reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Martuska cwiczysz joge?? Ja chodze na basen co by sie troche poruszac i ginek na razie pozwolil....
A ja sobie zjadlam kolacje i spowrotem leze w lozku :-D oj bedzie sie tluszczyk odkladal, bedzie.... :tak:

no troche. dzisiaj az 10 minut, bo na wiecej nie mialam siły. a na basenik pewnie dopiero po nowym roku sie zapisze, jak wrocimy ze swiatecznego urlopu. tez sie boje tego odkładania, chociaz nie jem za duzo, wrecz w siebie wmuszam. ale mam po prostu lenia. gdyby nie to zimno i mokro to by sie mialo ochote połazić, a tak.. :/

Hej dziewczynki byłam dzisiaj na usg :)) lekarka potwierdziła ciąże, ale mam jeszcze za tydzien przybyc bo to dopiero 5 tc :-D ale kazzała sie juz cieszyc.

no wreszcie jakas dobra wiadomość :-)

Dziewczyny mam pytanko za które z góry przepraszam jak kogoś obrzydzi;-) dziś zauważyłam dwa razy plamienie pierwszy raz wyglądało to tak jak śluz koloru różowego, drugi raz wyglądało już jak plamka krwi, jednak 1 kolo 17:30 2 raz około 19:45. Czy też miałyście coś podobnego?? Próbowałam dzwonić do lekarza ale nie odbiera, czy sądzicie, że jest się czy przejmować??

ja nie mam plamień (tzn. krwawych), ale podobno to normalne. moja znajoma miala tak duze, ze do 4. miesiaca nie wiedziala ze jest w ciąży, bo wygladało to tak, jak by normalnie miala okres. takze nie martw sie, a juz na pewno nie na zapas. bedzie dobrze :tak:

reklama
dziewczyny, a czy toras dostała lutke, albo duphasto bo ja mam brac luteine 3xdziennie czy ona ma pomoc w zagniezdze4niu??

Pajkaa ja tez zostalam pochwalona przez gina za piekne endo: 17mm!!!! A u mnie gin dostrzegl jakis cien i powiedzial ze to chyba jest pecherzyk....
Ja nic poza witaminami i megnezem nie dostalam do zazywania. Zreszta nie zazywalam wogole zadnych farmakologicznych wspomagaczy - nie zdazylam :)))

Martuska ja nigdy nie moge sie zmusic do jakichkolwiek cwiczen wiec pewnie i z joga bym nie miala tyle samozaparcia zeby codziennie cwiczyc!!! Podziwiam Cie:tak:
Ja jem - wydaje mi sie ze duzo - i ciagle chodze glodna :szok::-(

joamar plamienia się zdarzają ale to jednak jest powód do niepokoju i gdyby sie powtórzyły to ja na Twoim miejscu jak nie da się do gina to na izbę przyjęć do szpitala może ja przewrażliwiona jestem ale ciągle trzymam się tego żeby pojechać 5 razy za dużo niż chocby raz za mało i za późno napewno nie chcę Cię stresować ale takie jest moje zdanie :tak:
Esch oj muszę muszę kombinować :tak:dobrze że do świąt już tak niedaleko

Pajkaa ja tez zostalam pochwalona przez gina za piekne endo: 17mm!!!!
Ja nic poza witaminami i megnezem nie dostalam do zazywania. Zreszta nie zazywalam wogole zadnych farmakologicznych wspomagaczy - nie zdazylam :)))

Martuska ja nigdy nie moge sie zmusic do jakichkolwiek cwiczen wiec pewnie i z joga bym nie miala tyle samozaparcia zeby codziennie cwiczyc!!! Podziwiam Cie:tak:

co to znaczy endo 17mm?
ja biore tylko Folik.

nie zawsze cwicze codziennie, czasem co 2. dzien, np. wczoraj nie cwiczylam wcale bo mnie brzuch bolał od łażenia 2h po centrum handlowym ;)
poza tym jestem przyzwyczajona, bo cwicze w miare regularnie juz od sierpnia (albo dopiero :p), odkąd sie jeziorko skończyło

Endo- entometrium. To, co krwawi podczas okresu i to samo "to" ;) które powiększa się w ciąży. Cóż...nazwijmy to poprostu poduszeczką :)

Jestem po wizycie- zaraz napiszę w odpowiednim wątku. Trochę mnie zszokowała i muszę mocno suwaczek zmienić.

Pajkaa ja tez zostalam pochwalona przez gina za piekne endo: 17mm!!!! A u mnie gin dostrzegl jakis cien i powiedzial ze to chyba jest pecherzyk....

ja jak powiedziałam, ze moja mama poroniła 3 razy lekarka stwierdzila na wszelki wypadek tylko, ze ja lutke juz od roku łykam wiec dla mnie te pare m-cy roznicy nie zrobi

reklama
Do góry