reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam nowe Mamy na forum.

Widzę, ze kolejne z Was cieszą się juz z pierwszych ruchów, mam nadzieję, że i ja w krótce poznam to uczucie:)

6suts65gffuefmwv.png

ja pracuję w hurtowni nabiałau , odbieram zmówienia ze sklepów i wprowadzam je do komputera , robota cały czas siedząca :-( a najbardziej mnie dibija to że musze pracowac 6 dni w tygodniu i cały czas na popołudniu:-:)-:)-( ale jakos dom rade;-)

Ja kiedyś też pracowałam jako fakturzystak a hurtowni nabiałowej :-) I prace miałam na 3 zmiany i co drugą sobotę. Ale jak były nocki to się zaczynało pracę o 22 w niedziele, masakra lekka :zawstydzona/y: Ale to było dawno jakieś 5lat temu;-)

Obejrzałam właśnie najpiękniejszy film na świecie "Zaklęci w czasie"...
polecam... film bardzo wzruszający... niesamowity... trudno by się nad nim rozwodzić, trzeba obejrzeć... dałabym dla niego wszystkie nagrody!!!

poza tym nie chciałam tego pisać, ale poczułam dziś pierwszy ruch, jakby smyrnięcie od wewnątrz, i wiem, że to było to.. ja wiem, że w wieku mojej ciąży to nieprawdopodobne... jednak wierzę że to było to...

ja dzisiaj wyczytałam, ze pierwsze ruchy wcale nie są u pierworódki około 20 tc tak jak to piszą wszędzie tylko jest mozliwe juz takie delikatne smeranie w okolicach 14 tc wiec pewnie to było to . Na pewno nie bedziemy czesto to czuły, ale da sie zauważyc :)

A ja w pierwszej i w tej ciazy czułam maluchy bardzo wcześnie,ok 14-15 tyg.Teraz juz codziennie czuje pukanie w brzuszek od wewnątrz,cudowne uczucie.:tak:

ja w pierwszej ciąży dość późno poczułam,bo dopiero w 5 miesiącu dowiedziałam się ze nosze maleństwo ;)
a teraz to wszystko wcześniej, jak brzuch tak i pierwsze smyranie ;)
także jakby nie patrzeć , to jest sprawa indywidualna ;)

Ja czasami jak czytam na różnych stronach wypowiedzi to wybucham śmiechem np. dzisiaj jak czytałam o pierwszych ruchach dzidzi znalazłam wypowiedź jednej kobitki która z pełna dumy chwaliła się, że pierwsze ruchy wyczuła kiedy była 1,5miesiąca w ciąży :rofl2::rofl2::rofl2: Nie wiem co za ludzie to piszą, czy dla żartów, czy faktycznie niektóre kobitki mają taką wyobraźnię :laugh2:

kiniusia
i ty już czujesz ruch dziecka...ja zazdroszczę...:-( Cieszę się oczywiście również Twoim szczęściem...

kochane nie wiem jak u Was, ale ja właśnie dowiedziałam się o 12 parze znajomej, która będzie mieć w tym roku dziecko....to będzie prawdziwe baby boom:-D:-D
W tym samym roku komunia, pierwszy dzień w szkole...
U mnie na obiadek dziś ogórkowa:-D:-D I po obiedzie spałam do 18.30.
Powoli się czuję jak foka, fucząca i wiecznie zmęczona...
Ehtele, w sumie nie wiem czy to dzidzia :zawstydzona/y:Może to tylko w jelitach i się przewracało, bo też tak może być :sorry: Kurcze, jak się jest pierwszy raz w ciąży to ciężko się zorientować ;-) Wierzę, że jeszcze chwile dwie i Ty będziesz się cieszyła i chwaliła Nam, że czujesz maluszka :tak::-) Mam też nadzieję, że ja już będę wiedziała, że to dzidziuś, a nie jelita ;-):-D

A ja wcinam lody , i od 3 dni nie mogę się z nimi rozstać:-D:-D:-D:-D
Shyla, no na lody to bym z miłą chęcią do Ciebie wstąpiła, bo u mnie chwilowy brak ;-)
Cześć kochane dzisiaj jestem tak późno, bo jak po pracy o 15 padłam to obudziłam się dopiero pół godziny temu, jakaś nieprzytomna dzisiaj cały dzień chodziłam, może coś z ciśnieniem:zawstydzona/y:

Shyla przestań pisać o tych lodach :-p ja dzisiaj kupiłam sobie lody czekoladowo, waniliowo, orzechowe :tak::tak::tak:

