reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
KINIUSIA tak idę do Madurowicza, do przychodni 2 raz, rodziłam tam Adriana, teraz reż tam leżałam jak miałm plamienia, byłam zadowolona z opieki, no i mam ten szpital "pod nosem" , a czy Ty tam miałaś badanie USG??? zwykłe czy genet.? Jakie wrażenia??
Ale Twoja siostra ma fajnie, że już 37 tydz. super.:tak::-)
No idę spać. Ślę całuski i dwie rybie łuski hihihi!!!:-D
No ja już byłam na kilku wizytach, ale na USG byłam zwykłym, bo na genetyczne było wtedy za wcześnie. Na badanie czeka się ok. m-ca, więc poszłam prywatnie, bo nie zdążyłabym. :tak: Teraz usg mam 3 marca i wizytę też, a jeszcze w madurowiczu będę teraz w środę u kardiologa, bo ze względu na wadę serca lekarz zadecyduje jaki poród mnie czkea. Ja jestem super zadowolona z mojej lekarki prowadzącej ciążę (dr Kuzmecka) i położnych. :tak::-) I ja ślę całuski :-) Daj znać jak po wizycie :tak:

Życzę Wam tylko dobrych wiadomości. Ja czekam do 3 marca ale to już 17 tydzień będzie.
Czy któraś z Was miała bądź ma problem z wyższym ciśnieniem? Bo ja znajduje się w górnej granicy normy i ... no właśnie wczoraj przed snem się naczytałam i oczywiście zasnąć nie mogłam :confused2:
Fiuu, ja także do 3 marca czekam. :tak: Co do ciśnienia ja właśnie zawsze miałam i dalej mam niskie, więc niestety nie potrafię pomóc, ale dziewczyny na pewno mają rację :tak:

Rozalka tylko moje standardowe to jest góra 100/65
Podobnie jak u mnie :tak:

No i nic nie moge wejść Kiniusia żartowałam z tym wypisaniem ale fakt jest faktem że moge tylko zobaczyć uczestników i nigdzie nie moge wejść widze że jestem ale tak jakby mnie nie było i dlatego nie moge w nic wejść no nic zobacze puźniej jak położe mojego rozbujnika spać bede miała więcej czsu to coś pokombinuje może sie uda
No to kurcze nie wiem co jest. Jak Ci się uda to ok, ale jak nie to spróbujemy jeszcze raz Cię "zapisać", może tą drogą pomoże :tak:

He he he i z czasem będzie więcej.. jak już nie będziemy miały sił, żeby się ruszać :-D
Zgadzam się w 100 %-ach :-D

nie wiem dlaczego ale mam jakies obawy przed jutrzejszą wizytą. Jestem ciekawa czy ta lekarka wreszcie sprawdzi mi tą szyjkę troche mnie to martwi jednak.
Pajkaa, łaski Ci nie robi,:angry: musi Ci sprawdzić szyjkę. :tak: Zapytaj się jej co z szyjką i w razie jak nie sprawdzi to zażądaj, żeby to zrobiła :tak:

A w ogóle to mówię dzień dobry :tak::-D
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekamy na relację :tak:

Ostatnia edycja:
i ja sie witam!!!
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
a ja dzis jade do hurtowni obejrzec wozki- tak sie rozejrzec w koncu a potem po kafelki- remoncik sie szykuje.
milego dnia mamuski

NIE DAJ SIE! Musi sprawdzić!! A posiew mialaś?Pewnie też nie?

coś Ty w ogóle nie miałam mialam tylko raz robione badania krwi i moczu do tego czasu a wy ile razy miałyscie??

Pajkaa, łaski Ci nie robi,:angry: musi Ci sprawdzić szyjkę. :tak: Zapytaj się jej co z szyjką i w razie jak nie sprawdzi to zażądaj, żeby to zrobiła :tak:

wiesz ja juz miałam z nią jedno spięcie zobacze jutro, ale ide bojowo nastawiona i nie wiem czy to jest dobrze. Jak cos jestem umówiona do innej lekarki na 3 marca ;-)

Kiniusia co do serca tez mam roblem ale u mnie zadecydowali SN

Dużo z Was miało robione genetyczne i wiecie już na 100%, że z dzieciaczkami wszystko ok, a ja tego genetycznego nie miałam. No i martwię się czy wszystko z Maluszkiem w porządku ... Mam nadzieję, że na jutrzejszym usg gin obejrzy Dzidzię dokładnie i stwierdzi, że jest zdrowa !!
No i chciałabym poznać płeć .. :zawstydzona/y::tak::-) A co ! Fajnie wiedzieć :-)

Funia234 mnie boli głowa na spadek i wzrost ciśnienia. Staram się nie brać tabletek, ale raz jak mnie tak strasznie bolała, że nie mogłam wytrzymać wzięłam Apap - gin powiedziała, że jest bezpieczny.

