reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
to tez moja pierwsza ciaza i poki co wie moja mama. rodzice J. dowiedza sie na swieta. w zasadzie niby powinno sie mowic pozniej ale mam to gdzies...nie wytrzymam!!! :)

Witajcie kochane, musiałam nadrobić to Wasze pisanie, ale ogólnie ze mną jest kiepsko - nie wiem jak to zniosę, MDŁOŚCI mam całą dobę, nie mogę spać bo łóżko mi się kręci.

1,5 mca ? OBY OBY , ale ja z córeczką wymiotowałam do 6mca !!! , oczywiście wam tego nie życze !!! ,ale tak tez może być :eek:
dzisiaj się pocieszam tym ,że naukowcy wydedukowali ,że dzieci mam które miały takie chece w ciąży są bardziej inteligentne ,;-)
hmm chyba coś w tym jest bo Oliwka rzeczywiście jest bardzo mądrą dziewczynką jak na swój wiek :-)
pzdr
Natka nie strasz mnie kochana:(
dziewczyny moja beta jest chyba za niska :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: tylko 634...... niby sa takie rozpietosci ze miesci sie na 4 -5 tydz. ale od tygodnia malo przyrosla :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jestem zalamana :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: gin powiedzial ze jesli nie plamie ani nic to zeby sie nie denerwoac a mi juz caly makijaz splynal:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kazal przyjsc w poniedzialek.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wiem o co chodzi......... czy to mozliwe zeby tak wolno mi roslo hcg ????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jestem zalamana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Marzenko nie przejmuj się, trzeba powtórzyć badanie, ja nie jestem tego zdania, żeby się nie martwić. Skoro coś Cię martwi, to powtórz badania. Po to są, aby na coś wskazywały. Najważniejsze jest to, że betę masz wysoką. A skoro na USG wszystko ok, to podejrzewam, że betka wzrośnie na dniach.
hej, przewidywany termin mam na 9 sierpnia a 23 ide posluchac jak bije serduszko:)
tydzien temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, zrobilam test...w srode poszlam do lekarza a on mnie wyrzucil twierdzac ze to za wczesnie by cos wyczuc...mimo moich prosb nawet mnie nie zbadala...nastepnego dnia poniewaz strasznie bolal mnie brzuch poszlam do innego lekarza ktory po opisaniu dolegliwosci przyjal mnie natychmiast, zrobil mi "komleksowe" badanie i usg widac na nim "cos":))), okazalo sie ze jestem w
4/5 tyg ciazy!:) uspokoil mnie mowiac ze wszystko rozwija sie bardzo dobrze a bole sa czasami normalne (mam je dosc mocne, choc nie caly czas),ogolnie czuje sie bardzo dobrze, dostalam tabletki duphaston, wczoraj w nocy przerazilam sie bo obudzil mnie potworny skorcz, zadzwonilam do lekarza ktory mnie przyjol i kazal mi wziasc 2 tab i no spe i sprobowac zasnac, podzialalo:) dzis czuje sie swietnie, dzieki Bogu nie mam plamien i oby tak do konca:) teraz wiem co znaczy troska o dziecko (mimo iz jeszcze sie nie narodzilo to czuje je pod serduszkiem;))
No to gratulacje i spokojnych 9 miesiączków:)
W sumie nadal nie rozumiem co się stało i o co chodzi. W sumie wygląda to tak (jeśli dobrze zrozumiałam) są 3 wyjścia:
1) ciąża jest dużo młodsza, że niby mam ciąże 3 tygodniową, czyli tydzień po zapłodnieniu. To raczej nie możliwe bo 25.11 robiłam test i był pozytywny.
2) Mam ciążę pozamaciczną
3) Nie rozwija się.
Nic nie rozumiem.
Ogólnie żadne z tych 3 rozwiązań jest jak na razie dla mnie nie do przyjęcia, choć chciałabym aby była to diagnoza nr 1 choć dla mnie pewnien paradoks no i natura musiałaby nieźle namieszać. W sumie muszę zrobić betę w poniedziałek i w czwartek i wszystko będzie wiadomo.
Asiu spokojnie, nie denerwuj się na zapas, zrobisz betę i wszystko będziesz wiedziała. Trzymam kciuki kochaniutka. Uszy do góry.
Witajcie
Ja zrobiłam test w czwartek są dwie kreski, dzisiaj powtórka i to samo. Na usg wybieram się za tydzień. Termin wyliczony przeze mnie to 20.08.
To moja pierwsza ciąża i czuję się nieziemnsko :)
Pozdrawiam
Gratuluję i życzę braku mdłości:)
Dziękuję.
A powiedzcie mi czy juz wszystkim powiedziałyście, że jesteście w ciąży?
Mój mąż mówi, że powiemy dopiero po usg a ja mam taką ochotę krzyczeć z radości :)
Suwaczek będzie wkrótce.
U mnie raczej wszyscy wiedzą, ja sama z mężem robiłam testy, a on je fachowym okiem porównywał i sprawdzał:) Musiałam się przyznać rodzinie bo pewnie podejrzewali by, że jestem chora na grypę jelitową- bo tak się czuję i tak wyglądam.
Buziaczki słoneczka

