reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja juz po popoludniowej drzemce ale chyba zaraz znowu pojde spac bo mnie cos spanie zbiera....

Martuska ales mi smaka ta pomidorowka narobila!:szok:

haha, no mam dzis to samo. ugotowałam te zupe (sorki za narobienie smaku :sorry:) i znow bym najchetniej poszła do łóżeczka, a tu jeszcze trzeba jakąś joge uskutecznic i sie wykąpać, bo jutro nie bedzie mi sie chcialo specjalnie wstawac o 6 zeby umyc włosy.
ehhh, jak my przetrwamy te długą i mroźną polską zime, to ja nie wiem dziewczyny :-p. no ale jakos trzeba bedzie ;-)

reklama
Martuska cwiczysz joge?? Ja chodze na basen co by sie troche poruszac i ginek na razie pozwolil....
A ja sobie zjadlam kolacje i spowrotem leze w lozku :-D oj bedzie sie tluszczyk odkladal, bedzie.... :tak:

Hej dziewczynki byłam dzisiaj na usg :)) lekarka potwierdziła ciąże, ale mam jeszcze za tydzien przybyc bo to dopiero 5 tc :-D ale kazzała sie juz cieszyc.

Dziewczyny mam pytanko za które z góry przepraszam jak kogoś obrzydzi;-) dziś zauważyłam dwa razy plamienie pierwszy raz wyglądało to tak jak śluz koloru różowego, drugi raz wyglądało już jak plamka krwi, jednak 1 kolo 17:30 2 raz około 19:45. Czy też miałyście coś podobnego?? Próbowałam dzwonić do lekarza ale nie odbiera, czy sądzicie, że jest się czy przejmować??

Powiem szczerze, że lepsza jest mustela, oliwka jest dobra, ale tylko po kąpieli, bo zapobiega utracie wody ze skóry.
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry twarzy to polecam:
to peeling cukrowy z sokiem cytryny wcierany ruchami okrężnymi.
Następnie masaż aktywny, jedynie masaż w połączeniu z peelingiem przywróci kolor skórze. Jeżeli skóra jest szara to znaczy, że jest słabo ukrwiona. Masuj, podszczypuj, oklepuj swoją skórę, przykładaj kostki lodu. W okolicach oczu, wykonuj ruchy owalne, od zewnątrz do kącika oka i dalej aż pod brwi. Tam znajduje się zagłębienie, do którego uchodzą naczynia limfatyczne wraz z limfą, która zbiera się pod naszymi oczami.
Maseczki nie przywrócą kolorytu skórze, mogą jedynie ją nawilżyć:) Dobre są maseczki z żelatyny, lub okłady z tłustej śmietany, niektórzy cenią sobie papki z awokado (bogactwo witamin i minerałów)

Buziaki
Dziękuję, dobrze mieć profesjonalistkę tak blisko:)

Pajkaa to nic tylko sie cieszyc!!! Ja bylam w 4 tc i mam przyjsc w 6 tc (czyli 23.12). I ginek mi tylko potwierdzil wtedy ciaze.

Joamar ja nie plamilam wogole wiec mimo najszczerszych checi nie ejstem w stanie Ci pomoc :-( Ale zaciskam kciuki za Ciebie zeby nic sie zlego nie stalo!!!

Dziewczyny mam pytanko za które z góry przepraszam jak kogoś obrzydzi;-) dziś zauważyłam dwa razy plamienie pierwszy raz wyglądało to tak jak śluz koloru różowego, drugi raz wyglądało już jak plamka krwi, jednak 1 kolo 17:30 2 raz około 19:45. Czy też miałyście coś podobnego?? Próbowałam dzwonić do lekarza ale nie odbiera, czy sądzicie, że jest się czy przejmować??

Generalnie ja jak na razie nie plamię, ale podobno jest to normalne, ponieważ macica się oczyszcza... więc nie martw się :-)

Hej dziewczynki byłam dzisiaj na usg :)) lekarka potwierdziła ciąże, ale mam jeszcze za tydzien przybyc bo to dopiero 5 tc :-D ale kazzała sie juz cieszyc.
Pajkaa to super wiadomość!!! :tak::-) tylko się cieszyć i uważaj na siebie! :tak:

Joamar szczerze to nie wiem, najlepiej jakby jednak udało Ci się skontaktować z lekarzem! Trzymaj się kochana będzie dobrze!!!

reklama
Pajkaa to nic tylko sie cieszyc!!! Ja bylam w 4 tc i mam przyjsc w 6 tc (czyli 23.12). I ginek mi tylko potwierdzil wtedy ciaze.

Joamar ja nie plamilam wogole wiec mimo najszczerszych checi nie ejstem w stanie Ci pomoc :-( Ale zaciskam kciuki za Ciebie zeby nic sie zlego nie stalo!!!

U mnie na razie potwierdziła pęcherzyk, ale za wczesnie, zeby stwierdzic , ze cos jest wiecej, ale dąła mi luteine 3x dziennie podobno ma pomoc. Mowiła, ze mam bardzi ładne , grube endometrium.

Do góry