reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Saudades Ja właśnie dlatego chodze do prywatnego ginekologa od kilku lat, bo jako nastoltaka miałam nadżerkę. Chodziłam do Pana doktora który nie robiąc mi cytologi powiedział, że tam co się dzieje i dał mi jakieś globułki, ale że moja mam jest nad opiekuńcza (na całe szczęście) zapisała mnie do Pani Dr która przyjmuje w tej samej przychodni, ona od razu zrobiła cytologię i wykryła bardzo dużą nadżerkę i od razu zapisała mnie na zabieg wymrażania, ale była tak nie delikatna (wręcz brutalna), że po zabigu nie mogłam iść sama do domu i przez kolejne kilka dni mnie bolało :/

A na obiad mam pierożki które z mama w sobote polepilyśmy :)

reklama
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności. Czytam was czasem, gorzej z pisaniem. Mam problem z netem (z sygnałem właściwie) i co pięć minut się rozłącza. Mam nadzieję, że nie stracę połączenia póki nie wyślę tego posta. A mam co pisać o mojej WSPANIAŁEJ przychodni :-D
Otóż mój ginekolog prowadzący jest na urlopie i automatyczznie zostałam przekierowana do innego (w tej samej placówce), który jest obecnie jedynym ginekologiem, który ma też jak najgorsze opinie w necie :sorry2: I to co się obecnie dzieje to czeska komedia :szok:
Gin do którego zostałam przekierowana (nazwijmy go Y) pod nieobecność mojego dotychczas prowadzącego (nazwijmy go X) wykorzystuje sytuację, aby oczernic doktora X.
Ale od początku. Położną doktora X zapytałam o skierowanie na grupę krwi, a także o cytologię, której doktor Y do tej pory mi nie zrobił, gdyż jak powiedział, idzie na urlop i doktor Y się tym zajmie :sorry2:. Położna oczywiście oburzona, bo doktor X nie zrobił mi cytologii i większość jego pacjentek nie ma grupy krwi! Powiedziała, że oni się z nim rozliczą, być może nie ma już po co wracać do pracy! :szok: Następnie w gabinecie doktor Y zapytam, co ciekawego dowiedziałam się z wizyt u mojego dotychczas prowadzącego. Ja oczywiście wspomniałam o mojej zbyt krótkiej szyjce, 2,5cm., przez co moja ciąża jest zagrożona i podtrzymywana luteiną (która dodatkowo wzmacnia szyjkę). Na to doktor Y wybuchnął śmiechem i powiedział: "doktor X mówi tak wszystkim pacjentkom! on ma przyjemność straszenia ich. i wie pani co on jeszcze powiedział? że kobiety aftykańskie są lepsze od polskich!" (doktor X jest nigeryjczykiem). Nosz k*** no comment! Jeden lekarz podważa autorytet drugiego. I który ma tu rację?? Po zbadaniu stwierdził, że z szyjką wszystko ok, a luteinę mogę sobie przyjmować jak chcę, bo ani nie ma w czym pomóc, ani nie zaszkodzi.
WIecie, wszystko to jest śmieszne, po prostu miałam ubaw po pachy podczas wizyty, ale na poważnie chodzi tu o zdrowie dziecka i wolałabym NORMALNEGO lekarza... I tu mam dylemat. U mnie w placówce takiego raczej nie ma :sorry2:nawet lekarz który robił mi usg (trwające 5 min, pisałam tu o tym) wydał z siebie może 5 słów, z obrazu usg praktycznie nic nie dało się zobaczyć i na koniec wydukał "wyniki usg na wizycie kontrolnej u prowadzącego". A potem na wizycie okazało się, że przezierność karkowa była nie do pomiaru, jedynie kość nosowa widoczna (choć tyle). Byłam wtedy w 14tc. Nie wiedziałam, że nie mógł zbadac przezierności, inaczej od razu poszłabym na inne usg. Wyniki poznałam w 16tc, a przezierność robi się tylko do 14tc!
Mogłabym tak pisać i pisać o tej przychodni, bo to temat rzeka. Ale nie o to chodzi. Chcę, aby moja ciąża była prowadzona w normalnym miejscu przez normalnych lekarzy, na normalnym sprzęcie.
Jestem na etapie poszukiwania dobrej placówki...
to juz na wet nie jest smieszne tylko tragiczne kochana zmien przychodnie tu chodzi prze de wszystkim o dzidziusia ja chodze prywatnie i jestem zadowolona a raz na jakis czas panstwowo po skierowanie na badania

on już wie ,że jestem w ciąży , bo jak byłam ostatnio to mu powiedziam , ale na wszelki wypadek mu przypomnę:))))
ja jak byłam u swojej kolezanki dentystki prosila abym na nastepna wizyte przyniosła xsero karty ciazy wes swoja jesli chcesz znieczulenie moze sie przydac a na pewno nie zaszkodzi

