reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Wkleiłam zdjęcie na odpowiednim wątku:tak: Dzidzia dobrze się rozwija, ma dwie nózki, dwie rączki, którymi machało do mamy:-) Na razie wg USG wychodzi 9 tydz i 3 dzień czyli 2 do przodu:tak: Problem mam z cukrem-wyszło mi na czczo 96 i ginka powiedziała, że za dużo-mam zrobić jeszcze raz-zobaczymy co wyjdzie... Boję się tej cukrzycy ciążowej:-( Poza tym kazała jeść wątróbkę (bez szaleństw) na moją niską hemoglobinę. Kiedy jej powiedziałam, że nie przejdzie, bo jej nie cierpię, a tak w ogóle w tej ciąży nie ruszam mięsa, to kazała brać dwie tabletki Femiferalu-za dwa tygodnie kontrolna morfologia:tak:

reklama
Cześć!
Wkleiłam zdjęcie na odpowiednim wątku:tak: Dzidzia dobrze się rozwija, ma dwie nózki, dwie rączki, którymi machało do mamy:-) Na razie wg USG wychodzi 9 tydz i 3 dzień czyli 2 do przodu:tak: Problem mam z cukrem-wyszło mi na czczo 96 i ginka powiedziała, że za dużo-mam zrobić jeszcze raz-zobaczymy co wyjdzie... Boję się tej cukrzycy ciążowej:-( Poza tym kazała jeść wątróbkę (bez szaleństw) na moją niską hemoglobinę. Kiedy jej powiedziałam, że nie przejdzie, bo jej nie cierpię, a tak w ogóle w tej ciąży nie ruszam mięsa, to kazała brać dwie tabletki Femiferalu-za dwa tygodnie kontrolna morfologia:tak:

96 to gorna granica a co jadlas dzien wczesniej i czy mialas te 8-10 godzin przerwy nocnej i czy czasem nie zjadlas czegos przed posilkiem???
Ja mam cukrzyce i jakos sie trzymam wlsciwie coraz lepiej, schudlam, dobrze sie czuje- pozaty ze chce mi sie ciagle spac- nudnosci minely jakos 7-8 tydz. Mysle ze sie nie martw powinno byc dobrze, nawet jerzeli cos wyjdzie- nie bedzie zle:))

96 to gorna granica a co jadlas dzien wczesniej i czy mialas te 8-10 godzin przerwy nocnej i czy czasem nie zjadlas czegos przed posilkiem???
Ja mam cukrzyce i jakos sie trzymam wlsciwie coraz lepiej, schudlam, dobrze sie czuje- pozaty ze chce mi sie ciagle spac- nudnosci minely jakos 7-8 tydz. Mysle ze sie nie martw powinno byc dobrze, nawet jerzeli cos wyjdzie- nie bedzie zle:))

Miałam przerwę mniej więcej taką:tak: Ale przypominam sobie, że wieczorem poprosiłam M o kanapkę z KFC-może to był powód wysokiego cukru rano?:confused: Ginka kazała mi teraz zjeść tylko lekką kolację, bez słodkości:sorry2:

Miałam przerwę mniej więcej taką:tak: Ale przypominam sobie, że wieczorem poprosiłam M o kanapkę z KFC-może to był powód wysokiego cukru rano?:confused: Ginka kazała mi teraz zjeść tylko lekką kolację, bez słodkości:sorry2:
Wiec mysle ze to ta kanapka dluzo zrobila, ai pewno pozniej niedlugo poszlas spac??? a pozatym masz juz dziecko, obowiazki rano, zanim dojedziemy do laboratorium, dochodzi troche nerwow, wiem cos o tym bo mierze cukier w domu i mam dobry zachodze do kliniki i mam wyzszy, wszystko ma na to wplyw nastepny wynik bedzie dobry trzymam kciuki- wcale dziewczyny nie tesknie za tym zeby ktos do mnie dolaczal z ta cukrzyca:)))

Ostatnia edycja:
wątróbki w ciąży podobno nie powinno się jeść między inymi ze względu na witaminę A

ale bez przesady, żelaza za to ma mnostwo, a my w wiekszosci takie niejadki, ze na pewno wit. A nie mamy przedawkowanej i nie grozi nam to :p (chyba, ze ktos łyka sztuczne witaminy w tabsach)

ojjjj tak. tam jest mnostwo 'zlych' weglowodanow i tluszczow, ktore paradoksalnie tez podnosza cukier :/

Aga-ja też mam taką nadzieję, że to tylko ta kanapka:tak: W poprzedniej ciąży po 75g glukozy miałam 96:sorry2:
Kasikz-ja też uważam podobnie jak Martuśka, że z niczym nie należy przesadzać i jeżeli nawet zje się trochę tej wątróbki to nic się nie stanie:tak:

Cześć!

Ty idziesz do przodu a ja sie cofam po ostatnim usg moja doktorka powiedziała, ze jestem 2 dni w tył, ale stwierdziła, ze to moze byc błąd pomiarów wiec u mnie pewnie byłby 19 sierpień, ale pewnie wszystko sie wyjasni gdzies w 7-8 miesiacu :-D

reklama
dlatego miedzy innymi nie biore zadnych witamin - po 1. lekarz nie kazał, po 2. musialabym ciągle uwazac na to, co jem, a na tak niewiele mam apetyt.

o kurcze, to mam nadzieje, ze ja se nie okaze jeszcze bardziej do tyłu (bo pierwsze usg wykazalo prawie tydzien w stosunku do daty OM i zaplodnienia), bo niewiele mi czasu przed rokiem akademickim zostanie wyłacznie dla maleństwa :/

Do góry