reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

m-f22 ani się obejrzysz i będziesz miała usg i zobaczysz Dzidziusia i poznasz płeć. Nie denerwuj się.
kiniusia gratuluję Synka! Widzę, że mamy przewagę chłopców.
bombusia cieszę się, że zakupy owocne. Teraz tylko pozostaje sie dobrze bawić na weselu :)

Ja też nastepną wizytę mam 29 marca a usg połówkowe 1 kwietnia. Zleci nam szybko! A moje Maleństwo dzisiaj co trochę daje mi o sobie znać. OOO jak mi sie podoba to uczucie:)

reklama
Też tak sobie myślę;-),juz mi przeszło trochę.

Super,że Twoja wizyta taka udana:tak:.To czekamy razem do 29;-). Kilka z nas jest już na 29.Będzie łatwiej przetrwać;-)Gratuluje syneczka:-);-):tak:

Bombusia-to poszalejesz kochana na weselichu;-):tak:.Fajnie masz synuś sam się obsłuży i mamci jeszcze pomoże.Kiedyś też tak będe miała:-D
Oj tak wierz mi, że mam z nim dobrze, a to do sklepu pójdzie,a to coś mi załatwi, posprzata mieszkanie, teraz mnie zarejestrował na allegro i wszystko mi tłumaczy, bo ja się tym nigdy nie interesowałm, a teraz mam tyle czasu na L4, ze nawet mam cierpliowść do tego.
Ale wszystkie z Was to czeka, czym starsze dzieci tym więcej pożytku haha jak ja to mówię:))) Najważniejsze zdrowie, a reszta to cud i miód:)))
ALE NAS DUŻO NA BADANIA 29.03:)))

Ostatnia edycja:
KINIUSIA no ssssuper, że wszystko dobrze, i synuś chyba w brzuszku no no no świetnie:))))Ale jaja z tym papierem , że brakło haha!!!
Więc chyba się spotkamy 29.03 bo ja mam USG genetyczne, a Ty lekarza obok???? A na którą godzinę???? Ja na 10.15
Co to znaczy, że masz podwyższone TSH??? I, że będziemy pić glukozę???
Bombusiu, ja mam lekarza od 8 do 11 :laugh2: Zazwyczaj jestem tam na ok. 9.30, więc może się zobaczymy i poznamy :tak::-D:-)
Co do glukozy to w ok. 24 tygodniu ciąży bada się cukier na czczo po wypiciu glukozy :baffled:
Mam wziąć ze sobą kubeczek i cytrynkę ;-)
TSH to hormon tarczycy, normę mam wpisaną: 0,25 - 5,00, a ja mam 5,14, ale jak mówię to może być spowodowane także tym, że byłam w tamtym czasie przeziębiona :tak:
Jak widzę, większość z nas będzie miała wizytę 29 marca :-D

Dziewczyny, jeszcze zapomniałam się pochwalić, że od 2-3 dni, to już takie puknięcia codziennie czuję, więc to jednak chyba nie jelita :-p:laugh2:;-)i, że maluch waży ok. 241 g. :tak::-)
Łożysko mam położone na ścianie tylnej i prawidłową ilość płynu owodniowego :tak::-)
Dziewczyny, pomóżcie mi jeszcze rozpracować taki zapis na usg:
"Położenie płodu podłużne główkowe, postawa I"
Lekarka mówiła, że wszystko jest super, ale nie rozumiem tego zapisu, a zapomniałam się zapytać :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
m-f22 ani się obejrzysz i będziesz miała usg i zobaczysz Dzidziusia i poznasz płeć. Nie denerwuj się.
kiniusia gratuluję Synka! Widzę, że mamy przewagę chłopców.
bombusia cieszę się, że zakupy owocne. Teraz tylko pozostaje sie dobrze bawić na weselu :)

Ja też nastepną wizytę mam 29 marca a usg połówkowe 1 kwietnia. Zleci nam szybko! A moje Maleństwo dzisiaj co trochę daje mi o sobie znać. OOO jak mi sie podoba to uczucie:)
[/QUOT
Oj Zielona mam zamiar b. dobrze się bawić, ja uwielbiam wesela, tańce, śpiewańce itp. więc chciałabym (oczywiście według moich teraźniejszych możliwości) pobawic się z przyjaciółmi, bo ile można w tym domu:(((((

Bombusiu, ja mam lekarza od 8 do 11 :laugh2: Zazwyczaj jestem tam na ok. 9.30, więc może się zobaczymy i poznamy :tak::-D:-)
Co do glukozy to w ok. 24 tygodniu ciąży bada się cukier na czczo po wypiciu glukozy :baffled:
TSH to hormon tarczycy, normę mam wpisaną: 0,25 - 5,00, a ja mam 5,14, ale jak mówię to może być spowodowane także tym, że byłam w tamtym czasie przeziębiona :tak:
Ooo no to teraz mi objaśniłaś, bo ja laik nie wiedziałam dziękuję:))))

U nas kiedyś też tak było,że cytrynki sie dodawało(jak byłam w ciąży z synkiem),a teraz coś wymyślili,że niby wyniki zafałszowuje i niestety...trzeba pomęczyć tę wodę z glukoza,bleee...
Moja siostra też piła z cytrynką i mi też kazali zabrać ze sobą. :tak:
Podobno cytryna ma odczyn neutralny i nie ma wpływu na wynik.
No i teraz nie wiem czy brać tą cytrynę czy nie ...:dry:

Ooo no to teraz mi objaśniłaś, bo ja laik nie wiedziałam dziękuję:))))
Ta minka :)baffled:-o ta) to tyczyła się glukozy, a nie twojego pytanka Bombusiu :tak:
Mam nadzieję, ze mnie źle nie zrozumiałaś:zawstydzona/y:;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Dziewczyny, jeszcze zapomniałam się pochwalić, że od 2-3 dni, to już takie puknięcia codziennie czuję, więc to jednak chyba nie jelita :-p:laugh2:;-)i, że maluch waży ok. 241 g. :tak::-)
Łożysko mam położone na ścianie tylnej i prawidłową ilość płynu owodniowego :tak::-)
Dziewczyny, pomóżcie mi jeszcze rozpracować taki zapis na usg:
"Położenie płodu podłużne główkowe, postawa I"
Lekarka mówiła, że wszystko jest super, ale nie rozumiem tego zapisu, a zapomniałam się zapytać :zawstydzona/y:

Kiniusiu, a lekarz widział ten wynik TSH ?? Norma w prawdzie jest do 5, ale prawidłowe tsh to poniżej 2. Powinnaś to skonsultować.... Oczywiście nie mart się na zapas. Taki wynik nie wpłynie na ciążę, ale będzie pewnie trzeba brać leki. Przeziębienie nie ma tu nic do rzeczy. Hormony tarczycy nie skaczą z dnia na dzień...
Piszę do Ciebie, bo sama mam problemy z tarczycą i biorę hormony aby trzymać tsh w ryzach.

Ostatnia edycja:
Do góry