reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam sie dziewczyny i zycze milego popoludnia.
My dzisiaj mamy sliczna pogode, wiec bede malo w domku, tylko ruszamy z Wiki w droge.
Mala mi jeszcze spi wiec biore sie troche Was poczytac.
Piękną pogodę powiadasz ?????
U nas w Łodzi WALI własnie śnieg i zrobiło sie tak ciemno, że ledwie klawiaturę widzę bbbrrrrr:(((((

Witajcie Dziewczęta!
Cudem udało mi się przeczytać wszystkie Wasze dzisiejsze posty :-)

Black_Opal - gratuluję i zazdroszę, takie USG znienacka to naprawdę świetna niespodzianka, a przy tym ile dobrych wiadomości... SUPER!!!

lola - u mnie rodzina też przewidywała bliźniaki, bo u nas w rodzinie to nawet dosyć często się zdarza, ale okazało się, że w moim brzuszku mieszka tylko jedno maleństwo.:-) Bliźniaki to takie podwójne szczęście :-) Gorąco gratuluję!

m-f22 - ja też miałam wczoraj wizytę (bez USG), ale u nas jest taki system, że na USG zawsze jeżdżę oddzielnie, a później z wynikami (USG, krew, mocz, itp) drepczę do mojej pani gin i sobie o tym rozmawiamy. Ale wcale Ci się nie dziwię, że się nie możesz doczekać, ja również, a będę musiała czekać o ponad tydzień dłużej, bo my mamy USG dopiero na 7.04. Mam nadzieję, że wtedy dowiemy się czegoś więcej na temat naszej kruszynki.
A jeśli chodzi o wagę to ja też sporo przytyłam - zaczęłam od 65 a teraz 72

Wuzelek - w pierwszej kolejności, witamy wśród Sierpniówek. U nas także lada moment zacznie się remont, chociaż nie tak poważny jak u Ciebie. Mam nadzieję, że jakieś dwa tygodnie nam wystarczą i ja też dopiero wtedy zabiorę się powoli za zakupy dla Maleństwa (fajnie będzie jeśli wcześniej poznamy płeć :rofl2:)

Shiraa - mnie też męczy ból pleców, zwykle jak mam cięższy dzień. Najlepszym sposobem, aby się go pozbyć jest łóżko :-D

Kiniusia -gratuluję udanej wizyty i wiadomości o syneczku :-):-):-)

Fiuufiuu - trzymam kciuki, czekamy na relację.

Jejku, ale zazdroszczę tym z Was, które już znają płeć dzidzi i tak wyraźnie czują ruchy maleństwa. Mi od czasu do czasu wydaje się, że coś czuję, ale nie wiem czy to TO, to moja pierwsza ciąża, więc staram się cierpliwie czekać do 20 tc, ale to wcale nie jest łatwe.
I tak bardzo chciałabym już wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka...

Pozdrawiam Was gorąco i biorę się do roboty.
Może jeszcze wieczorkiem uda mi się do Was zajrzeć.

Witajcie dziewczynki!!!:-)
Jestem już po wizycie. Trochę wściekła:angry: Myślałam,że się dowiem kto mieszka u mnie w brzuszku a tu ZONK- USG nie było:crazy:. Cytologia dobrze, mocz też,szyjka oki.Mam lekki stan zapalny i globulki przepisane.
Teraz wizyta 29 marca i wtedy na 100% będzie usg bo sobie zapisał.
Od rana chodziłam zestresowana, nie mogłam się wyżalić na forum bo internet nie działał:no:, a później takie rozczarowanie:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:. Mam nadzieje,że szybko minie:sorry2:
Lecę poczytac co u Was, może humor mi się poprawi:confused:
Zapomniałam dodać,że znów 2kg na plus:baffled:

no to witam u mnei dziś to samo jadę z nastawienie, żeby zobaczyć dzidzie a tu zonk nie. w 20 tyg USG i będzie pani słyszała serduszko, więc dobrze męża zabrać wrr. no ale poza tym to ok. na plusie 1 kg. Także czekamy do 29 - jaki zbieg okoliczności ehh. No ale może prywatnie zrobi mi szybciej, bo mam wizyte 11 u innej pani doktor. Ważne, żeby mój był przy tym usg i widział

Niuunia ten klub szalonych dziewic to jak dla mnie pomyłka totalna - beznadzieja, film bardziej przypomina montaż teledysku aniżeli jakąś ciekawą fabułę
szczerze to dla mnie też kicha. Myśle pierwsze minuty to może coś tam się później rozkreci ale doczekałam się napisów końcowych a akcji nie - lipa

Kiniusiu, a lekarz widział ten wynik TSH ?? Norma w prawdzie jest do 5, ale prawidłowe tsh to poniżej 2. Powinnaś to skonsultować.... Oczywiście nie mart się na zapas. Taki wynik nie wpłynie na ciążę, ale będzie pewnie trzeba brać leki. Przeziębienie nie ma tu nic do rzeczy. Hormony tarczycy nie skaczą z dnia na dzień...
Piszę do Ciebie, bo sama mam problemy z tarczycą i biorę hormony aby trzymać tsh w ryzach.
No właśnie mój lekarz prowadzący widział ten wynik i od razu kazał skonsultować :tak: Na 15 marca już mam umówioną wizytę u specjalisty :tak:
Co do samego badania, to 2-3 tygodnie wcześniej wynik był prawidłowy (zresztą jak całe życie:tak:). No zobaczymy jak wyjdzie teraz badanie no i co powie ten specjalista za 2 tygodnie :tak:
Dziękuję za info :-)
Piękną pogodę powiadasz ?????
U nas w Łodzi WALI własnie śnieg i zrobiło sie tak ciemno, że ledwie klawiaturę widzę bbbrrrrr:(((((
Bombusiu, gdzie Ci wali ten śnieg? :-p;-) Na śródmieściu piękne słońce wyszło :-D

reklama
Faktycznie ten serial jest bez akcji po prostu troche nudny . Ja tylko sie pobeczałam jak ta Magda(?) przejechał mamę tych malutkich kaczuszek:((

Do góry