reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Cześć słoneczka,
u mnie też pogoda piękna, z resztą wiedziałam, że taka będzie bo łamało mnie w kościach:D:D:D
Bogusia trzymam kciuki za wizytę:):):)
Zielona26 rozumiem Cię kobietko z tym pęcherzem, ja i toaleta to dwie przyjaciółki, może powinnam pomyśleć o jakiejś przenośnej toalecie:D:D:D:D
Mama Aneta bardzo mocno trzymam kciukasy, uszki do góry bądźmy dobrej myśli
Ehtele powodzenia na zakupach:D
Kassia 181, jak dla mnie to, że dzidziuś jest tak kąpany to nic:) że woda ciurka to też nic, chodzi mi tylko o to, że ja jak trzymam coś w ręku i jak tą rękę namydlę to staje się ona śliska i naprawdę wystarczyło by, gdyby była woda w tej umywalce. Dla porównania to mycie mogłoby tak wyglądać:D
[video=youtube;SeuMwQV-9Ag]http://www.youtube.com/watch?v=SeuMwQV-9Ag[/video]

pewnie ze mogloby trak wygladac ale ucza nas mycia pod kranem i odpowiedniego sposobu trzymania dzidzi. takze naprawde nic nie moze sie stac- myja doswiadczone polozne a jesli jakies mlode to zwsze pod kontrola starszej. tak juz jest i tego nie zmienimy

reklama
Niuunia, i Tobie życzę udanych zakupów :tak: Co do bólów głowy, to mnie na razie opuściły (tfu tfu tfu-żeby nie zapeszać ;-)), mam nadzieję, ze i Tobie odpuszczą, bo to nic przyjemnego...
Kassia181, no to zapowiada się milutki wieczór :tak: Na pewno potrawy Ci super wyjdą :tak::-)
Olu_, trzymam mocno kciuki :-) Po wizycie od razu się Nam pochwal :tak::-)
Martatt, miejmy nadzieję, że te sny Nam niedługo odpuszczą :tak:I u Ciebie piękna pogoda...:dry: A u mnie? Raz czy dwa słońce dziś na chwilę widziałam... Skoro u Ciebie tak ładnie, to spacerek obowiązkowy :tak::-D
Polianna, przynajmniej u ciebie bardziej pozytywne sny ;-):-D Co do bucików, to wydaje mi sie, że lepiej trochę dołożyć i kupić porządne buty i super wygodne :tak: Chociaż ja raz kupiłam fajne adidaski i kosztowały mnie ok. 40-50 zł, a byłam bardzo zadowolona :tak:
Black_Opal, dzięki za info, za jakiś czas wybiorę sie do Butiku w Łodzi i zobaczę na żywo, bo jak są takie nie drogie, to super :tak:

A ja zrobiłam dziś na obiadek zupę ogórkową i już wszamałam, trochę się położę i lecę do ZUS-u, (ach...co za przyjemność :baffled:).
Zupka wyszła super, jak któraś chętna do zapraszam :-)

Niuunia, i Tobie życzę udanych zakupów :tak: Co do bólów głowy, to mnie na razie opuściły (tfu tfu tfu-żeby nie zapeszać ;-)), mam nadzieję, ze i Tobie odpuszczą, bo to nic przyjemnego...
Kassia181, no to zapowiada się milutki wieczór :tak: Na pewno potrawy Ci super wyjdą :tak::-)
Olu_, trzymam mocno kciuki :-) Po wizycie od razu się Nam pochwal :tak::-)
Martatt, miejmy nadzieję, że te sny Nam niedługo odpuszczą :tak:I u Ciebie piękna pogoda...:dry: A u mnie? Raz czy dwa słońce dziś na chwilę widziałam... Skoro u Ciebie tak ładnie, to spacerek obowiązkowy :tak::-D
Polianna, przynajmniej u ciebie bardziej pozytywne sny ;-):-D Co do bucików, to wydaje mi sie, że lepiej trochę dołożyć i kupić porządne buty i super wygodne :tak: Chociaż ja raz kupiłam fajne adidaski i kosztowały mnie ok. 40-50 zł, a byłam bardzo zadowolona :tak:
Black_Opal, dzięki za info, za jakiś czas wybiorę sie do Butiku w Łodzi i zobaczę na żywo, bo jak są takie nie drogie, to super :tak:

A ja zrobiłam dziś na obiadek zupę ogórkową i już wszamałam, trochę się położę i lecę do ZUS-u, (ach...co za przyjemność :baffled:).
Zupka wyszła super, jak któraś chętna do zapraszam :-)

niestety kolezanki odwolaly wizyte takze spedze wieczor z moim M. a ciasto i tak upieke i zrobie salatke- a co:)))))))))))))))))

niestety kolezanki odwolaly wizyte takze spedze wieczor z moim M. a ciasto i tak upieke i zrobie salatke- a co:)))))))))))))))))

No to się M ucieszy i ciasto i sałatka tylko dla niego.. zadowolony pewnie bedzie:-) mój to łasuch na jedzenie w szczególności dobre.. ja w ciązy mniej przytyłam niż on za ten czas..

