reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kasia co do znieczulenia to zależy od lekarza moj mi powiedział, ze mi nie da znieczulenia bo sie nie podaje ciężarnym do 6 miesiąca ciąży bo jest to niebezpieczne i tak do końca nie wiadomo jak zadziała. Wiec to chyba zależy jednak od lekarza moj sie nie zdecydowął.

bo to pewnie zalezy od znieczulenia. z tego co wiem teraz podawane znieczulenia nie zamykaja naczyn i kobieta w ciazy moze je otrzymywac. ale pewnie masz racje- co lekarz to inna opinia. ja mialam znieczulenie za kazdym razem

reklama
bo to pewnie zalezy od znieczulenia. z tego co wiem teraz podawane znieczulenia nie zamykaja naczyn i kobieta w ciazy moze je otrzymywac. ale pewnie masz racje- co lekarz to inna opinia. ja mialam znieczulenie za kazdym razem

jak ja do mojego poszłam i mu powiedziałam, ze jestem w ciazy to powiedział, znieczulenie tak, ale najbezpieczniej w 6 miesiącu ciąży wiec ja cierpliwie czekam a potem ide tez ząbka wyrywac :)

Co do zakupów to mnie korci żeby kupic już łóżeczko dla dzidzi, ale nie mamy osobnego pokoju dla maleństwa będzie z nami w jednym więc troszkę za szybko żeby dodawać taki kawał mebla :)

Myślałam, że łóżeczko nie będzie duzym wydatkiem, ale jak sprawdzam ceny to mnie lekko przerażają fajne łóżeczko ok300zł, ale do tego pościej 100-200zł no i dobry materacyk 100zł i tak za same łóżeczko popłyniemy z 600zł :( Ale dla mojego skarba wszystko bym oddała :)

Mama Aneta Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, żeby gorączka spadła, uważaj na Was kochana :)

jak ja do mojego poszłam i mu powiedziałam, ze jestem w ciazy to powiedział, znieczulenie tak, ale najbezpieczniej w 6 miesiącu ciąży wiec ja cierpliwie czekam a potem ide tez ząbka wyrywac :)

no widzisz kazdy lekarz inaczej. moja lekarz powiedzial ze w ciazy nie powinno sie wyrywac zebow- ze mam poczekac i zrobic to po ciazy. takze beka- kazdy inaczej mowi

Moim zdaniem jeżeli ząb jest zepsuty to trzeba się go pozbyć jak najszybciej, gdyż wszystko stale dostaje się do krwi i taki zepsuty ząbek może być przyczyną poronienia.
Najlepiej wiadomo dbać o zębole już w momencie staranek.......

Witam
Mama Aneta nie pamiętam już jakie leki brałam ale było tego sporo, leżałam w łóżku miesiąc :baffled: bo jak tylko próbowałam wstawać to nogi puchły jeszcze bardziej, ogólnie przez miesiąc swoich kostek nie widziałam :no: Nie wiem jak w ciąży bo pewnie nie będziesz mogła wszystkiego stosować, ale mam nadzieję że przejdzie i obejdzie się bez szpitala. Trzymam kciuki mocno za Ciebie i dzidzię.
Ogólnie wszystkim chorutkim duuużo zdrówka życzę.
Na mnie dziś spadła dość kiepska wiadomość, dotycząca zdrowia mojego Taty i się w pracy rozkleiłam:-(ale już troszkę lepiej. Dziewczyny przytuliły i kazały się wypłakać. Wiem że nie powinnam się denerwować ze względu na Niunię ale za dużo na raz... Kurcze, z jednej strony radość że czekamy na dziecko a z drugiej zawsze musi coś być, prawda?
ina21 podpisuję się pod tym co wszystkie dziewczyny pisały i trzymam kciuki, wszystko się ułoży, z własnego doświadczenia wiem że lepiej samemu niż z nieodpowiednim człowiekiem. A ten odpowiedni jak już się pojawi ukoi całe zło.
Mam teraz taki mętlik w głowie że nie jestem w stanie odnieść się do reszty postów, a trochę tego było. Mam nadzieję że się nie pogniewacie.;-)

reklama
Moim zdaniem jeżeli ząb jest zepsuty to trzeba się go pozbyć jak najszybciej, gdyż wszystko stale dostaje się do krwi i taki zepsuty ząbek może być przyczyną poronienia.
Najlepiej wiadomo dbać o zębole już w momencie staranek.......

pewnie ze jak jest bardzo zepsuty to lepiej usunac- nawet w ciazy. ja mam np wszytskie osemki do wyrwania- ale to po ciazy- puki co plombuje je

mamaAneta ja dzis robie pomidorowke- bede miala spokoj na 2 dni hehehehe

Do góry