I ja też taką karuzelę chcę kupić :tak:
KARUZELA FISHER PRICE MISIE+PILOT+PROJEKTOR SUPER! (952745849) - Aukcje internetowe Allegro

Zależy mi przede wszystkim na dźwiękach natury, bo melodyjki to niespecjalnie mi do gustu przypadają :baffled: Poza tym w tej jest też lampka i ten projektor, za którym na pewno dzidzia będzie wodzić oczkami :-D Zawsze u siebie chciałam takie chmurki na suficie - teraz fundnę je mojemu dzidziulkowi ;-)
Inwestuję większą kwotę, bo i tak jak dzidzia trochę podrośnie to będziemy się starać o drugą dzidzię, więc wszystko się potem przyda jeszcze raz:tak:

Ethele a zauważyłaś, że główna bohaterka tej książki też rodzi w sierpniu?? (tydzień 19 str. 230)
Zawsze jak otwieram tą książkę to uśmieję się do łez :-D:-D:-D
A czemu Jumper ma wieśniacką kolorystykę?? Może nie widziałaś wszystkich??
Mi z tych na tej aukcji podoba się beżowy i grafitowy - bez żadnych kół, serduszek itp. :tak:
JUMPER X TAKO +śpiworek +parasolka +nowy stelaż (943712930) - Aukcje internetowe Allegro

Ale na tej aukcji nie są wystawione wszystkie możliwe kolory, jest ich mnóstwo! ;-)

Ostatnia edycja:
ina-współczuję Ci z tym Twoim faciem a na pocieszenie powiem Ci że mój jak mu odbiło to chciał rzucić się na mnie ale powiedziałam że mogę policje wezwać i kilka razy wyraźnie powiedział że by mnie zabił.Wczoraj wrócił od swojej mamusi i ponoć prosiła by się ze mną pogodził i dostawiał się do mnie-myślał głupek że mu się uda,tylko że ja mu tego nie wybaczę i gdyby nie było tylu dzieci dawno bym z nim nie była.Co to piwsko może zrobić z faceta,on chodzi każdego dnia po pracy i nie może przestać choć nie raz się go o to prosiło.
A dziś byłam na pobraniu krwi,kurde na mocz żądają specjalnych pojemników-dobrze że 2 razy udało mi się dać w buteleczce.

No właśnie dziewczyny, mam zamiar zmienić placówkę przed 20tc. Jakbyście miały namiary na dobrego lekarza w Krakowie, proszę o namiary :)
Mam nadzieję, że w mojej przychodni nie będą robili problemów z wydaniem mojej karty ciąży? Chociaż żebym skserowała...
Ehtele, powodzenia podczas wizyty!

Saudades- to prawda,że szkoda słów na temat "naszej" państwowej służby zdrowia !!!
Jednak nie zgadzam się z Twoją opinią milusia83 !!!
Z pierwszym dzieckiem chodziłam tylko i wyłącznie do lekarza prywatnego i byłam bardzo zadowolona.
Obecnie chodzę do państwowego z którego jestem również zadowolona.
Na początku byłam traktowana - jak pacjenci - którzy sami są sobie winni - tego traktowania - czyli lekceważąco i ilościowo-nie jakościowo!!! Trzeba dbać o siebie żądając tego co nam się należy !!!
Nie interesuje mnie to - że po moim wyjściu z gabinetu - pielęgniarka czy to położna /która uważa się za ważniejszą od lekarza!/ patrzy na mnie z niechęcią /po wcześniejszej awanturze/, tak jak również niejedna kobieta oczekująca na wizytę. Ja jestem usatysfakcjonowana z wizyty na której byłam tyle czasu ile potrzebowałam - a nie tyle ile ma przeznaczone na to lekarz /zadając wszystkie nurtujące mnie pytania/ i otrzymując konkretne odpowiedzi - bo od tego jest i tego od niego wymagam w sposób delikatny lub mniej delikatny !!!
Sami przyzwyczailiśmy lekarzy do takiego traktowania NAS pacjentów !!!
Wystarczy spojrzeć na starsze osoby w przychodni-jak zwracają się do lekarzy-jak do jakiś "bogów".
To przecież są ludzi tacy sami jak my- tylko oni coś przysięgali...................
..........brrr ale się rozpisałam-ale to temat woda.........;)

Ehtele kochanie trzymam mocno kciukasy i kurcze jak tylko będziesz w domku to daj znać jak tam z dzidziolkiem i czy dzyndzol potwierdzony:):):) buziulki