Wiecie co, te bóle w prawym boku to chyba jakaś epidemia! Ja się wczoraj z łóżka po południu bałam podnieść tak bolało:-( wzięłam nospę i jak leżałam to było spoko, ale jak tylko wstać chciałam to ból baardzo nieprzyjemny :wściekła/y: Dobrze, że mam wizytę we wtorek - chociaż wczoraj już chciałam dzwonić do gina. Dziś za nic się nie biorę, tylko obiadek zrobię. Żadnego sprzątania i wychodzenia z domku ;-) Dziś na razie ok się czuję, ale co jakiś czas ukłuje mnie w tym boku. To nie jest chyba ból podbrzusza tylko bardziej na plecach to czuję :baffled:
Sorki za zasmęcanie, ale musiałam się wyżalić :zawstydzona/y:

Szkoda, ale wieczór z M. będzie na pewno tak samo milutki, albo nawet bardziej ;-):-D
Piecz i rób sałatkę, wyjdzie Wam fajna uczta we dwoje :-)

Black_Opal, kochana, nie zasmęcasz. Wyżalaj się ile chcesz :tak: A te bóle...ach...wszystko nam się w środku przesuwa, rozciąga i niestety boli...Masz rację, za nic się nie bierz, tylko odpoczywaj :tak:
Nektarynko, mój M. na początku mnie w przybieraniu na wadze przegonił, ale już wrócił do swoich kilogramów, a teraz ja nadrabiam;-)

Kassia skoro zapewniasz to mam nadzieję, że tak jest:):) Dobrze, że nas tu uświadamiasz, chociaż wiadomo, zawsze mamy pewne obawy....
Black Opal na pewno wszystko się tam w środeczku poukłada, wiadomo, że jelita wędrują we wszystkie strony, robią się przewężenia itp. Ja dziś w nocy obudziłam się z takim bólem jelita po lewej stronie, że aż mi tchu brakowało, zaczęłam masować, ułożyłam się inaczej i pomału przechodziło, ale ból nie do opisania.
Co do kg to ważyłam się dziś przy wzroście 173 mam 59,100 (po wypróżnieniu) wieczorem umieram ze śmiechu bo ważę 60 :D:D:D ileż tego w cżłowieku siedzi.....

witam sie i ja
co do filmiku I pod kranem dziewczyny to są kobiety, które wiedzą jak to sie robi, kiedyś nie było wanienek i kobiety dawały sobie rady bez paniki.
Co do filmiku z porodu ja szczerze nie widziałam tam nic dziwnego normalny poród nikt z nami ładnie i miło nie musi sie obchodzic położna moim zdaniem jest własnie od tego, zeby nie byc miłą a pomóc nam w szybkim porodzie.
Wydaje mi sie, ze troszeczke panikujecie :) ja byłam świadkiem niejednego porodu i widziałam różne rzeczy i ten poród tak jak pisala Polianna moim znadniem wyglądał normalnie.A to, ze kręciło się tam sporo ludzi to wystarczyło posłuchac tego pana, ze był to poród rodzinny :)
Dziewczyny spokoju :) terminy mamy na sierpnia a Wy sie stresujecie porodem, jeszcze daleka droga przed nami!

Kochane jesteście :happy2:

Swoją drogą, wszędzie pokazują rysunki jak wygląda umiejscowienie dzidzi w brzuszku, a mnie zastanawia jeszcze właśnie to co się dzieje ze wszystkim tym co do tej pory ten brzuszek zapełniało, tzn. gdzie są te wszystkie organy :-D

reklama
Kochane jesteście :happy2:

Swoją drogą, wszędzie pokazują rysunki jak wygląda umiejscowienie dzidzi w brzuszku, a mnie zastanawia jeszcze właśnie to co się dzieje ze wszystkim tym co do tej pory ten brzuszek zapełniało, tzn. gdzie są te wszystkie organy :-D

Black no własnie ugniecione :p czytałam, ze powinno sie bardzo uważac na to co sie je bo brzuszek jest ścieśniony przez dzidzie :)

Do góry