Gratuluje tym wszystkim którzy już czują swoje dzieciaczki, Ja się zaczynam martwić bo nic nie czuje, ani motylków, ani kopnięć :confused2:
A wizyta u gina dopiero w czwartek :zawstydzona/y:
Nie martw się, na pewno jest wszystko ok :tak: Podobno jak po 22 tygodniu ciąży nic nie czuć, to trzeba się konsultować z ginem. Pewnie niedługo i Ty ruchy dzidziulka poczujesz :tak::-)

a do nas dziś w nocy w końcu dołącza Tatuś i tak nas nosi, że chyba zaraz na drugi spacer pójde :-D
Oooo, super :-):-):-)

Obejrzałam właśnie najpiękniejszy film na świecie "Zaklęci w czasie"...
polecam... film bardzo wzruszający... niesamowity... trudno by się nad nim rozwodzić, trzeba obejrzeć... dałabym dla niego wszystkie nagrody!!!

poza tym nie chciałam tego pisać, ale poczułam dziś pierwszy ruch, jakby smyrnięcie od wewnątrz, i wiem, że to było to.. ja wiem, że w wieku mojej ciąży to nieprawdopodobne... jednak wierzę że to było to...
Wcale nie nieprawdopodobne Ciamajdko, skoro czujesz, że to maluch, to pewnie tak jest :tak::-) Gratuluję :-)
A ja w pierwszej i w tej ciazy czułam maluchy bardzo wcześnie,ok 14-15 tyg.Teraz juz codziennie czuje pukanie w brzuszek od wewnątrz,cudowne uczucie.:tak:
Rozalko, gratuluję :tak::-) To musi być cudowne uczucie :tak: Teraz już codziennie czujesz, ale fajnie :-)

Ja czasami jak czytam na różnych stronach wypowiedzi to wybucham śmiechem np. dzisiaj jak czytałam o pierwszych ruchach dzidzi znalazłam wypowiedź jednej kobitki która z pełna dumy chwaliła się, że pierwsze ruchy wyczuła kiedy była 1,5miesiąca w ciąży :rofl2::rofl2::rofl2: Nie wiem co za ludzie to piszą, czy dla żartów, czy faktycznie niektóre kobitki mają taką wyobraźnię :laugh2:
Ja też niedawno czytałam gdzieś w sieci, że dziewczyna właśnie w 8 czy 9 tygodniu ciąży czuła już ruchy :eek:

A ja sobie trochę poleżałam, pukałam trochę w brzuszek, głaskałam :tak::-)
Jak każda z Nas, i ja nie mogę się już doczekać regularnych kopniaków maluszka :tak::-D

Ciamajdka jako mamuśka tylko Ty możesz powiedzieć czy czujesz i jak:-D a nikt nie ma prawa tego podważa:-) To na pewno kopniak był, gratuluję...

martuśka85 jak tam wizyta u fryzjera?:tak: Coś rzadziej u nas ostatnio bywasz..

Shyla to miałaś niespodziankę...cały czas okres miałaś, że dopiero w 5 mieś się dowiedzieliście? Niesamowite..a waga jakoś skoczyła do tego 5 mieś, czy stała w miejscu...:tak:Pewnie jeśli waga skoczyła to byłaś mocno rozdrażniona co tak nagle do góry...

reklama
Shyla, no na lody to bym z miłą chęcią do Ciebie wstąpiła, bo u mnie chwilowy brak

kiniusia zapraszam ja mam jeszcze także z mila chęcią się podzielę :-);-)

Shyla to miałaś niespodziankę...cały czas okres miałaś, że dopiero w 5 mieś się dowiedzieliście? Niesamowite..a waga jakoś skoczyła do tego 5 mieś, czy stała w miejscu...:tak:Pewnie jeśli waga skoczyła to byłaś mocno rozdrażniona co tak nagle do góry...

ehtele miesiączkę raz miałam raz nie (nie była to normalna miesiączka 5 dniowa czy 7 - miałam 2-3 dni , i również nie była obfita ), wiec nie robiłam testów bo myślałam ze to jakieś zaburzenia hormonalne, piersi nie bolały ,objawów nie miałam kompletnie nic ;) nawet na wadze nie przybierałam ważyłam zwykle 47-49 kg :-)
Jeździłam na rowerze ,pływałam no wszystko, czułam się po prostu świetnie ;-)
a ze była gorączka na dworze, to zemdlałam pod sklepem i wtedy się wydało ;-)
po tym wszystkim ,zaczęłam przybierać na wadze ze przytyłam 30 kg :-D
wieczor.gif

Ostatnia edycja:
Do góry