reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry :-)

Paula Ty pewnie tez juz od dawna nie spisz...
Esch ja nie śpie dziś od 5 a do pracy jechałam 2 godziny!!!! :wściekła/y: piep...ne pkp :wściekła/y: coś mnie muli więc też będzie dziś nieciekawie :confused2:

dziewczyny chyba jestem w ciazy jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza 2 grudnia mial beta hcg 174 a 8 grudnia 2430nie sadzicie ze za szybko rosnie.
Ja jestem juz po poronieniu w czerwcu w 6 tygodniu i milam zzabieg.Teraz biore duphaston 3 razy dzinnie i czekam do wizty 15 grudzien.Mialam wizyte 1 grudnia ale nic nie bylo jeszcze widac .Mam nadziej ze bedzie wszystko ok.Zycze wszystkim spokjnych 9 miesiecy
Anetha witaj i gratulacje! :-) ja tez poroniłam w tym roku w maju w 12 t.c boję się ale mam wielką nadzieje że tym razem będzie wszystko dobrze! Uda sie nam! :tak:

Miłego dnia dziewczynki!
Buziaczki.

reklama
Hej dziewczynki witam z rana. Czasem wam zazdroszczę, że budzicie się o 6 ja oddałabym wszystko żeby pospać dłużej a muszę się zwlekać z łóżka do pracy:wściekła/y:Wiem, że dla was to męczące jest strasznie.

Ja juz siedze w pracy i nie moge wogole sie zmusic do pracy a przede mna sterta papierow do ogarniecia!!!:wściekła/y::szok:

Anetha GRATULUJE!!!! Zobacz sobie na normy bety... wg mnie jest ok!

Paula to jakas masakra takie dojazdy!

Joamar ja normalnie bylam strasznym spiochem a teraz sama siebie nie poznaje!!! Ja nieraz spalam i do 12!!!

A reszta sierpniowek chyba jeszcze spi?

Witam\
dziewczyny chyba jestem w ciazy jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza 2 grudnia mial beta hcg 174 a 8 grudnia 2430nie sadzicie ze za szybko rosnie.
Ja jestem juz po poronieniu w czerwcu w 6 tygodniu i milam zzabieg.Teraz biore duphaston 3 razy dzinnie i czekam do wizty 15 grudzien.Mialam wizyte 1 grudnia ale nic nie bylo jeszcze widac .Mam nadziej ze bedzie wszystko ok.Zycze wszystkim spokjnych 9 miesiecy

Witaj anetho!!
Czy za szybko rośnie? :) Kochana,mi beta podskoczyła z 90 na 1104 w ciągu 5 dni :) Tak więc wszystko jest u Ciebie w porządku. W ciągu 48h powinna minimalnie wzrosnąc o 66% a w ciągu 72 h o 114%. Policz.... Ale są to minimalne wartości. Wg moich laboratoryjnych norm 2430 odpowiada 5 lub 6 tygodniowi ciąży ( 5tydz: 217-7138 6tydz: 158-31795)

j połozna zapisała mnie od razu do programu "Mama i Dzidziuś" i jako że tu studiuje bede miala dzieki niemu bezpłatne wszystkie badania, nie musze sie zapisywac nawet na wizyty do gina i mam darmowa szkołe rodzenia i mozliwosc wyboru szpitala :)).

/QUOTE]
a co to za program? każdy może się zapisać?

fiuufiuu
Mdłości się narazie mnie nie trzymają. Ja ostatnio zjadłam pizzę, zagryzłam czekoladą i popiłam sokiem pomarańczowym. ;) W pierwszej ciąży maczałam ogórki kiszone w nutelli ;P
:szok::szok: to dopiero coś! :-p ja przoduję w pizzy ze śmietaną ostatnio;-) i chran w każdej postaci;-)

A w ogóle to się rozpisałyście, że HEJ! Jak to wszystko nadrabiać???? :eek:

no właśnie?!:happy:

Witam\

:-):-) gratulacje!:-):-)
a Wam wszystkim dobrego dnia bez mdłości! niedługo już będę wszystko bardziej na bieżąco śledzić, na razie stresy domowe ogromne przeżywam i z moim Niemcem staram się spędzać jak najwięcej czasu - już jutro wyjeżdża...:-(

ale wy gaduły jestście o jezuuu nie idzie za wami nadążyć :-)z czytaniem
oj czoraj miałam cięzki dzień jeśli chodzi o jedzenie , nic mi nie smakuje na nic nie mam ochoty, a głodni byliśmy strasznie , moja kolacja wczoraj to jabłko i prażynki :zawstydzona/y:dzionek zaczynam od mięty i ciasteczek imbirowych kupiłam sobie mega puszke w Ikeii pomaga choć tylko na chwilke o mama mia

aaa coś mi się przypomniało , wczoraj próbowałam sobie przypomnieć wiele rzeczy związanych z pierwszą ciąża i wiecie co, tak niewiele pamiętam i dlatego mala sugestia bo tak mi sie wydaje, że warto pisac sobie coś w rodzaju pamiętnika pewnie po latach okaże się wspaniałą pamiątka dla was może i dla dzieci ,

miłego dnia

Ostatnia edycja:
Przechwaliłam! Dziś zuję jakby mi kamień na żołądku stanął. Jestem głodna,ale na mysl jdzeniu mnie odrzuca ;/ Chyba jednak nie ominą mnie tego typu dolegliwości. Mam nadzieję,że na jutrzejszym pogrzebie jakoś wytrzymam.

Mam dylemat - będę w kościele z maludą ale znając jej temperament będzie się wydzierała,śpiewała, gadała i chciała wyjśc z wózka. Co zrobić??

aaa coś mi się przypomniało , wczoraj próbowałam sobie przypomnieć wiele rzeczy związanych z pierwszą ciąża i wiecie co, tak niewiele pamiętam i dlatego mala sugestia bo tak mi sie wydaje, że warto pisac sobie coś w rodzaju pamiętnika pewnie po latach okaże się wspaniałą pamiątka dla was może i dla dzieci ,

miłego dnia

Oj tak...istatnio natrafilam na kilka zapisków i powklejane zdjęcia USg. Jak to się teraz miło czyta... Żałuję,że nie pisałam więcej dokumentując każdy dzień :/
Może stworzymy wątek ze zbiorem porad na przyszłość? :) Każda z nas ma jakieś doświadczenia (czy to z radzeniem sobie z mdłościami czy też w kompletowaniu wyprawki itd.).

reklama
Witajcie dziewczynki;-)
ja juz pierwsze kryzysy zaczynam..... nie moglam sie dobudzic!!! spac mi sie chce jak nie wiem.....
ogolnie czuje sie bardzo dobrze :tak:

witaj anetha81 wsrod sierpnioweczek:-)

Do góry