reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dziewczyny jeśli chodzi o wadę wzroku,cesarka jest ona zalecane tylko wtedy, gdy kobieta przeszła wcześniej operację przyklejenia siatkówki.

Tu. Skoro "kobieta przeszła wcześniej opierację przyklejenia", to chyba znaczy, że miała odklejoną?
W zasadzie to szczegół i doskonale jasne jest, o co Ci chodzi. Ot tak tylko zauważyłam, takie małe licho...

Ostatnia edycja:
reklama
[QUOTE=ehtele;5101770]Shyla

Black_Opal jak ćwiczyć te mięśnie?[/QUOTE]

m-f22
już co nie co wyjaśniła :tak: Ale co do częstotliwości wykonywania to powinno w ciągu dnia wykonać trzy serie po 10 -20 powtórzeń (zaciskać, policzyć do 10, powoli rozluźnić i odpocząć - nie musi to wynieść 20 minut ;-))

Żeby być pewnym, że się zaciska dobre mięśnie to robiąc siku, w trakcie spróbuj na chwilę przestać - to właśnie te mięśnie się odezwą :-D

Ja robię ćwiczenia o takiej porze kiedy tylko mi najdzie ochota... Z reguły rano zanim wstanę z łóżka, wieczorem jak się położę, przy czytaniu książki, jadąc samochodem itp. itd.

Tu. Skoro "kobieta przeszła wcześniej opierację przyklejenia", to chyba znaczy, że miała odklejoną?
W zasadzie to szczegół i doskonale jasne jest, o co Ci chodzi. Ot tak tylko zauważyłam, takie małe licho...
przeszla wczesniej operacje przyklejenia...a nie ze musi się odkleić , a czy ktoś ma tendencje do odklejenia się siatkówki (mimo nagminnych prac siłowych) decyduje okulista...

Ostatnia edycja:
Witam! Jestem tu nowa :) Miałam trudne początki ciąży, ale powoli wychodzę na prostą!! Żeby nie zapeszyć nie zaglądałam na żadne fora itp., Wraca wiara ze wszystko sie uda w miare jak rośnie brzuszek i jeszcze cos tam bulgoczewięc się aktywizuje. To moja I ciąża.. po prawie 7 latach małżeństwa i 2 latach świadomych starań! I co? Jak sobie totalnie odpuściałam ciśnienie na dzidzie to zaszłam raz dwa!! Chocią codziennie się boję, to mam coraz więcej siły i wiary i w koncu mogę się chyba zacząć cieszyć z innymi, nie? Mam termin na 08.08.2010 - już bym chciała lato!!!!!!!!! fajnie sie poczułam jak uświadomiłam sobie ile nas jest i że tyle kobitek przechodzi podobne odczucia, problemy miniej lub bradziej przyziemne. Fajnie będzie być jedną z Was - Nas. Pozdrawiam ciepło !!

Witam! Jestem tu nowa :) Miałam trudne początki ciąży, ale powoli wychodzę na prostą!! Żeby nie zapeszyć nie zaglądałam na żadne fora itp., Wraca wiara ze wszystko sie uda w miare jak rośnie brzuszek i jeszcze cos tam bulgoczewięc się aktywizuje. To moja I ciąża.. po prawie 7 latach małżeństwa i 2 latach świadomych starań! I co? Jak sobie totalnie odpuściałam ciśnienie na dzidzie to zaszłam raz dwa!! Chocią codziennie się boję, to mam coraz więcej siły i wiary i w koncu mogę się chyba zacząć cieszyć z innymi, nie? Mam termin na 08.08.2010 - już bym chciała lato!!!!!!!!! fajnie sie poczułam jak uświadomiłam sobie ile nas jest i że tyle kobitek przechodzi podobne odczucia, problemy miniej lub bradziej przyziemne. Fajnie będzie być jedną z Was - Nas. Pozdrawiam ciepło !!
witam wśród sierpnióweczek :-)

Cześć!
Ja na razie tylko na chwilkę-zaraz jadę do ginki, ale miałam chwilę po radzie, więc zajrzałam i poczytałam:tak: Tymczasem pozdrawiam:biggrin2:
P.S. Bardzo się denerwuje-pewnie znowu ciśnienie będzie powyżej 130:szok:

No i mi własnie shyla chodzi o to, że wcale nie musiała miec przyklejanej wcześniej siatkówki, zeby zalecana była cc.
Dobra nieważne, może sie nie rozumiemy:-) to nie jesta az tak istotne przecież.

witam również sierpniowa mamę :))

Cześć!
Ja na razie tylko na chwilkę-zaraz jadę do ginki, ale miałam chwilę po radzie, więc zajrzałam i poczytałam:tak: Tymczasem pozdrawiam:biggrin2:

jak wrócisz daj znać jak było na wizycie i co z ciśnieniem:))

Malagonia może i się nie zrozumiałyśmy ;)
uszkodzenie wzroku w zasadzie nie wyklucza naturalnego porodu, aczkolwiek nigdy nie wiadomo jeśli siatkówka była przyklejona znów się nie odklei w czasie porodu naturalnego.Współczesna medycyna daje również przyszłym mamom możliwość wykonania zabiegu fotokoagulacji laserowej, który zabezpiecza siatkówkę przed odwarstwieniem w czasie porodu. Zabieg ten przeprowadza obecnie wiele klinik i szpitali okulistycznych. Trwa on krótko i jest całkowicie bezpieczny zarówno dla mamy, jak i dla jej dziecka.

idę robić sałatkę owocowa ;-) :-)

reklama
Cześć!
Trzymam kciuki za wizyte.:tak::tak::tak:

Witam nowa sierpnioweczke i witam wszystkie, ktore ominelam poprzez nieobecnosc:)))

Ja to smarowanie mężusia jako żart potraktowałam:zawstydzona/y:.Pierwszy raz mam coś takiego, a lekarz nic nie wspominał,że kuracja też męża obejmuje:baffled:. Wyczytałam teraz,że milusi mąż się razem z nią leczył:szok:.

