reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny nie wiem, czy o tym nie pisalyście, bo jestem z Wami od niedawna. Oglądałyscie na onet.pl takie cykl pt. " Tajemnice okrągłego brzuszka". Jesli nie to polecam :)

Pajkaa mam nadzieję, ze po tej wizycie będziesz zadowolona i z poczuciem, że nic nie zostało zaniedbane/ przeoczone. A jeśli nie to jak najbardziej wypada zmienić, masz prawo być prowadzona przez lekarza, który będzie dla Ciebie najodpowiedniejszy. I bardzo dobrze że coś w tym kierunku robisz, bo wiadomo jak nic się nie dzieje, to każdy jest ok, a jak jakiś problem i przeoczy lekarz to potem ma się pretensje przede wszystkim do siebie.

6suts65gffuefmwv.png

reklama
Shyla cieszę się bardzo, że wszystko oki:) I duży ten Twój bobasek:) Aż 10 cm no proszę proszę, mój tyle miał w 16 tygodniu ciąży:)
A co do spadania z wagi to chyba nie ma się czym martwić, ja do 15 tc leciałam ostro, teraz stoję z wagą

może i nie ma czym się martwic ,ale mój lekarz od razu reaguje niż później miałoby być za późno ;-)

Dziewczyny nie wiem, czy o tym nie pisalyście, bo jestem z Wami od niedawna. Oglądałyscie na onet.pl takie cykl pt. " Tajemnice okrągłego brzuszka". Jesli nie to polecam :)

Pajkaa mam nadzieję, ze po tej wizycie będziesz zadowolona i z poczuciem, że nic nie zostało zaniedbane/ przeoczone. A jeśli nie to jak najbardziej wypada zmienić, masz prawo być prowadzona przez lekarza, który będzie dla Ciebie najodpowiedniejszy. I bardzo dobrze że coś w tym kierunku robisz, bo wiadomo jak nic się nie dzieje, to każdy jest ok, a jak jakiś problem i przeoczy lekarz to potem ma się pretensje przede wszystkim do siebie.

6suts65gffuefmwv.png

zgadza sie a wiem,z e maluszek jest na razie zdrowy i bede spokojniejsza jak lekarka mi powie, ze szyjka jest w porządku a z tym tez roznie bywa wiadomo.
I potem lekarz sprawe oleje jak sie cos stanie a my kobiety mamy pretensje do siebie :tak:

u gory masz społecznosc wejdz tam i tam pisze grupy spoleczne i pokazują Ci sie wszystkie w których jestes:)

zmykam sie połozyc na godzinke a potem biore sie za kaczke bo dzisiaj na obiad robie :)

HEJ!!! Już jestem po badaniach genet. zdjęcie wstawiłam tam gdzie trzeba.
Wyniki takie: Pojedyńczy, żywy płód, dł. 74mm, BPD 23 mm, 13 tyg. ciąży, FHR 158, NT 1,7 mm, kości nosowe widoczne dł. 2,8mm-wartości prawidłowe. Budowa morfologiczna płodu prawidłowa w obrazie USG, markerów wad nie stwierdzam (przepisałam to oczywiście z opisu USG są jeszczeinne pomiary, ale nie pisze już). Jestem przeszczęsliwa, oszalałam itp.
Pobrali mi krew ( dalsze badania genet.) za 2 tyg. wyniki, a 29. 03 ostatnie USG genet. jak wszystko będzie dobrze.
Byłam na FNZ i byłam załatwiona baaaardzo dobrze, fakt troche musiałam poczekać (pół godz.dłuzej), ale obsługa super, wszystko mi ładnie wytłumaczono, nie wyszłam ZIELONA.
KINIUSIA zgadzam się, że jest tam ok.
Ponadto informuję, że dzidziuś się bardzo kręcił i nie moglli go "złapać", wierzgał cuuudownie nogami i rączkami. No wyć mi się chce ze szczęscia.

Ponadto nie zgadzam się, ja jestem zadowolona z mojej ginek. na NFZ ( to ona wszystkiego pilnuje nie ja) i z badań NFZ również!
Wszystkim Wam dziękuję za wsparcie, bałam sie jak cholera!!!!!

Ostatnia edycja:
HIP HIP HURA Kuba zasnął a raczej padł ze zmęczenia :-D
Pajkaawypytaj dokładnie o co chcesz lekarz nie robi ci łaski i musi odpowiedzieć przedewszystkim musisz mieć satysfakcje z wizyty :tak:to on jest dla ciebie nie ty dla niego :tak:bedzie ok :tak:
Kiniusia nie moge wejść nic sie nie chce otworzyć :wściekła/y:nie mam pojecia co jest :no:

Witam dziewczyny i pozdrawiam, ja ostatnio nie mam czasu znow tutaj zagladac ale mam nadzieje ze sie poprawie:))
Dzisiaj tez zmykam ,bo mam wizyte u lekarza i juz za chwilke wychodze, a jeszcze 40min. jade do kol. odstawic mala do pilnowania:)))
Trzymajcie sie cieplutko i zycze kazdej milego popoludnia i wieczorku.:-):-):-)
Pozniej Was poczytam, moze zdaze jeszcze wrocic przed Wasza 22.00:)):tak:

reklama
HEJ!!! Już jestem po badaniach genet. zdjęcie wstawiłam tam gdzie trzeba.
Wyniki takie: Pojedyńczy, żywy płód, dł. 74mm, BPD 23 mm, 13 tyg. ciąży, FHR 158, NT 1,7 mm, kości nosowe widoczne dł. 2,8mm-wartości prawidłowe. Budowa morfologiczna płodu prawidłowa w obrazie USG, markerów wad nie stwierdzam (przepisałam to oczywiście z opisu USG są jeszczeinne pomiary, ale nie pisze już). Jestem przeszczęsliwa, oszalałam itp.
Pobrali mi krew ( dalsze badania genet.) za 2 tyg. wyniki, a 29. 03 ostatnie USG genet. jak wszystko będzie dobrze.
Byłam na FNZ i byłam załatwiona baaaardzo dobrze, fakt troche musiałam poczekać (pół godz.dłuzej), ale obsługa super, wszystko mi ładnie wytłumaczono, nie wyszłam ZIELONA.
KINIUSIA zgadzam się, że jest tam ok.
Ponadto informuję, że dzidziuś się bardzo kręcił i nie moglli go "złapać", wierzgał cuuudownie nogami i rączkami. No wyć mi się chce ze szczęscia.

Ponadto nie zgadzam się, ja jestem zadowolona z mojej ginek. na NFZ ( to ona wszystkiego pilnuje nie ja) i z badań NFZ również!
Wszystkim Wam dziękuję za wsparcie, bałam sie jak cholera!!!!!

Kolejne dobre wieści:-). Oby już tak do końca było. Bardzo się cieszę, że u Was wszystko oki:-D

Do góry