Dziękuję.
A powiedzcie mi czy juz wszystkim powiedziałyście, że jesteście w ciąży?
Mój mąż mówi, że powiemy dopiero po usg a ja mam taką ochotę krzyczeć z radości :)
Suwaczek będzie wkrótce.

U mnie raczej wszyscy wiedzą, ja sama z mężem robiłam testy, a on je fachowym okiem porównywał i sprawdzał:) Musiałam się przyznać rodzinie bo pewnie podejrzewali by, że jestem chora na grypę jelitową- bo tak się czuję i tak wyglądam.
Buziaczki słoneczka

u nas wie tylko kilkoro najblizszych przyjaciół, ktorzy maja zakazane rozgłaszanie. rodzina dowie sie na Gwiazdke, ale nam jest łatwiej, bo jestesmy na stałe 400km od nich. poza tym wtedy juz bede po usg, ktore mam w piątek no i w Wigilie bedzie ponad połowa 8tc. moze i nie powinnismy mowic tak wczesnie, ale po 1. szkoda przepuscic taka okazje prezentu po choinke, a po 2. nie wytrzymamy po prostu :laugh2:. za duza to radosc, ciekawosc reakcji no i stres jednak troche, gdybysmy mieli byc tam prawie 2 tygodnie i ciagle ukrywać.

My już po zakupkach prezentowych-jeszcze nie wszystko kupione, ale większość już jest:tak:
Niedobrze mi-zrobiłam sobie rybę, ale zapach mnie zniechęcił i wymiotować mi się chce:sorry:

Alaa-witaj! Gratuluję fasolki:-) My jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu-zrobimy to najprawdopodobniej na święta:tak: Jak wszystko będzie wiadome na 100% po wizycie u lekarza:happy:
Milusia-współczuję mdłości-miałam to samo w poprzedniej ciąży...
Ehtele-mój M przy pierwszej ciąży też nie rozpieszczał...

a ja zjadlam kebab, bo mam pyszny pod blokiem i mialam cholerna ochote (zwlaszcza ze pozno wrocilismy z zakupow i nie bylo czasu robic obiadu, a bylam cholernie glodna) i tak mi sie po nim zle zrobilo i mnie zaczeło mulic, że musielismy wyjsc na spacer mimo siarczystego mrozu. ale juz mi lepiej :]
a co tu taka cisza? chyba rzeczywiscie ostro imprezowy weekend ;). do nas jutro rodzinka z wawy na obiad przyjezdza :rofl2:

Owu miałam 12 listopada, wg OM w dniu wizyty był 6t6d ale wg usg 6tc bo owu miałam przesunięte

o, to u mnie bedzie dokładnie ten sam dzień wg OM, czyli 6t6dc, a powinno sie zgadzac, bo poczecie bylo dokladnie 15 dni pozniej, wiec pewnie zobacze dzidzie i serduszko :]
juz sie nie moge doczekać cholerka :tak:

Ooo to może i mnie uda się zobaczyć serduszko w poniedziałek? To będzie 6tydz 2dzien :) oby... Wkręcam sobie różne kwestie,że może nic nie zobaczę albo coś będzie nie tak bo ani wielkich mdłości nie mam (jedynie zachciewajki) ani wymiotów. Jedynie piersi mnie bolą coraz mocniej :-/ NIe pamiętam w którym tygodniu ciąży wymiotowałam, ale mam wrażenie że w tym czasie mniej więcej.

reklama
Witam mam nadzieję że ja dołącze. Narazie teściki pozytywne niestety na usg jeszcze nic nie widać. Teraz mam wizytę 19 więc zobaaczymy.
Póki co biorę duphaston i fraxapirinę

Do góry