Właśnie mój mąż wykupił globulki. Zapłacił 100zŁ:szok::szok::szok: (a jeszcze jedno opak. do wykupienia,bo nie mieli):wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:?:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:
Niesamowite 100zl. po co to ubezpieczenie mamy w Polsce?:wściekła/y:
A jesli chodzi o kuracje to tez tak lekarz mi zawsze kazuje razem z mezem przy jakies bakteri, bo co z tego ze Ty sie wyleczysz jak on znow pozniej Cie zarazi i tak w kolko.

no to i ja zdam relacje po wizycie ogólnie dzidziuś zdrowy i waży 200g tyle się dowiedziałam zresztą o wagę wypytałam sama bo tak to cichociemni :baffled: od ostatniej wizyty kilogramów mi nie przybyło a nawet 200g ubyło niestety moje ciśnienie nie najlepiej i od dzisiaj biorę leki dzisiaj przed wizytą miałam 160/95 :-( a nie byłam w jakiś okropnych nerwach ogólnie z wizyty jestem jakoś tak mało zadowolona czuję się taka odhaczona na liście USG też takie jakieś bez przekonania i po raz kolejny się nasłuchałam że słabo widać bo mam za dużo tkanki tłuszczowej gdzie jest łożysko nie wiem po tym gadaniu o tkance to już jakoś wyleciało mi z głowy co by zapytać a jak nie zapytam to się nie dowiem wiecie ja wiem ze drobniaczkiem nie jestem ale w pierwszej ciąży też taka byłam i miałam łożysko na przedniej ścianie i jakoś nigdy nie usłyszałam że czegoś nie widać że ledwo da się maluszka obmierzyć :-:)-( oczywiście fotki żadnej nie mam bo i tak nic nie widać:baffled: badania krwi też niepotrzebne bo te które robiłam ponad miesiac temu były w porządku to nic nie trzeba :no:myślę że jak przyjdzie zwrot kasy z US to się zapiszę na USG gdzieś prywatnie będę spokojniejsza i może w końcu popatrzę na moje dziecko
no to pożaliłam się na publiczną służbę zdrowia nastęna wizyta 1 kwietnia z dzisiaj jedyne co dobre to że słyszałam bicie serduszka mojego groszka ale to u położnej przed wizytą w gabinecie lekarskim
co do skurczy i stawiania sie brzuszka to mam prowadzić niezbyt męczący tryb życia łykać magnez doraźnie w razie potrzeby nospę a jakby się działo coś więcej to do szpitala w każdym razie póki co szyjka w porządku i oby tak została
sorrki że nie poodisuje Wam kobietki drogie ale poczytałam wiem co u której i jedyne co na szybko mogę dodać że nie wielkość wady decyduje o cc a właśnie ciśnienie w gałce ocznej i stan dna oka ja mam dosyć wysoką wadę w porónaniu do WAs bo mam -3,25 -5,5 ale w pierwszej ciązy było wszystko oki i nie miałam z tego powodu wskazania do cc
Wspolczuje, ale niestety wszedzie tak jest- my jako matki bardzo sie przejmujemy naszymi ciazami a lekarze co dzien maja setki takich przejetych kobiet- w sumie to ch rozumiem- bo wikszosc ciaz jednak jest normalnym stanem- bezkomplikacji. Glowa do gory uwierzymy czasem ze gdyby cos zaczynalo sie dziac to oni zaczeli by nas troktowac powazniej.

A ja oczywiscie niedawno wstalam z lozka- moja mala ma maly katarek i kaszle, ale ze pogoda i dzisiaj przesliczna wiec znow wybywam na kilka godz. z domku.
Jak ktoras z Was napisala kolo 24 idzecie na obciazenie glukoza- powodzenia juz zycze i dobrych wynikow-:no::no::no:wcale nie mam ochoty abyscie do mnie dolaczaly.
A jesli chodzi co to jest rwa kulszowa- do Puchatki ( bo to chyba ty pytalas) to jest to najdluzszy nerw w ciele czlowieka zaczyna sie mniej wiecej w polowie kregoslupa i konczy na dluzym palcu u nogi. Ja milam rozne bole juz pochodzace od tego nerwa- bol moze promieniowac na plecy, na biodro, lub calkiem do kolana lub wlasciwie ten najgorszy do lydki lub do koncowki palca- taki tez mialam, nie da sie kompletnie chodzic:(((
Dobrych wizyt i pozytywnego myslenia juz dla tych co byly u lekarzy:)))
Dziewczyny milego dnia, bede jeszze zagladac ale nie wiem jak czasu na pisanie mie starczy

Ostatnia edycja:
Do góry