reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
no ja w niepewnosci do jutra juz od 9 dni, bo mam usg. obie damy rade :tak:
tez zaraz musze wyjsc odebrac zdjecia z FotoJokera. mam nadzieje ze całkiem mnie nie przemrozi.

Ja w niepewności od 15 dni ... :-( 15 dni temu zrobiłam test, tydzień później chciałam iść do gina, ale okazało się, że nie ma sensu ... Kazała mi przyjść za 2 tygodnie czyli dzisiaj :tak:

Przymroziło Cie? :laugh2: Bo mi się całkiem przyjemnie spacerowało :-)

WITAM
pomożecie zrobic suwaczek ?

Natka podaję Ci link tu jest wszystko napisane ;o)
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/jak-wstawic-suwaczek-zdjecie-avatar-33303/

Ja narazie czekam, wizytę mam na 28 grudnia dopiero, ale już się niecierpliwię i myślę że mogłam się wcześniej umówić ;o)

Dziewczyny jesli chodzi o te plamienia, to często tak się zdaża. Ja miałam plamienia w pierwszej ciązy dokładnie w dniu kiedy miałam dostać @, dostałam luteinę doustnie i przeszło. Potem do końca ciąży było wszystko Ok ! Także głowa do góry, trzymajcie się.

Ale wy tu tempo narzucacie, dopiero co była 97 strona a tu już 107 ;o)))))

yhm, no ja prawie 2 tygodnie po tescie bylam u gina, ale w sumie to skonczylo sie na skierowaniu na usg, bo powiedzial ze to trzeba najpierw zrobic, nic innego nie ma sensu na tym etapie. no wiec kolejne 9 dni czekam, bo na jutro byl pierwszy wolny termin.

a co do spaceru, to dopiero za 15 minut wychodze, bo musialam sie wykapać i ogarnąc.

Witajcie dziewczynki,

przede wszystkim gratuluję nowo zafasolkowanym - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Esch -
modlę się żeby wszystko okazało się dobrze, podobno możliwe są takie wahania bety i nic się nie dzieje. Trzymaj się kochana.

Ponadto zadzwonili do mnie z kliniki, że zwolnił się termin na dzisiaj do Pana Dr Kudły i biegnę z mężem- choć wydatek nie mały - 250 zł:-D:-D:-D opowiem wszystko wieczorem.

Miałam ochotę na przytulanki z mężem - ale mało nie zemdlałam i nie zwymiotowałam w połowie - nie wiem czemu - jakiś skok hormonów???? No i nic z tego:( Ciężko mi z tym. Bo ochota jest, a warunków brak, chudnę z dnia na dzień, żebra mi sterczą, a brzuch wywalony i opuchnięty.

Buziaki skarby, ciepłego dnia. Oby dużo było pozytywnych wieści.

Pa

Witam mamunie.
Ja tylko na chwile... rycze caly czas bo odebralam wynik bety i jest spadek... tydzien temu bylo 607 dzis jest 436! ;(((( Gin kazal mi jutro wieczorem przyjsc. Boze jak ja sie boje!!!!! Blagam Was o jakas zdrowaske za mnie i moja Fasolke!
trzymammy ksiukasy,bedzie dobrze:tak:
Tygrysiątko o jeju ... Wiem co to zapalenie tchawicy - ta choroba lubi mnie najbardziej :eek: Zawsze jak choruje to choruje na zapalenie górnych dróg oddechowych i zapalenie tchawicy ... Skoro lekarze twierdzą, że z fasolką wszystko ok tzn, że wszystko jest ok !! Zdrówka życzę :tak:
Od dziecka chorowalam na zapalenie tchawicy,w dodatku po badaniach okazalo sie ze mam zle zbudowana tchawice :szok: ale odziwo od iedy jestem w IRL wogole nie choruje.Tylko sie przeziebiam,ale od ponad 7 lat nie bylam chora tfu tfu
Witajcie dziewczynki,

przede wszystkim gratuluję nowo zafasolkowanym - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Esch -
modlę się żeby wszystko okazało się dobrze, podobno możliwe są takie wahania bety i nic się nie dzieje. Trzymaj się kochana.

Ponadto zadzwonili do mnie z kliniki, że zwolnił się termin na dzisiaj do Pana Dr Kudły i biegnę z mężem- choć wydatek nie mały - 250 zł:-D:-D:-D opowiem wszystko wieczorem.

Miałam ochotę na przytulanki z mężem - ale mało nie zemdlałam i nie zwymiotowałam w połowie - nie wiem czemu - jakiś skok hormonów???? No i nic z tego:( Ciężko mi z tym. Bo ochota jest, a warunków brak, chudnę z dnia na dzień, żebra mi sterczą, a brzuch wywalony i opuchnięty.

Buziaki skarby, ciepłego dnia. Oby dużo było pozytywnych wieści.

Pa

No coz ja ostatnio tez mialam i poczulam sie tak jak ty.Ja nie chudne heh bo duza ze mnie kobieta,chociaz w pierwszej ciazy zlecialo 12 w dol:szok: potem uroslo juz 9 czyli bylam 3 kilo naminusie.Noo ale nie ma tak dobrze ,bp po porodzie zamiast spadac to przybylo:sorry:
Ale tez czuje sie spuchnieta pomimo swojej tuszy.:cool:

Dziewczyny tak czytam o waszych wizytach,usg.U nas pierwsze usg po 12 tygodniu,wtedy mamy pierwsza wizyte w szpitalu.A tak tylko standart,mierzenie cisnienia,mocz,sluchanie seerduszka i tyle.Nie badaja nas ginekologicznie, z czego ja akurat jestem zadowolna i to mi sie podoba.Oczywiscie jesli istenieje potrzeba mozemy sobie zrobic dodatkowe badania czy usg (prywatnie w polskiej klinice)Ja z opieki jestem zadowolona,nie wszytkie mamusie sa jesli chodzi o wyspy.Wiec ja do lekarza ide dopeiro po swietach, w nowym roku.Potem dopiero czekam na wezwanie do kliniki.;-)

dzięki zaraz będe próbować z suwaczkiem
o Milusia dr.Kudła ? Katowice ?
a gdzie zamierzasz rodzić ?
Tak Natko:) Jeszcze nie wiem, ale moim głównym będzie inny prowadzący - bliżej jest memu sercu:) A gdzie będę rodzić jeszcze nie wiem. Mama mojego męża pracuje w Szpitalu nr 1 w Sosnowcu, w lipcu 2010 mają skończyć najnowocześniejszy oddział położniczy na Śląsku (jakiś prywatny inwestor) zobaczymy jeszcze gdzie:)
Oby nie w podróży:D

Gastone, bidulko kochana, gdzieś przeoczyłam wątek, że tak cierpisz, współczuję CI bardzo, ale na pewno silna z CIebie kobieta, ja mam alergiczny nieżyt nosa i czasami mam mega doła z tego powodu - nocne duszenia itp.
Ale z tchawicą to już inna sprawa. Trzymam kciuki kobietko.
Buziaczki

P.S. Siedzę w biurze, ręce mi się pocą i umieram ze strachu przed wizytą....... Aż mnie cały brzuchol boli

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny.

W poniedziałek dowiedziałam się,że jestem w ciązy po raz drugi,wypada termin sierpniowy więc niesmiale zaglądam do was :)

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym!!!

Dziś mam wizytę u mojego gina który ma potwierdzić to co zobaczyłam na teście :)

Pozdrawiam wszystkie!!

Do góry