reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Witam się kobitki wieczorowa pora,

dzisiaj miałam wizytę, widziałam dzidziolka, najpier sobie siedział a potem widzialam jak prostuje nóżki i się kładzie, super widok. Lekarz nie chce mi potwierdzić płci, tylko jak robił badanie to zapytał kogo mam w domu i jak się dowiedział to zmienił temat ehh Z rozmowy wynikało że bardziej skłania się ku chłopcu bo mówił że po co dziewczynka same problemy później z nimi. A jak powiedzialam że trzyma mnie w niepewności to mówił przecież tam nic nie widać i że powie mi dopiero w 22-24tc - to gdzieś pod koniec kwietnia. Acha nie mierzył go i nie dał mi zdjęcia ;o( I wyniki krwi poleciały mi trochę w dół, hemoglobina poniżej normy, chyba czas zacząć jakieś witaminki brać, albo zacznę od soczków własnej roboty.

wpadłam tylko na chwilkę i nawet nie zdażyłam Was poczytać a zaległości mam od poniedziałku ;( Synek zachorowal na ospę i musze jemu czas poświęcać bo jest strasznie marudny, mam nadzieję że jutro znajdę trochę czasu to wszystko nadrobię.

Pozdrawiam Was kochane i kolorowych snów !!!

reklama
ms.marple, dobranoc:-)
S_A_R_K_A, super, ze widziałaś dzidziusia :-) No szkoda trochę, że bez zdjecia, no i, że płci dr nie potwierdził, ale najważniejsze, że malucha widziałaś i jest wszystko w porządku. Co do wyników badań, to najwyraźniej czas zacząć łykać witaminki, oczywiście najlepiej w postaci naturalnej, czyli jak piszesz soków własnej roboty, mniam :-D :tak:
Trzymam kciuki, żeby synuś jak najszybciej przeszedł tą ospę :tak:
Nadrób spokojnie pościki, nie spiesz się ;-)
Buziaki :-)

A ja już powiedziałam dobranoc, ale jeszcze na chwilę zaglądnęłam :-)
No to jeszcze raz, DOBRANOC, słodkich snów :-)

A ja wstałam żeby powiedzieć Wam dzień dobry...
ok 13 jadę ale mam sporo rzeczy do zrobienia... muszę:
1. spakować się
2. zrobić jeszcze małe zakupy
3. sprzątnąć ubikację (nie pytajcie czemu hahaha-i tak Wam powiem, kociak wytarł ubabraną łapkę w kupce o płytki)
4. Upiec ciasto "niespodziewajkę" (ulubionego Kreta) dla Tobiego. jak wróci z pracy to się ucieszy...
5. ściągnąć muzyczke na usb do samochodu.
5. NO I OCZYWIŚCIE POPŁAKAĆ SOBIE MUSZĘ...mam tak od wczoraj:(

to mój na dzisiaj ostatni post, trzymajcie się kobietki... i trzymajcie kciuki, żeby podróż przebiegła spokojnie.. obiecuję że odezwę się na miejscu najszybciej jak się da:)

ciamajdka to masz tego trochę do roboty.Ja też jestem bardziej płaczliwa w ciąży.
Szerokiej drogi i pozdrowienia dla przesympatycznego kotka;)

Ehh... ubikacja sprzatnięta, ciasto zrobione (nieudane, bo okazało sie że tata podebrał smietanki do sosu, a babcia do kawy i siedzę teraz wkur*** jak dziki bez:wściekła/y:). Wezmą a nie zapytają i stałam i się zastanawiałam co tak mało tej smietany w smietanie...
trudno... nie mam czasu juz na poprawkę..
babcia oczywiście się popłakała jak powiedziałam żeby się zapytała nastepnym razem..

muzyki ściągnąć z wrzuty nie mogę...
auto juz w myjni..
patrzę na ciuchy i nie chce mi się pakować...
chyba marudzę...:baffled:

Witajcie Słoneczka :-);-)

