reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witaj ehtele,

nie ma żadnych przeciwwskazań :-) (jestem mgr kosmetologii).
Bosko... jak cudownie mieć tu taką kobietę:-)
To może masz przepisy na jakąś zdrową maseczkę do cery, żeby trochę nabrała kolorytu:-)
A jeśli chodzi o pielęgnację ciała, żeby pozostało jędrne i bez rozstępów, co proponujesz? Używam mustele, co o niej myślisz? Jesteś za używanie oliwek do ciała?

reklama
Powiem szczerze, że lepsza jest mustela, oliwka jest dobra, ale tylko po kąpieli, bo zapobiega utracie wody ze skóry.
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry twarzy to polecam:
to peeling cukrowy z sokiem cytryny wcierany ruchami okrężnymi.
Następnie masaż aktywny, jedynie masaż w połączeniu z peelingiem przywróci kolor skórze. Jeżeli skóra jest szara to znaczy, że jest słabo ukrwiona. Masuj, podszczypuj, oklepuj swoją skórę, przykładaj kostki lodu. W okolicach oczu, wykonuj ruchy owalne, od zewnątrz do kącika oka i dalej aż pod brwi. Tam znajduje się zagłębienie, do którego uchodzą naczynia limfatyczne wraz z limfą, która zbiera się pod naszymi oczami.
Maseczki nie przywrócą kolorytu skórze, mogą jedynie ją nawilżyć:) Dobre są maseczki z żelatyny, lub okłady z tłustej śmietany, niektórzy cenią sobie papki z awokado (bogactwo witamin i minerałów)

Buziaki

Powiem szczerze, że lepsza jest mustela, oliwka jest dobra, ale tylko po kąpieli, bo zapobiega utracie wody ze skóry.
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry twarzy to polecam:
to peeling cukrowy z sokiem cytryny wcierany ruchami okrężnymi.
Następnie masaż aktywny, jedynie masaż w połączeniu z peelingiem przywróci kolor skórze. Jeżeli skóra jest szara to znaczy, że jest słabo ukrwiona. Masuj, podszczypuj, oklepuj swoją skórę, przykładaj kostki lodu. W okolicach oczu, wykonuj ruchy owalne, od zewnątrz do kącika oka i dalej aż pod brwi. Tam znajduje się zagłębienie, do którego uchodzą naczynia limfatyczne wraz z limfą, która zbiera się pod naszymi oczami.
Maseczki nie przywrócą kolorytu skórze, mogą jedynie ją nawilżyć:) Dobre są maseczki z żelatyny, lub okłady z tłustej śmietany, niektórzy cenią sobie papki z awokado (bogactwo witamin i minerałów)

Buziaki

wow! co za profesjonalizm :tak::-)

jupiiii, humor mi se poprawił po 4 dniach :happy:. nie ma jak pomidorowa :-p

Martuśka widzę, że lepiej się czujesz:) Ja wbrew powiedzeniu "poranne mdłości" gorzej czuję się wieczorem, mam straszną gorycz w ustach no i nudności.
Buziulki

ojjj tak. moze dlatego, ze do piątku coraz bliżej ;).
a mnie sie chyba cos zaczyna przestawiac, bo do tej pory tez tak miałam, a dzis byly rano. mam nadzieje, ze wieczorem mnie juz nie dopadną, choc bywało że i o 22 mnie brało, a przez ostatnie kilka dni mialam caly dzien :/

Martusia ja jestem przerażona wizją pierwszych trzech miesięcy, chociaż zdarza się, że kobiety do 6 się tak męczą
buziulki

Polianna jak po wizycie?

I ja dzisiaj zaliczyłam popołudniową drzemkę :tak:
Co do mdłosci to mam ale jeszcze do wytrzymania (bywało gorzej ;-)) niestety ale też mam ten niesmak w buzi i muszę go czymś zabijać a on i tak powraca :confused2:
no i mój mąż ma zachcianki :laugh2: chodzi i coś by zjadł ale nie wie co :laugh2:

Mam koleżankę którą wymioty męczyły całą ciąże codzinnie musiała porozmawiać z kibelkiem :szok: ale nas to nie dotyczy!!! ;-)

reklama
Ja juz po popoludniowej drzemce ale chyba zaraz znowu pojde spac bo mnie cos spanie zbiera....

Puchatka to niezle musisz kombnowac zeby sie nie wydalo. Ja u rodzicow bylam w sobote i tez sie nakombinowalam zeby nic nie bylo podejrzanego w moim zachowaniu :tak:

Polianna i jak po wizycie???? Kciuki mnie juz bola od zaciskania!

Martuska ales mi smaka ta pomidorowka narobila!:szok:

Milusia czyli nie warto przeplcac w kremy na rozstepy np. z dermiki??

Do góry