reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kasia co do znieczulenia to zależy od lekarza moj mi powiedział, ze mi nie da znieczulenia bo sie nie podaje ciężarnym do 6 miesiąca ciąży bo jest to niebezpieczne i tak do końca nie wiadomo jak zadziała. Wiec to chyba zależy jednak od lekarza moj sie nie zdecydowął.

bo to pewnie zalezy od znieczulenia. z tego co wiem teraz podawane znieczulenia nie zamykaja naczyn i kobieta w ciazy moze je otrzymywac. ale pewnie masz racje- co lekarz to inna opinia. ja mialam znieczulenie za kazdym razem

reklama
bo to pewnie zalezy od znieczulenia. z tego co wiem teraz podawane znieczulenia nie zamykaja naczyn i kobieta w ciazy moze je otrzymywac. ale pewnie masz racje- co lekarz to inna opinia. ja mialam znieczulenie za kazdym razem

jak ja do mojego poszłam i mu powiedziałam, ze jestem w ciazy to powiedział, znieczulenie tak, ale najbezpieczniej w 6 miesiącu ciąży wiec ja cierpliwie czekam a potem ide tez ząbka wyrywac :)

Co do zakupów to mnie korci żeby kupic już łóżeczko dla dzidzi, ale nie mamy osobnego pokoju dla maleństwa będzie z nami w jednym więc troszkę za szybko żeby dodawać taki kawał mebla :)

Myślałam, że łóżeczko nie będzie duzym wydatkiem, ale jak sprawdzam ceny to mnie lekko przerażają fajne łóżeczko ok300zł, ale do tego pościej 100-200zł no i dobry materacyk 100zł i tak za same łóżeczko popłyniemy z 600zł :( Ale dla mojego skarba wszystko bym oddała :)

Mama Aneta Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, żeby gorączka spadła, uważaj na Was kochana :)

jak ja do mojego poszłam i mu powiedziałam, ze jestem w ciazy to powiedział, znieczulenie tak, ale najbezpieczniej w 6 miesiącu ciąży wiec ja cierpliwie czekam a potem ide tez ząbka wyrywac :)

no widzisz kazdy lekarz inaczej. moja lekarz powiedzial ze w ciazy nie powinno sie wyrywac zebow- ze mam poczekac i zrobic to po ciazy. takze beka- kazdy inaczej mowi

Moim zdaniem jeżeli ząb jest zepsuty to trzeba się go pozbyć jak najszybciej, gdyż wszystko stale dostaje się do krwi i taki zepsuty ząbek może być przyczyną poronienia.
Najlepiej wiadomo dbać o zębole już w momencie staranek.......

Witam
Mama Aneta nie pamiętam już jakie leki brałam ale było tego sporo, leżałam w łóżku miesiąc :baffled: bo jak tylko próbowałam wstawać to nogi puchły jeszcze bardziej, ogólnie przez miesiąc swoich kostek nie widziałam :no: Nie wiem jak w ciąży bo pewnie nie będziesz mogła wszystkiego stosować, ale mam nadzieję że przejdzie i obejdzie się bez szpitala. Trzymam kciuki mocno za Ciebie i dzidzię.
Ogólnie wszystkim chorutkim duuużo zdrówka życzę.
Na mnie dziś spadła dość kiepska wiadomość, dotycząca zdrowia mojego Taty i się w pracy rozkleiłam:-(ale już troszkę lepiej. Dziewczyny przytuliły i kazały się wypłakać. Wiem że nie powinnam się denerwować ze względu na Niunię ale za dużo na raz... Kurcze, z jednej strony radość że czekamy na dziecko a z drugiej zawsze musi coś być, prawda?
ina21 podpisuję się pod tym co wszystkie dziewczyny pisały i trzymam kciuki, wszystko się ułoży, z własnego doświadczenia wiem że lepiej samemu niż z nieodpowiednim człowiekiem. A ten odpowiedni jak już się pojawi ukoi całe zło.
Mam teraz taki mętlik w głowie że nie jestem w stanie odnieść się do reszty postów, a trochę tego było. Mam nadzieję że się nie pogniewacie.;-)

reklama
Moim zdaniem jeżeli ząb jest zepsuty to trzeba się go pozbyć jak najszybciej, gdyż wszystko stale dostaje się do krwi i taki zepsuty ząbek może być przyczyną poronienia.
Najlepiej wiadomo dbać o zębole już w momencie staranek.......

pewnie ze jak jest bardzo zepsuty to lepiej usunac- nawet w ciazy. ja mam np wszytskie osemki do wyrwania- ale to po ciazy- puki co plombuje je

mamaAneta ja dzis robie pomidorowke- bede miala spokoj na 2 dni hehehehe

Do góry