reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć słoneczka,
u mnie też pogoda piękna, z resztą wiedziałam, że taka będzie bo łamało mnie w kościach:D:D:D
Bogusia trzymam kciuki za wizytę:):):)
Zielona26 rozumiem Cię kobietko z tym pęcherzem, ja i toaleta to dwie przyjaciółki, może powinnam pomyśleć o jakiejś przenośnej toalecie:D:D:D:D
Mama Aneta bardzo mocno trzymam kciukasy, uszki do góry bądźmy dobrej myśli
Ehtele powodzenia na zakupach:D
Kassia 181, jak dla mnie to, że dzidziuś jest tak kąpany to nic:) że woda ciurka to też nic, chodzi mi tylko o to, że ja jak trzymam coś w ręku i jak tą rękę namydlę to staje się ona śliska i naprawdę wystarczyło by, gdyby była woda w tej umywalce. Dla porównania to mycie mogłoby tak wyglądać:D
[video=youtube;SeuMwQV-9Ag]http://www.youtube.com/watch?v=SeuMwQV-9Ag[/video]

pewnie ze mogloby trak wygladac ale ucza nas mycia pod kranem i odpowiedniego sposobu trzymania dzidzi. takze naprawde nic nie moze sie stac- myja doswiadczone polozne a jesli jakies mlode to zwsze pod kontrola starszej. tak juz jest i tego nie zmienimy

reklama
Niuunia, i Tobie życzę udanych zakupów :tak: Co do bólów głowy, to mnie na razie opuściły (tfu tfu tfu-żeby nie zapeszać ;-)), mam nadzieję, ze i Tobie odpuszczą, bo to nic przyjemnego...
Kassia181, no to zapowiada się milutki wieczór :tak: Na pewno potrawy Ci super wyjdą :tak::-)
Olu_, trzymam mocno kciuki :-) Po wizycie od razu się Nam pochwal :tak::-)
Martatt, miejmy nadzieję, że te sny Nam niedługo odpuszczą :tak:I u Ciebie piękna pogoda...:dry: A u mnie? Raz czy dwa słońce dziś na chwilę widziałam... Skoro u Ciebie tak ładnie, to spacerek obowiązkowy :tak::-D
Polianna, przynajmniej u ciebie bardziej pozytywne sny ;-):-D Co do bucików, to wydaje mi sie, że lepiej trochę dołożyć i kupić porządne buty i super wygodne :tak: Chociaż ja raz kupiłam fajne adidaski i kosztowały mnie ok. 40-50 zł, a byłam bardzo zadowolona :tak:
Black_Opal, dzięki za info, za jakiś czas wybiorę sie do Butiku w Łodzi i zobaczę na żywo, bo jak są takie nie drogie, to super :tak:

A ja zrobiłam dziś na obiadek zupę ogórkową i już wszamałam, trochę się położę i lecę do ZUS-u, (ach...co za przyjemność :baffled:).
Zupka wyszła super, jak któraś chętna do zapraszam :-)

Niuunia, i Tobie życzę udanych zakupów :tak: Co do bólów głowy, to mnie na razie opuściły (tfu tfu tfu-żeby nie zapeszać ;-)), mam nadzieję, ze i Tobie odpuszczą, bo to nic przyjemnego...
Kassia181, no to zapowiada się milutki wieczór :tak: Na pewno potrawy Ci super wyjdą :tak::-)
Olu_, trzymam mocno kciuki :-) Po wizycie od razu się Nam pochwal :tak::-)
Martatt, miejmy nadzieję, że te sny Nam niedługo odpuszczą :tak:I u Ciebie piękna pogoda...:dry: A u mnie? Raz czy dwa słońce dziś na chwilę widziałam... Skoro u Ciebie tak ładnie, to spacerek obowiązkowy :tak::-D
Polianna, przynajmniej u ciebie bardziej pozytywne sny ;-):-D Co do bucików, to wydaje mi sie, że lepiej trochę dołożyć i kupić porządne buty i super wygodne :tak: Chociaż ja raz kupiłam fajne adidaski i kosztowały mnie ok. 40-50 zł, a byłam bardzo zadowolona :tak:
Black_Opal, dzięki za info, za jakiś czas wybiorę sie do Butiku w Łodzi i zobaczę na żywo, bo jak są takie nie drogie, to super :tak:

A ja zrobiłam dziś na obiadek zupę ogórkową i już wszamałam, trochę się położę i lecę do ZUS-u, (ach...co za przyjemność :baffled:).
Zupka wyszła super, jak któraś chętna do zapraszam :-)

niestety kolezanki odwolaly wizyte takze spedze wieczor z moim M. a ciasto i tak upieke i zrobie salatke- a co:)))))))))))))))))

niestety kolezanki odwolaly wizyte takze spedze wieczor z moim M. a ciasto i tak upieke i zrobie salatke- a co:)))))))))))))))))

No to się M ucieszy i ciasto i sałatka tylko dla niego.. zadowolony pewnie bedzie:-) mój to łasuch na jedzenie w szczególności dobre.. ja w ciązy mniej przytyłam niż on za ten czas..