Ostatnia edycja:
Funia polecam apapik, mnie ratował życie jak miałam straszny ból głowy aż niedobrze mi było.
Polianko dzięki za cenne informacje, ja już maluchowi wczoraj śpiewałam :D:D:D:D
Shiraa nie martw się, na pewno z dzidziulkiem wszystko oki, zobacz jeszcze niedawno kobiety nie wiedziały co to jest USG a ile dzieci (w tym my) się urodziło zdrowiutkich i silnych. Musimy też zaufać naturalnemu doborowi, jak coś jest nie tak dzidziuś przeważnie nie dożywa 12 tc

Ostatnia edycja:
Dużo z Was miało robione genetyczne i wiecie już na 100%, że z dzieciaczkami wszystko ok, a ja tego genetycznego nie miałam. No i martwię się czy wszystko z Maluszkiem w porządku ... Mam nadzieję, że na jutrzejszym usg gin obejrzy Dzidzię dokładnie i stwierdzi, że jest zdrowa !!
No i chciałabym poznać płeć .. :zawstydzona/y::tak::-) A co ! Fajnie wiedzieć :-)

Funia234 mnie boli głowa na spadek i wzrost ciśnienia. Staram się nie brać tabletek, ale raz jak mnie tak strasznie bolała, że nie mogłam wytrzymać wzięłam Apap - gin powiedziała, że jest bezpieczny.

zawsze mozesz zrobic usg genetyczne pomiedzy 20-22 tc ono jest konkretniejsze. Akurat tam gdzie ja chodze koszt to 220 zl za całe badanie ale sprawdzają dosłownie wszystko.
Nie wiem czy lekarz na takiej rutynowej kontroli zrobi Ci takie badanie bo do tego są juz super sprzęty :)

coś Ty w ogóle nie miałam mialam tylko raz robione badania krwi i moczu do tego czasu a wy ile razy miałyscie??

wiesz ja juz miałam z nią jedno spięcie zobacze jutro, ale ide bojowo nastawiona i nie wiem czy to jest dobrze. Jak cos jestem umówiona do innej lekarki na 3 marca ;-)

Kiniusia co do serca tez mam roblem ale u mnie zadecydowali SN
Pajkaa, ja do tej pory miałam dwa skierowania na badania, ale w sumie to jest tak, że idę na wizytę, dostaję skierowania, na następną idę z wynikami, itd. :tak:
Co do serduszka, no zobaczymy co kardiolog powie. Ja mam nadzieję, że mimo wszystko będę mogła rodzić naturalnie :tak: Co do Twojej lekarki to może bojowo nastawiona nie idź, żeby dzidzia się nie stresowała, ale bądź zdecydowana i konkretna. Wymagaj od niego tego, co jest jej obowiązkiem. Widzisz, ja mam taką rozpiskę, które badania kobieta w ciąży musi obowiązkowo zrobić, a które tylko z zalecenia, więc zawsze sobie sprawdzam z tą listą i jak na razie u mnie są wszystkie badania zrobione. :tak: Trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała się jutro dodatkowo denerwować :tak:
i ja sie witam!!!
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
a ja dzis jade do hurtowni obejrzec wozki- tak sie rozejrzec w koncu a potem po kafelki- remoncik sie szykuje.
milego dnia mamuski
No to po powrocie zdaj relację :tak::-)

reklama
Pajkaa ja badanie krwii i moczu mam przynosić aktualne na każą wizytę. I tak też robię. Przynajmniej na bieżąco mozna wszystko monitorować. Wizyty mam raz na miesiąc. Teraz będe miała 1 marca i usg połowkowe 25 marca. Ale wiadomo co lekarz to praktyka. Tyle, że morfologię i ogólne moczu możesz sobie robić bez skierowania i będziesz sama kontrolowała co i jak.

6suts65gffuefmwv.png

Do góry