Cześć Dziewczynki :)
Do tej pory raczej tylko czytałam wasze forum ale tak tu fajnie i dobrze jest mieć kogoś z kim można porozmawiać a jest na podobnym etapie ciąży że postanowiłam się przywitać :) i jeśli nie będziecie miały nic przeciwko kolejnej sierpnióweczce na forum to trochę bym tu została :)
pozdrawiam Was słonecznie bo się tak ładnie dziś zrobiło - aż żal siedzieć w pracy :(

Witaj, witaj :-);-):tak:

ina21 termin wg OM mam na 7 sierpnia i to będzie nasze pierwsze dzieciątko :-D najprawdopodobniej córeczka bo na ostatnim USG pan dr powiedział że "na 95% brak siusiaka;-)" a na dziewczynkach ponoć się zna bo sam ma 3:cool2: zobaczymy czy się potwierdzi na następnej wizycie 25 marca - już się oboje nie możemy doczekać żeby zobaczyć naszą Niunię
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe powitanie i postaram się aktywnie udzielać, co prawda nie wiem jak praca pozwoli ale myślę że dam radę.
kassia181 fajny zbieg okoliczności, ciekawe jak będzie z datami porodu ;-)

Ja mam też termin na 7 sierpnia, gratulacje córci ;-)

ja dokładnie jeszzce nie wiem, ale para pochodzi z Będzina :))) chłopak z Będzina dziewczyna z Katowic

Milusia Ty miałas tą stronkę z opiniami tych szpitali? co kiedys podawałas?

dziewczyny patrzcie jakie fajne :)
Śpioszki kaftanik r.62 komplet welur SKLEP (942468066) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne,fjne,ale z doświadczenia wiem,że lepsze są rozpinane w kroku. Też takie miałam i rzadko je zakładałam,żeby zmienić pieluszkę trzeba całe śpioszki ściągać;-):tak:

No ja siedzę niedaleko swojego mężczyzny i mu uświadamiam, że on obchodzi dzien mężczyzny w Dzień Chłopaka:D:D:D czyli 30 września (w moje urodzinki:D:D:D:D)

Mój też obchodzi 30 września :-)

Kolumnea przykro mi bardzo, że się tak wycierpiałaś:(

Dziewczynki ja spadywowywuje do domciu, jeszcze wcześniej do kościoła na rekolekcje i dzień odbębniony, w piątek znowu szkolenie w Warszawie. Jejku mam nadzieje, że lekarz da mi L4 od maja, bo wszystko jest już takie męczące dla mnie. Długo nie mogę prowadzić, nie mogę dźwigać laptopa, rzutnika, nie mogę się aż tak przemęczać echhh no i stresować. A stres w mojej pracy jest przypisany ;D

Buziolki i miłego wieczorku

P.s. Zauważyłam, że ostatnio jakoś mniej nas odwiedza forum, czyżby to aura wiosenna?:D wygoniła sprzed kompa :) ja gdyby nie praca pewnie zaglądałabym tylko na chwilunie:)

Dobra uciekam paputki

Ja też to zauważyłam, ale jakbym w pracy nie siedziała na forum to też bym pewnie rzadziej zaglądała ;-)

ale mam dolinę , kotek mi uciekł:-(nigdy z domu nie wychodził, a teraz uciekł i od kliku godzin go nie ma:-:)-:)-:)-(

Nie martw się,kotek się znajdzie. Trzymam kciuki;-):tak:

hej

kiedys w pierwszej ciazy probowalam podsluchac stetoskopem ale mi sie nie udalo :-) Teraz sa juz ruchy wiec to uspokaja na szczescie.

Ja bylam dzis na usg polowkowym, lekarz wszystko zbadal i mowi, ze jest ok. No i na 95 % potwierdzil plec - baba :-)

Gratuluje córci:rofl:

Shyla zwierzaczki to takie małe szogunki:) napewno się znajdzie... kociak wie gdzie dobrze i wróci jak nic, mówię Ci...

