reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Dzięki dziewczynki :) :-)
A jak Wasze brzuszki...widać już coś?? ja się doczekać nie mogę wielkgachnego brzucha!! Mam mały problem-coś się dzieje z moim kręgosłupem :wściekła/y: boli mnie w krzyżu dosyć często, nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów :szok:
ja mam to samo bardzo mnie boli kregoslup na samym dole, czasem sie ruszyc nie moge co drugi dien wykonuje lekkie cwiczenia (dopiero zaczelam) ale po nich ból jest jeszcze wiekszy.. bede u lekarki to zapytam sie o to..
chociaz u mnie bol ledzwiowy byl takze przed zajsciem, tzn jak lezalam chwile na plecach to musialam sie na bok odwracac a potem dopiero podnosic bo inaczej nie dalo rady..

Ostatnia edycja:
reklama
w karcie ciazy sa 3 miejsca na wpis z badan usg - 1.z tego co sie robi miedzy 11 a 14 tygodniem, 2. z tego co sie robi ok. 20-23 tygodnia, 3. z tego co sie robi kolo 35 tygodnia, wiec chyba bedzie wpisywal te wyniki...chyba, ze sam uzna, ze skoro tylko raz do niego idziesz to pozostawi to twojemu prowadzacemu.

Dziewczynki dziękuję za podpowiedzi, u mnie lekarz prowadzący ma gorsze USG i sam kazał mi iść na lepsze:) Na tym lepszym byłam na samym początku ciąży, teraz będzie druga wizyta, trzecia ok. 20 tc, czwarta ok 30 tc
Gdybym miała tyle funduszy to kupiłabym w prezencie mojemu prowadzącemu takie USG - wspaniały człowiek i lekarz i niestety nie ma tyle funduszy na dobre USG - nie bierze podziękowań od pacjentek:) Jedną to okrzyczał za kasiorkę:) Mnie od razu powiedział, jak będę miał dyżur to jestem przy Pani całkowicie bezpłatnie żeby nie było niedomówień:)

Dziewczyny, w karcie ciąży są 3 miejsca na USG i powinien je wypełnić lekarz prowadzący. Zazwyczaj inny lekarz daje opis na innej kartce, więc prowadzący może mieć wgląd :tak:
Ja już ostatnie chwile w domu. O 15 wychodzę na to badanie i już mi nogi drętwieją z nerwów :baffled: Oby wszystko wyszło dobrze. Jeszcze się pomodlę przed wyjściem. :tak:
Zdam relację po powrocie.:tak:
Martuśka, trzymam kciuki teraz za Nas obie - cały czas!!! :tak::tak::tak:
Buziaki :-)

Dziewczynki dziękuję za podpowiedzi, u mnie lekarz prowadzący ma gorsze USG i sam kazał mi iść na lepsze:) Na tym lepszym byłam na samym początku ciąży, teraz będzie druga wizyta, trzecia ok. 20 tc, czwarta ok 30 tc
Gdybym miała tyle funduszy to kupiłabym w prezencie mojemu prowadzącemu takie USG - wspaniały człowiek i lekarz i niestety nie ma tyle funduszy na dobre USG - nie bierze podziękowań od pacjentek:) Jedną to okrzyczał za kasiorkę:) Mnie od razu powiedział, jak będę miał dyżur to jestem przy Pani całkowicie bezpłatnie żeby nie było niedomówień:)

Niestety, takich lekarzy jest mało.. Mój też u siebie w gabinecie ma średni sprzęt, ale również robi usg na świetnym sprzęcie w klinice na Saskiej Kępie... więc tam robiłam usg genetyczne.. nawet się zdziwiłam, bo miałam je przez brzuch.. a w pierwszej ciąży byłam na usg genetycznym na Finlandzkiej i tam miałam dowcipnie :-D

Kiniusia i Martuśka kciukasy zaciśnięte:) Nie denerwujcie się:) będzie dobrze słoneczka.... będziecie tu śmigać piękniusimi zdjęciorkami:)
Duralex mój gin w swoim szpitalu też robi USG 4D, ale sam mi się przyznał, że to sprzęt szpitala i on niestety nie może mi go wykonać.
Jejciu jak za oknem zimno,,,,,ech te zawieruchy

Jadę po M, powinnam w pracy zostać do 18 tej, ale mus to mus, kurcze mam nadzieję, że zajadę tam w porządku, nie cierpię jeździć w taką pogodę. Ostatnio na światłach jak hamowałam i jechałam bardzo powoli (gdyby nie ABS i ASP) to bym wylądowała na drodze szybkiego ruchu,,,,,, a jeszcze teraz wyjeżdżam na trasę Częstochowa - Katowice i pełno tam tirów, niektórzy jeżdżą świetnie, ale część zwłaszcza z Łotwy to ma coś z głową nie tak....

Ostatnia edycja:
U Was zmiecie? a gdzie mieszkacie? Jezu ja się boje jakich kolwiek zmian pogodowych :zawstydzona/y:Podobo do Miechowa - tu gdzie mieszkam mają wieczorem dojść zamiecie i wichury...kurde boje się!

reklama
Cześć dziewczynki! Ja właśnie przyjechałam od lekarza. Powiedział mi że "kluseczka rośnie":-). Za 2 tygodnie USG. Miałam nadzieje ,że dziś mi zrobi, ale nic z tego.

buziaczkaa pioseneczka spoko, ale jakość nagrania nie specjalna.

ehtele, przykro mi z powodu prawka, ale nie łam się, ja też zdałam za drugim razem.

Ostatnia edycja:
Do góry