reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry :-)

Paula Ty pewnie tez juz od dawna nie spisz...
Esch ja nie śpie dziś od 5 a do pracy jechałam 2 godziny!!!! :wściekła/y: piep...ne pkp :wściekła/y: coś mnie muli więc też będzie dziś nieciekawie :confused2:

dziewczyny chyba jestem w ciazy jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza 2 grudnia mial beta hcg 174 a 8 grudnia 2430nie sadzicie ze za szybko rosnie.
Ja jestem juz po poronieniu w czerwcu w 6 tygodniu i milam zzabieg.Teraz biore duphaston 3 razy dzinnie i czekam do wizty 15 grudzien.Mialam wizyte 1 grudnia ale nic nie bylo jeszcze widac .Mam nadziej ze bedzie wszystko ok.Zycze wszystkim spokjnych 9 miesiecy
Anetha witaj i gratulacje! :-) ja tez poroniłam w tym roku w maju w 12 t.c boję się ale mam wielką nadzieje że tym razem będzie wszystko dobrze! Uda sie nam! :tak:

Miłego dnia dziewczynki!
Buziaczki.

reklama
Hej dziewczynki witam z rana. Czasem wam zazdroszczę, że budzicie się o 6 ja oddałabym wszystko żeby pospać dłużej a muszę się zwlekać z łóżka do pracy:wściekła/y:Wiem, że dla was to męczące jest strasznie.

Ja juz siedze w pracy i nie moge wogole sie zmusic do pracy a przede mna sterta papierow do ogarniecia!!!:wściekła/y::szok:

Anetha GRATULUJE!!!! Zobacz sobie na normy bety... wg mnie jest ok!

Paula to jakas masakra takie dojazdy!

Joamar ja normalnie bylam strasznym spiochem a teraz sama siebie nie poznaje!!! Ja nieraz spalam i do 12!!!

A reszta sierpniowek chyba jeszcze spi?

Witam\
dziewczyny chyba jestem w ciazy jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza 2 grudnia mial beta hcg 174 a 8 grudnia 2430nie sadzicie ze za szybko rosnie.
Ja jestem juz po poronieniu w czerwcu w 6 tygodniu i milam zzabieg.Teraz biore duphaston 3 razy dzinnie i czekam do wizty 15 grudzien.Mialam wizyte 1 grudnia ale nic nie bylo jeszcze widac .Mam nadziej ze bedzie wszystko ok.Zycze wszystkim spokjnych 9 miesiecy

Witaj anetho!!
Czy za szybko rośnie? :) Kochana,mi beta podskoczyła z 90 na 1104 w ciągu 5 dni :) Tak więc wszystko jest u Ciebie w porządku. W ciągu 48h powinna minimalnie wzrosnąc o 66% a w ciągu 72 h o 114%. Policz.... Ale są to minimalne wartości. Wg moich laboratoryjnych norm 2430 odpowiada 5 lub 6 tygodniowi ciąży ( 5tydz: 217-7138 6tydz: 158-31795)

j połozna zapisała mnie od razu do programu "Mama i Dzidziuś" i jako że tu studiuje bede miala dzieki niemu bezpłatne wszystkie badania, nie musze sie zapisywac nawet na wizyty do gina i mam darmowa szkołe rodzenia i mozliwosc wyboru szpitala :)).

/QUOTE]
a co to za program? każdy może się zapisać?

fiuufiuu
Mdłości się narazie mnie nie trzymają. Ja ostatnio zjadłam pizzę, zagryzłam czekoladą i popiłam sokiem pomarańczowym. ;) W pierwszej ciąży maczałam ogórki kiszone w nutelli ;P
:szok::szok: to dopiero coś! :-p ja przoduję w pizzy ze śmietaną ostatnio;-) i chran w każdej postaci;-)

A w ogóle to się rozpisałyście, że HEJ! Jak to wszystko nadrabiać???? :eek:

no właśnie?!:happy:

Witam\

:-):-) gratulacje!:-):-)
a Wam wszystkim dobrego dnia bez mdłości! niedługo już będę wszystko bardziej na bieżąco śledzić, na razie stresy domowe ogromne przeżywam i z moim Niemcem staram się spędzać jak najwięcej czasu - już jutro wyjeżdża...:-(

ale wy gaduły jestście o jezuuu nie idzie za wami nadążyć :-)z czytaniem
oj czoraj miałam cięzki dzień jeśli chodzi o jedzenie , nic mi nie smakuje na nic nie mam ochoty, a głodni byliśmy strasznie , moja kolacja wczoraj to jabłko i prażynki :zawstydzona/y:dzionek zaczynam od mięty i ciasteczek imbirowych kupiłam sobie mega puszke w Ikeii pomaga choć tylko na chwilke o mama mia

aaa coś mi się przypomniało , wczoraj próbowałam sobie przypomnieć wiele rzeczy związanych z pierwszą ciąża i wiecie co, tak niewiele pamiętam i dlatego mala sugestia bo tak mi sie wydaje, że warto pisac sobie coś w rodzaju pamiętnika pewnie po latach okaże się wspaniałą pamiątka dla was może i dla dzieci ,

miłego dnia

Ostatnia edycja:
Przechwaliłam! Dziś zuję jakby mi kamień na żołądku stanął. Jestem głodna,ale na mysl jdzeniu mnie odrzuca ;/ Chyba jednak nie ominą mnie tego typu dolegliwości. Mam nadzieję,że na jutrzejszym pogrzebie jakoś wytrzymam.

Mam dylemat - będę w kościele z maludą ale znając jej temperament będzie się wydzierała,śpiewała, gadała i chciała wyjśc z wózka. Co zrobić??

aaa coś mi się przypomniało , wczoraj próbowałam sobie przypomnieć wiele rzeczy związanych z pierwszą ciąża i wiecie co, tak niewiele pamiętam i dlatego mala sugestia bo tak mi sie wydaje, że warto pisac sobie coś w rodzaju pamiętnika pewnie po latach okaże się wspaniałą pamiątka dla was może i dla dzieci ,

miłego dnia

Oj tak...istatnio natrafilam na kilka zapisków i powklejane zdjęcia USg. Jak to się teraz miło czyta... Żałuję,że nie pisałam więcej dokumentując każdy dzień :/
Może stworzymy wątek ze zbiorem porad na przyszłość? :) Każda z nas ma jakieś doświadczenia (czy to z radzeniem sobie z mdłościami czy też w kompletowaniu wyprawki itd.).

reklama
Witajcie dziewczynki;-)
ja juz pierwsze kryzysy zaczynam..... nie moglam sie dobudzic!!! spac mi sie chce jak nie wiem.....
ogolnie czuje sie bardzo dobrze :tak:

witaj anetha81 wsrod sierpnioweczek:-)

Do góry