reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Kochane
Mam do was pytanie... czy robiłyście już badania na toksoplazmozę i cytomegalię?
Jeśli nie to ja wam te badania gorąco polecam... generalnie są to wirusy zwierzęce, które u dziecka mogą wywołać wady, a we wczesnej ciąży poronienie im wcześniej wykryte tym może uda się zapobiec nieszczęściu....
U mnie w pracy koleżanka poroniła z tego powodu więc pierwsze co poszłam zrobić jak się dowiedziałam o ciąży to te badania.. Zaczęło się od krwaienia, potem okazało się, że płód nie rozwija się prawidłowo przez toksoplazmozmę. Z moich badań okazało się, że cytomegalię kiedyś przechodziłam i mam przeciwciała, a toskoplazmozy nie przechodziłam więc muszę na nią uważać... Koszt obydwu badań to 84 zł i robi się je kilka razy w trakcie ciąży.
Rozważcie to...

Kochane
Mam do was pytanie... czy robiłyście już badania na toksoplazmozę i cytomegalię?
Jeśli nie to ja wam te badania gorąco polecam... generalnie są to wirusy zwierzęce, które u dziecka mogą wywołać wady, a we wczesnej ciąży poronienie im wcześniej wykryte tym może uda się zapobiec nieszczęściu....
U mnie w pracy koleżanka poroniła z tego powodu więc pierwsze co poszłam zrobić jak się dowiedziałam o ciąży to te badania.. Zaczęło się od krwaienia, potem okazało się, że płód nie rozwija się prawidłowo przez toksoplazmozmę. Z moich badań okazało się, że cytomegalię kiedyś przechodziłam i mam przeciwciała, a toskoplazmozy nie przechodziłam więc muszę na nią uważać... Koszt obydwu badań to 84 zł i robi się je kilka razy w trakcie ciąży.
Rozważcie to...
Już zrobiłam na toksoplazmozę - negatywne IgM i IgG, czyli muszę uważać na sierściuchy, surowe mięso i jaja:)

Marzenko, czy to jest plamienie, czy intensywne krwawienie?

nie, od OM 5 tydz 3 dzien, bylam w zeszla srode i tez nic nie bylo widac.....

Kochana! To może jest poprostu zbyt wcześnie!??
Jsteś pewna,że owu si Tobie nie przesuneła?? Przecież ja też byłam na usg w 5tyg i 6 dniu od OM i nic nie było widać! Tylko że u mnie owulka przesuneła się dość znacznie (napewno minimum tydzień).
Idź na usg ponownie za kilka dni albo znów zrób betę!
Jedynie to plamienie mnie martwi.

Marzenko, Joamar, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się okazało, a Wasze bety były wysokie i rosły! Może niepotrzebnie ci lekarze nas straszą...

Paula
- czekam na zdjęcia, ja mam nadzieje swoje dzisiaj odebrać, na razie czekam do wieczora

Dziewczyny jak na razie jestem szczęśliwa- dzwoniłam po wyniki Bety i wyszła 791,35 więc chyba dobrze. Teraz czekam na czwartek i zobaczymy czy przyrost będzie. Jak na razie moja nadzieja wzrosła.:tak::tak::tak:

reklama
Joamar na zapas sie martwilas!!! A mysmy tu wszystkie dmuchaly na betke!!!
Ja mam zrobic betke w srode... pewnie tez bede przezywala horror :(

Do góry