Cześć!
Nie było mnie kilka dni, bo czasu brak i plan mam teraz taki głupi, że siedzę do późna w szkole Z nowości-powiedziałam dyrce o ciąży-pogratulowała i obiecała, że zastanowi się nad pół etatu po moim macierzyńskim-także jest lepiej niż myślałam, bo umowa kończy mi się przecież z końcem sierpnia
Byłam na badaniach krwi-glukoza 90, także nie wiem co to znaczy, mam nadzieję, że nie jest źle, zobaczymy co powie ginka za tydzień No i hemoglobina podskoczyła do 12, więc ok
Zapomniałabym-gardło mnie boli i jestem jakas taka rozbita, mam nadzieję, że nic mnie nie złapie na ferie
A wizyta dopiero 4.02, też będę miała to dokładne USG
Nie było mnie kilka dni, bo czasu brak i plan mam teraz taki głupi, że siedzę do późna w szkole Z nowości-powiedziałam dyrce o ciąży-pogratulowała i obiecała, że zastanowi się nad pół etatu po moim macierzyńskim-także jest lepiej niż myślałam, bo umowa kończy mi się przecież z końcem sierpnia
Byłam na badaniach krwi-glukoza 90, także nie wiem co to znaczy, mam nadzieję, że nie jest źle, zobaczymy co powie ginka za tydzień No i hemoglobina podskoczyła do 12, więc ok
Zapomniałabym-gardło mnie boli i jestem jakas taka rozbita, mam nadzieję, że nic mnie nie złapie na ferie
A wizyta dopiero 4.02, też będę miała to dokładne USG
Też miałam wczoraj ochotę na karpatkę Co do wymiotów, to niestety mnie nie ominęły, ale i tak nie było tak źle jak w pierwszej ciążyA ja mam ochotę na Karpatkę, albo pączki wiedeńskie, ale dobrze, że za marzenia się nie płaci, szanse o tej porze na takie frykasy zerowe.
Jejku czemu mnie się tak chce słodyczy no?????? Nie fajnie, może jakbym żygała to by było inaczej,ale zero problemów żołądkowych:-)!!!!
Czy wy mamuśki wszystkie macie lub miałyście wymioty??????Czy któraś się też uchroniła????
Ja na razie nie wyobrażam sobie rozebrać się na basenie-tak zimno na dworze, mam nadzieję, że mi przejdzie;-)Dziewczynki, polecam Wam basen, super sprawa, niesamowite odprężenie :-) Nie wyczytałam na necie żadnych przeciwskazań co do pływania, wręcz pisano o nim, że w czasie ciąży jest wskazany Wypróbowałam i czuje sie świetnie. Byłam juz drugi raz (poprzednio w sobote i nic mi nie było)
Następnym razem będzie dobrzeWitajcie kobietki...
Niestety fortuna nie była dziś dla mnie łaskawa...Stres, śnieżyca i oczywiście moja głupota spowodowały, że olałam prawko na łuku...głupia rzecz bo łuk wykonałam poprawnie a na prostej odwracając głowę do tyłu skręciłam kierownicę i najechałam na linie...2x...cóż smutno mi strasznie, oczywiście z tego wszystkiego się popłakałam i teraz topię smutki w ogromnym pączku...
Ja przytyłam w pierwszej ciąży 15 kg, spuchłam strasznie Wychodząc ze szpitala po 4 dniach ważyłam 9 kg mniej, tak szybko schodziła woda... Ciekawe jak to będzie teraz, bo przecież upały przed nami, a poprzednio rodziłam w kwietniuNo ja właśnie tego tez nie rozumiem,ze "trzeba".Wiadomo,niektóre dziewczyny maja duzo wody.U mnie ta duza waga,to była tez nagromadzona woda,opuchnięte kostki,ręce...Jak wychodziłam ze szpitala,to miałam kilka kilo nadwagi,które szybko zgubiłam.No ale fakt,jadłam jak smok i tego tłuszczyku tez troche było w ciąży.A poza tym dziecko różnie waży,jedne 2,5 drugie ponad 4 kilo.
Ja mam BMI 21,czyli niby w normie,ale 16 kg. to troszke za dużo mi sie wydaje,he,he.
Gratuluję:-) Gdzie chodzisz teraz do lekarza?Witam się po przerwie!
Wczoraj byłam u nowego lekarza tym razem prywatnie i już u niego zostanę, nie jest za tani bo za wizytę płaci się 150zł ale jest to lekarz z doświadczeniem i najważniejsze że przedłuży mi zwolnienie . Dostałam stertę wyników do uzupełnienia.
Dzidziuś ma się dobrze mierzy 3,32cm , ma dwie rączki i 2 nóżki, serduszko ładnie bije. Lekarz wyliczył mi termin od OM na 21 sierpień, ale USG wyliczyło tak jak ja na 24 sierpień, bo owulacja trochę sie przesunęła. W takim razie nie zmieniam suwaczka. Podobno to wszystko się później wyrówna.
Umówił mnie na USG genetyczne na 16 lutego i chyba muszę zrezygnować z wizyty na NFZ, którą miałam zaplanowaną na 5 lutego.
Zdjęcie dzidziolka dodam wieczorem, ale się ciesze że wszystko jest ok i że trafiłam na normalnego lekarza.
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!!!