Ja się znowu najeździłam, tym razem odwiedzałam z tatą cmentarze i ciotki:sorry2:

jutro już jedziemy, boję sie strasznie tej podróży, to aż 1400 km, przez 4 kraje: Polska, Niemcy, Belgia i Holandia... oszaleję.. nie jestem jeszcze spakowana, w zasadzie to jeszcze nic nie zrobiłam, tak jakbym wcale miała nie jechać..ale to dlatego, że mieliśmy jechać w piatek, i sie psychicznie nie nastawiłam:-(

kupiłam swojemu mężczyźnie srebrną bransoletkę...:-) ciekawe czy będzie zadowolony... :confused: bo kiedyś wspominał o łańcuszku, ale taki co mi się podobał kosztował 150 zł... ehh te ceny... ale najważniejsze że się nie spodziewa, bo chyba sam nie wie, że dziś dzień mężczyzny, chyba że radia słuchał albo w pracy mu powiedzieli:-D

Ceny są kosmiczne. Mój mężuś kiedyś kupił sobie łańcuch za 600 zł, a bransoletkę prawie za 300:szok::szok::szok: Szczęśliwej podróży;-)

Witajcie słonka

Nie mam siły odnieść się do każdej z Was ale większość nadrobiłam:)
Mam do Was prośbę...

wyniki badania krwi
NEUT 70,3 norma 40-70
jakie Wy macie wyniki tego czynnika rozmazu krwi...???? Boję się
Jeśli chodzi o mocz to nabłonki liczne w polu widzenia, leukocyty pojedyńcze w polu widzenie
ale pojawiły się bakterie liczne w polu widzenia

Czy mam się martwić?
Boję się... doradźcie mi kochane...

Ja też miaam bakteryjki w moczu. Dostałam UROSEPT. Powiedział,że to nic groźnego,ale samo nie przejdzie;-):tak:Jeżeli chodzi o wyniki-tak jak piszą dziewczyny-w ciąży mogą być podwyższone:tak:;-)

Witam się kobitki wieczorowa pora,

dzisiaj miałam wizytę, widziałam dzidziolka, najpier sobie siedział a potem widzialam jak prostuje nóżki i się kładzie, super widok. Lekarz nie chce mi potwierdzić płci, tylko jak robił badanie to zapytał kogo mam w domu i jak się dowiedział to zmienił temat ehh Z rozmowy wynikało że bardziej skłania się ku chłopcu bo mówił że po co dziewczynka same problemy później z nimi. A jak powiedzialam że trzyma mnie w niepewności to mówił przecież tam nic nie widać i że powie mi dopiero w 22-24tc - to gdzieś pod koniec kwietnia. Acha nie mierzył go i nie dał mi zdjęcia ;o( I wyniki krwi poleciały mi trochę w dół, hemoglobina poniżej normy, chyba czas zacząć jakieś witaminki brać, albo zacznę od soczków własnej roboty.

wpadłam tylko na chwilkę i nawet nie zdażyłam Was poczytać a zaległości mam od poniedziałku ;( Synek zachorowal na ospę i musze jemu czas poświęcać bo jest strasznie marudny, mam nadzieję że jutro znajdę trochę czasu to wszystko nadrobię.

Pozdrawiam Was kochane i kolorowych snów !!!

Super,że widziałaś dzidzię. Może Twój lekarz nie jest jeszcze pewny płci i woli poczekać niż 10 razy zmieniać zdanie;-):tak:

Jeżeli mowa o weselach-też mam na początku października i to 100km od domu.Chyba nie pojedziemy, albo mąż sam do kościoła pojedzie z kopertą. A tak bym chciała, ale z doświadczenia wiem,że moje piersi mogą tego nie wytrzymać i zamiast się bawić to z laktatorem będę siedzieć. Żeby to było na miejscu to bym wpadała do domku na karmienie:baffled:
A 2 maja mam komunie-chrześnica, ale wydatek mnie czeka:szok::szok::szok::szok::szok:
Pozdrawiam Was i brzunie oczywiście:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :-)

S_A_R_K_A najważniejsze że widziałaś dzidizusia :-)

Ciamajdka głowa do góry, i odezwij się jak tylko będziesz mogła, my będziemy tu czekać :-)

Miłego dnia, buziolki

Do góry