reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

A ja właśnie robię na obiad nuggetsy, czyli piersi z kurczaka (mał kawałki) z panierką z płatków kukurydzianych + sos musztardowo-miodowy do maczania.
Szkoda tylko,że stać przy kuchni nie moge za długo bo mi si słabo robi... Ostatnio jadąc w autobusie 10 minut myślałam,że upadnę.

reklama
a ja dzisiaj bez obiadu moj maz nie chce wiec i ja dla siebie robic nie bede
wrócilam z reala kupiłam 3 śpiochy za 5,99 i dwia kaftaniki za 6,50 :) wiec zakupy udane :)

Pajkaa pochwal sie zakupami:) prosimy o zdjęcia:tak:
U mnie w realu tez sa takie wyprzedaze ale kolorystycznie albo dla dziewczynki albo dla chłopca.... neutralnych brak...

Co do zmiany lekarza to najlepiej juz przed ciaza sobie sprawdzic jakiegos i potem do niego chodzic, no ale nie zawsze to jest mozliwe.

Ja w ciazy z corka poszlam z polecenia do ginki, do ktorej wczesniej nie chodzilam. Niby generalnie fajna babka, ale im blizej rozwiazania tym mniej zadowolona bylam, koncowka ciazy jakos niefajnie poprowadzona, dlatego po porodzie do niej juz nie wrocilam, poszlam do mojego obecnego gina go sprawdzic, no i tak 3 lata juz on mnie prowadzi. Teraz moge sobie porownywac sposob prowadzenia ciazy i wiem, ze dobrze zrobilam zmieniajac lekarza. Tyle, ze mi sie udalo to zrobic na dlugo przed ciaza i akurat dobrze trafic.

Zakupow u mnie jeszcze niet. Mialam okazje nawet porobic ale w ogole mnie nie ciagnie. Z cora zaczelam po 20 tygodniu i spokojnie zdazylam ze wszystkim. Takze teraz tez mi nie spieszno, az sie sama sobie dziwie :-D Poza tym czekam jeszcze jakos tak na potwierdzenie plci, zeby wiedziec czy te roze dziewczece (wrrrr...jakby innych kolorkow dla dziewczynek nie bylo ;-)) przydadza sie jeszcze czy czas je oddac komus :-)

Pajkaa pochwal sie zakupami:) prosimy o zdjęcia:tak:
U mnie w realu tez sa takie wyprzedaze ale kolorystycznie albo dla dziewczynki albo dla chłopca.... neutralnych brak...

a ja własnie znalazłam zielone i żółte ciuszki takze w takich kolorach kupiłam aczkolwiek dwie lekaki potwierdzily chłopaka wiec chyba jednak bedzie facet :)

boskie są :-) na allegro kupiłaś?
kopiłam na niemiecki ebay.de :-) i za 1€ :-D

Shyla a jak Ty sie czujesz? Brzusio nie boli? Cudne te buciki:-)
ja czuje się tragicznie , brzuszek boli cały czas w nocy spać nie mogłam:sorry2: zauważyłam ze autem za bardzo tez jeździć nie mogę bo jak jadę są gdzie nie gdzie dziury to mnie zaraz nie dobrze się robi po tych wibracjach:sorry2:no ale to chyba taki mój urok ciążowy:sorry2:i tak ogólnie czuje się pomału jak słonica:sorry2:

A my dziś w zoo byliśmy hehhe:) Zimno jak pieron, a na koniec śnieg sypnął, ale pooglądałam zwierzątka...
na obiadek schab z frytkami, baardzo dużo frytek i czuję się jak świnka...:):)):)

madziujka no właśnie pierwsze o czym momyślała, to to, że to wody...:):):)Ale mnie uspokoiłaś, dziękuję dobra kobieto...:):)

Shyla rzeczywiście cudeńka:)

fiuufiuu właśnie u mnie zaczęło się od kryształków...więc u Ciebie wydzielina też się pojawi:):):) Kto Was tak zamęcza takimi głupimi tekstami...???: "jak Wy sobie poradzicie"

Malagonia makabra z szukaniem pracy...ciężka teraz sytuacja na rynku..,liczę, że w końcu znajdzie...

Shyla współczuję...ja mam za to wrażenie, że pojawiają się u mnie czasem nudności...

A wiecie, ja w poprzedniej ciazy wcale siary nie mialam, ciekawe czy teraz bede miec?
Na razie mam taka wlasnie gesta, zastygnieta wydzielina na brodawkach, ale nic poza tym.

reklama
W fachowej literaturze napisane jest,ze nawet nie powinno być siary przed porodem,bo oznacza to zachwianie równowagi hormonalnej, ale w praktyce obserwuje się często,ze kobitki maja siarę na wiele tygodni przed porodem ,a i są mamy które dopiero po porodzie,nawet po kilku dniach zaczynają produkować pokarm. U mnie w pierwszej ciąży siara pojawiła się tuz kilka tygodni przed porodem (i nic się nie działo, i pokarmu miałam ze mogłam cały oddział wykarmić ) :-D, ciekawa jestem jak będzie teraz;-)

ehtele u mnie te nudności cały czas są :baffled:

Do góry