Wiecie co, te bóle w prawym boku to chyba jakaś epidemia! Ja się wczoraj z łóżka po południu bałam podnieść tak bolało:-( wzięłam nospę i jak leżałam to było spoko, ale jak tylko wstać chciałam to ból baardzo nieprzyjemny :wściekła/y: Dobrze, że mam wizytę we wtorek - chociaż wczoraj już chciałam dzwonić do gina. Dziś za nic się nie biorę, tylko obiadek zrobię. Żadnego sprzątania i wychodzenia z domku ;-) Dziś na razie ok się czuję, ale co jakiś czas ukłuje mnie w tym boku. To nie jest chyba ból podbrzusza tylko bardziej na plecach to czuję :baffled:
Sorki za zasmęcanie, ale musiałam się wyżalić :zawstydzona/y:

Szkoda, ale wieczór z M. będzie na pewno tak samo milutki, albo nawet bardziej ;-):-D
Piecz i rób sałatkę, wyjdzie Wam fajna uczta we dwoje :-)

Black_Opal, kochana, nie zasmęcasz. Wyżalaj się ile chcesz :tak: A te bóle...ach...wszystko nam się w środku przesuwa, rozciąga i niestety boli...Masz rację, za nic się nie bierz, tylko odpoczywaj :tak:
Nektarynko, mój M. na początku mnie w przybieraniu na wadze przegonił, ale już wrócił do swoich kilogramów, a teraz ja nadrabiam;-)

Kassia skoro zapewniasz to mam nadzieję, że tak jest:):) Dobrze, że nas tu uświadamiasz, chociaż wiadomo, zawsze mamy pewne obawy....
Black Opal na pewno wszystko się tam w środeczku poukłada, wiadomo, że jelita wędrują we wszystkie strony, robią się przewężenia itp. Ja dziś w nocy obudziłam się z takim bólem jelita po lewej stronie, że aż mi tchu brakowało, zaczęłam masować, ułożyłam się inaczej i pomału przechodziło, ale ból nie do opisania.
Co do kg to ważyłam się dziś przy wzroście 173 mam 59,100 (po wypróżnieniu) wieczorem umieram ze śmiechu bo ważę 60 :D:D:D ileż tego w cżłowieku siedzi.....

witam sie i ja
co do filmiku I pod kranem dziewczyny to są kobiety, które wiedzą jak to sie robi, kiedyś nie było wanienek i kobiety dawały sobie rady bez paniki.
Co do filmiku z porodu ja szczerze nie widziałam tam nic dziwnego normalny poród nikt z nami ładnie i miło nie musi sie obchodzic położna moim zdaniem jest własnie od tego, zeby nie byc miłą a pomóc nam w szybkim porodzie.
Wydaje mi sie, ze troszeczke panikujecie :) ja byłam świadkiem niejednego porodu i widziałam różne rzeczy i ten poród tak jak pisala Polianna moim znadniem wyglądał normalnie.A to, ze kręciło się tam sporo ludzi to wystarczyło posłuchac tego pana, ze był to poród rodzinny :)
Dziewczyny spokoju :) terminy mamy na sierpnia a Wy sie stresujecie porodem, jeszcze daleka droga przed nami!

Kochane jesteście :happy2:

Swoją drogą, wszędzie pokazują rysunki jak wygląda umiejscowienie dzidzi w brzuszku, a mnie zastanawia jeszcze właśnie to co się dzieje ze wszystkim tym co do tej pory ten brzuszek zapełniało, tzn. gdzie są te wszystkie organy :-D

reklama
Kochane jesteście :happy2:

Swoją drogą, wszędzie pokazują rysunki jak wygląda umiejscowienie dzidzi w brzuszku, a mnie zastanawia jeszcze właśnie to co się dzieje ze wszystkim tym co do tej pory ten brzuszek zapełniało, tzn. gdzie są te wszystkie organy :-D

Black no własnie ugniecione :p czytałam, ze powinno sie bardzo uważac na to co sie je bo brzuszek jest ścieśniony przez dzidzie :)

Do góry