Nervitko ja nie zmuszam nikogo do chodzenia prywatnie:) Wiadomo, że nie każdy ma tyle funduszy. Ja starałam się chodzić państwowo do kilku lekarzy, i szkoda mi słów. Tak jak napisałaś, czują się jak bogowie w tych swoich komunistycznych przychodniach bo jest "Pan doktor", a pacjent to tylko pacjent. Potrafię rozmawiać z ludźmi i pytałam się o kilka kwestii, które mnie interesują. Jednak jak widzę ich niesmak i zero jakiejkolwiek chęci, empatii, normalnej rozmowy, to aż mnie ściska bo jestem człowiekiem całkowicie odmiennym. I jak dla mnie 15 - 20 min na pacjentkę to jakaś pomyłka.
Chodzę do lekarza nie po to, aby zostać wysłuchaną, nie po to, aby mnie głaskali po głowce (bo ostatnio dostałam taki ochrzan, że aż mi się głupio zrobiło), ale po to, żeby mieć pewność, że lekarz dokładnie sprawdzi czy ze mną i z dzieckiem wszystko w porządku. Taki lekarz w przychodni nie ma motywacji do "dobrej opieki" nad pacjentką i tak ma tłumy.
Natomiast lekarz, który przyjmuje prywatnie, wie, że jeżeli zrobi coś "źle" to traci klientów - pacjentów, czyli sektor dzięki któremu ma dodatkowe źródełko:) Owszem zdarzają się również nieprofesjonalni w swoim fachu lekarze przyjmujący prywatnie:)

Ostatnia edycja:
mój mi nie groził , ale dla niego zawsze byli ważnieji koledzy i wieczne imprezy. I myślę ,żę to był powód jego "odejścia" , ale staram się o nim nie myślkeć:)))))

Hej dziewczyny :-) ale się rozpisałyście u la la :-D

w mojej sąsiedniej mieścienie też jest sklep gdzie kupi się je taniej :tak:na allegro nie zawsze jest taniej. Wczoraj właśnie znalazłam buty, których cena była 2 razy większa niż ja widziałam w sklepie :tak: różnie to bywa ale czasem trafiają się okazje na allegro.

Pajkaa ciuszki kupiłaś superowe! Hmm ciekawe czy jak jutro się wybiore to coś jeszcze znajde.

Ja za 2 tyg USG wkońcu!doczkeać się nie mogę ale też się boje. Mam nadzieję, że Wam już wtedy powiem jaki szkrabik siedzi w moim brzuszku i że wszystko oki :-)

reklama
Co do zakupów to mnie korci żeby kupic już łóżeczko dla dzidzi, ale nie mamy osobnego pokoju dla maleństwa będzie z nami w jednym więc troszkę za szybko żeby dodawać taki kawał mebla :)

Myślałam, że łóżeczko nie będzie duzym wydatkiem, ale jak sprawdzam ceny to mnie lekko przerażają fajne łóżeczko ok300zł, ale do tego pościej 100-200zł no i dobry materacyk 100zł i tak za same łóżeczko popłyniemy z 600zł :( Ale dla mojego skarba wszystko bym oddała :)

Mama Aneta Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, żeby gorączka spadła, uważaj na Was kochana :)

polecam allegro ja znalazłam całą wyprawkę za 300 zł dosłownie wszystko chcesz podesle linka
I ja też taką karuzelę chcę kupić :tak:
KARUZELA FISHER PRICE MISIE+PILOT+PROJEKTOR SUPER! (952745849) - Aukcje internetowe Allegro

Zależy mi przede wszystkim na dźwiękach natury, bo melodyjki to niespecjalnie mi do gustu przypadają :baffled: Poza tym w tej jest też lampka i ten projektor, za którym na pewno dzidzia będzie wodzić oczkami :-D Zawsze u siebie chciałam takie chmurki na suficie - teraz fundnę je mojemu dzidziulkowi ;-)
Inwestuję większą kwotę, bo i tak jak dzidzia trochę podrośnie to będziemy się starać o drugą dzidzię, więc wszystko się potem przyda jeszcze raz:tak:

Ethele a zauważyłaś, że główna bohaterka tej książki też rodzi w sierpniu?? (tydzień 19 str. 230)
Zawsze jak otwieram tą książkę to uśmieję się do łez :-D:-D:-D
A czemu Jumper ma wieśniacką kolorystykę?? Może nie widziałaś wszystkich??
Mi z tych na tej aukcji podoba się beżowy i grafitowy - bez żadnych kół, serduszek itp. :tak:
JUMPER X TAKO +śpiworek +parasolka +nowy stelaż (943712930) - Aukcje internetowe Allegro

Ale na tej aukcji nie są wystawione wszystkie możliwe kolory, jest ich mnóstwo! ;-)
oj tak Tako to moj faworyt :)

Do góry