reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ale jeszcze do tego zrobiono mi te badania tylko dla tego ze mialam infekcje drog moczowych i tak sie zastanawiam czy wogole by mi zrobili jakiekolwiek badania jak bym sie zle nie czula....
Dziwne troszke dla czego tak tutaj jest.

reklama
Na początku ciązy lekarz zleca u nas bardzo dużo badań, ja miałam ich kilkanascie, np. toxoplazmoza, odczym coombsa, tsh, przeciwciała, grupa krwi, morfologia itp

Hej dziewczyny,jestem nowa na forum i mam takie pytank do was.
Mieszkam w Turcji,wizyte u ginekologa mam co jakies 2 czasem 3 tygodnie,tylko raz robiono mi badania ginekologiczne,krwi i moczu...Czy tak samo jest w polsce????
Z tego co tu piszemy to u każdej z nas lekarz prowadzi ciążę inaczej lub podobnie przeważnie mamy wizyty co miesiąc, niektóre z nas robią co miesiąc badania krwi, moczu, mają co miesiąc USG, natomiast część z nas ma tylko 3 USG na całą ciążę, nie na każdej wizycie badanie ginekologiczne,także to zależy gdzie się leczysz, bo różnie to bywa!!!

Jak teraz w sobote pojde na wizyte to sie zapytam dla czego oni zadnych badan tutaj nie robia.
Co do USG to dostaje na kazdej wizycie,tylko bardzo dziwi mnie wlasnie ten fakt ze nie ma badan krwi czy moczu,bo slyszalam ze to wazne....

hmm... co kraj to obyczaj; u nas robi się w miarę dużo badań, ale z pewnoscia sa kraje, w ktorych robi sie ich jeszcze wiecej
mozesz część badań zrobić na własną rękę, choć to lekarz powinien ci zlecić:/

ehhh tak właśnie jest z tymim lekarzami, ja tak do końca z moejgo też nie jestem zadowolona, no ale generalnie jest uważany za bardzo dobrego lekarza dlatego go narazie nie zmieniam:/

ja tak myślałam o swoim lekarzu do dziś ! no i się zawiodłam totalnie :(

SHYLA no czytam co popisałaś o tej wizycie iiiiii szlag mnie trafił, no szkoda mi Cię bardzo , nie no nie mozesz żyć tak 3 tyg., bo będzie jeszcze gorzej z Twoim samopoczuciem. Poprostu idź gdzie indziej, a jak się będą pytali dlaczego to powiedz prawdę, że nie najadłaś się jabłek, tylko naprawdę się źle czujesz i prosisz o badanie, co za debil noooo:(((( Powiedz, ze jedno dziecko już starciłaś i nie chcesz powtórki!!!!!
Pajka chciała zmielić łyżke w maszynce,jak robiła placki, no ale na szczęscie jej się nie udało hihihi:)))

Zgadzam się z Bombusią. SHYLA lepiej idź do innego lekarza, przynajmniej się uspokoisz (bo na pewno wszystko jest ok:) ) - a dzieciaczkowi 3tygodniowy stres w ogóle nie jest potrzebny!!!
Bambusia , Ola dziś poczułam się po tym wszystkim jakbym wyszła na idiotkę :( za dwa tygodnie i tak muszę go odwiedzić bo idę przedłużyć zwolnienie , i wtedy mu powiem ze się stresuje i chciałabym USG a jeśli wtedy mnie potraktuje jak powietrze, to będę zmuszona zmienić niestety lekarza :(
sama juz nie wiem , jestem tak załamana , i wiem ze jak tak dalej będzie wpadnę w końcu w depreche :(:(:(

Shyla Wiesz co, wydaje mi się, że mimo tylu profesjonalnych lekarzy, ciężko jest trafić na takiego z powołania, któryby nam odpowiedał w 100%. Mój jest jakiś taki szybki w razmowie. Generalnie jak zapytam to wszystko mi powie, ale sam od siebie to nie jest taki rozmowny, nie wypytuje mnie w zasadzie o nic. Robi USG co wizyte, bada, mierzy ciśnienie, waży... NIe wiem może ja już narzekam nieoptrzebnie:/ ALe po prostu czuję jakiś niedosyt...

Jak teraz w sobote pojde na wizyte to sie zapytam dla czego oni zadnych badan tutaj nie robia.
Co do USG to dostaje na kazdej wizycie,tylko bardzo dziwi mnie wlasnie ten fakt ze nie ma badan krwi czy moczu,bo slyszalam ze to wazne....
NO bardzo ważne są badania krwi i moczu i raczej u nas są dość często wykonywane, nawet państwowo jak się leczymy!
ja tak myślałam o swoim lekarzu do dziś ! no i się zawiodłam totalnie :(

Bambusia , Ola dziś poczułam się po tym wszystkim jakbym wyszła na idiotkę :( za dwa tygodnie i tak muszę go odwiedzić bo idę przedłużyć zwolnienie , i wtedy mu powiem ze się stresuje i chciałabym USG a jeśli wtedy mnie potraktuje jak powietrze, to będę zmuszona zmienić niestety lekarza :(
sama juz nie wiem , jestem tak załamana , i wiem ze jak tak dalej będzie wpadnę w końcu w depreche :(:(:(
Shyla nie denerwuj się, bo szkodzisz dzidzi, a juz teraz jest na tyle duże, ze czuje Twoje samopoczucie, spróbuj sobie pomyśleć, ze małe jest b. spokojne i dużo śpi, nie musisz go jeszcze intensywnie odczuwać, a jeśli pobolewa Cię brzuch, to nie choć już po żadnych znajomych i po sklepach, staraj się dużo leżeć, bo to dobrze działa na macicę, ja zauważyłam, ze jak czasem mam twardy brzuch, to jak spokojnie poleżę wszystko mija, byłaś cały czas optymistycznie nastawiona wiem, bo dość dużo już piszemy, więc wróć do tego:))))

DOBRANOC!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuśki ja juz mykam, idę z mężem obejrzeć na kompie Dr House
No i nie martwcie się na zapas!!!
Jagi 21 badania zrób sobie dla upewnienia, bo przecież jak chodzisz do lekarza to on widzi czy jest ok, czy nie.
Shyla a ty sie spróbuj uspokoić, mój lekarz mówi, że bóle brzucha w ciąży to normalka, a dzidzia jak zacznie się odzywać intensywniej to pewnie będziesz miała jeszcze dość tych kopniaków:)

d. o. b. r. a. n . o . c.

Do góry