.... nic mi się nie chce że szok :szok: marzą mi się zakupy, jakieś małe szaleństwo - może namówię małżonka ;-)

Hej dziewczyny!
Wiecie może jak to jest z wyplacanim zasiłku z Zusu?
Jstem na etapie,kiedy to zus już płaci za całe wynagrodzenie. Mam zwolnienie od 23lutego do 24 marca i zastanawiam się teraz w jakim czasie zus wypłaca pieniądze?

Hej dziewczyny!
Jstem na etapie,kiedy to zus już płaci za całe wynagrodzenie. Mam zwolnienie od 23lutego do 24 marca i zastanawiam się teraz w jakim czasie zus wypłaca pieniądze?
ja mam wyplacane tak jak zawsze- do 10 z tym ze zaklad pracy mi przelewa bo jezeli zaklad pracy ma wiecej niz 20 pracownikow to przelewa zaklad pracy i jakos rozlicza sie z zusem.

Dziewczynki nie nadgonię Was...
ja weszłam tak na szybko... otóż od poniedziałku jestem na zwolnieniu, załatwiam sprawy z tatą(przyjechał w sobotę), a jutro już wyjeżdżam do Holandii na miesiąc, i mnie nie będzie, chyba, że dorwę tam internet.
Wczoraj miałam wizytę, ale nie dowiedziałam się nic, tak mnie olał, na USG sprawdził tylko czy bije serce. Cały wczorajszy dzień byłam struta...Nie wiem ile maleństwo mierzy, jak wygląda, ile warzy. Widziałam tylko serduszko:(
Nie jestem w temacie co u Was, także jedynie pozdrawiam Was serdecznie!!! i uciekam w świat:*

Tak czasem bywa z tymi wizytami:wściekła/y:.Czeka się i czeka a tu rozczarowanie:no::wściekła/y::no:. Sama tak miałam ostatnio (nawet serduszka nie słyszałam), ale juz mi przeszło i czekam na kolejną wizytę z utęsknieniem;-).
Odpoczywaj kochana i oczywiście szczęśliwej podróży ;-):tak:

polianna- ja w pierwszej ciąży miałam wpływ na konto z zakładu pracy tak jak kassia181, na macierzyńskim też tak miałam.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczyny,
ja niedawno dopiero wstałam i mykam jeść śniadanko :-)

Polianna
, ja na początku zeszłego roku siedziałam na zwolnieniu kilka miesięcy (co prawda nie ciąża, ale potem ZUS wypłacał mi chorobowe-zakład pracy miał do 20 pracowników), zawsze pieniądze miałam, za m-c poprzedni ok. połowy m-ca, ok. 2 tygodnie u mnie ot trwało, ale dokładnie nie wiem. :zawstydzona/y: Może zadzwoń do zusu i ktoś ci dokładni wyjaśni w jakim okresie czasu masz się spodziewać pieniędzy? :tak:

Witam nową sierpnióweczkę :-)

Miłego dzionka życzę :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Wypłatę będziesz dostawała normalnie od pracodawcy, a to on dopiero sobie będzie to potrącał z zus-u. Oczywiście wysokość tego zasiłku to średnia miesięczna za ubiegły rok :tak:

reklama
Hej dziewczyny!

ja tez ma wyplacane normalnie przez zakład pracy a oni chyba rozliczają sie z zusem mam tego samego dnia płacone co normalnie

Do góry