reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

ciamajdko pójdziesz na l4 i odpoczniesz kobieto :tak: co do dobrych rad to mnie też wkurzają teksty że szalik że powinnam rajtuzy ehh wszyscy wiedzą lepiej kiedy mi zimno itd. ja ucinam krótko i bardzo dosadnie że jestem dorosła i napewno nie zrobię nic żeby zaszkodzić maluszkowi
Black_Opal gratuluje synka :tak:
lola fajnie że znasz przynajmniej płeć jednego maluszka i super że wszystko w porządku :tak:
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści :tak: ja mam wizytę jutro ale na poznanie płci się nie nastawiam choć wiedzieć bym chciała ale pewnie kolejny raz usłyszę że wszystko słabo widać :confused:

reklama
Pajeczko[/B] a ty chodzisz z NFZ? Dziwne to że nie znasz wyników...to jakby lekarka przywiązywała Cię o siebie, żebyś nie miała szansy zmienić...lekarz, z którym masz teraz wizytę będzie prywatnie czy z NFZ? Mam nadzieję, że okaże się lepszy...
No i pewnie to jakaś paskuda bakteria się przypałętała...pewnie na badaniu ginekologicznym lekarz to zauważy i zleci Ci badania....;-);-)

ja chodze do prywatnej przychodni i oni tam mają taką politykę, ale na szczescie mam je juz dzisiaj to je ta druga lekarka zobaczy i chyba bedzie musiała zrobic wymaz z pochwy bo mocz mam idealny a są te swędzenia:(
Ta lekarka tez jest z prywatnej przychodni.

Witajcie dziewczynki!!!:-)
Jestem już po wizycie. Trochę wściekła:angry: Myślałam,że się dowiem kto mieszka u mnie w brzuszku a tu ZONK- USG nie było:crazy:. Cytologia dobrze, mocz też,szyjka oki.Mam lekki stan zapalny i globulki przepisane.
Teraz wizyta 29 marca i wtedy na 100% będzie usg bo sobie zapisał.
Od rana chodziłam zestresowana, nie mogłam się wyżalić na forum bo internet nie działał:no:, a później takie rozczarowanie:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:. Mam nadzieje,że szybko minie:sorry2:
Lecę poczytac co u Was, może humor mi się poprawi:confused:
Zapomniałam dodać,że znów 2kg na plus:baffled:

Malagonia na którą wizyta? Pewnie też dziś się dowiesz co i jak...i koniecznie zalej nas zdjęciami:-D:-D

A wrzucę, wrzucę. Dzisiaj w ogóle dzień zwariowany. Może poznam płeć, dowiem się, czy wszystko ok, a i mąż ma dzisiaj odpowiedź dostać, czy pracę dostał. Strsowo trochę, ale będzie dobrze:)

Uff dziewczyny niełatwo choć część nadrobić, żeby wejść w temat (całości nawet nie próbowałam:)) Ale od dziś i ja będę aktywna (w miarę możliwości). Bardzo zazdroszczę tym, które już znają płeć (w piątek mój gin powiedział, że ok.25 tyg. mi powie, bo wcześniej "rzadko jest 100% pewność"...ale ja jestem dopiero w 18 tc!!!) i tym, które czują dzidzię (moja na razie grzeczna, a mogłaby porozrabiać...ale że to pierwsza ciąża, więc do 20 tc czekam wytrwale). Śliczne ciuszki kupujecie, ja jeszcze nie zaczęłam, ale to ze względu na remont-podobnie jak MariannaK biegam za płytkami, farbami itp, bo w pakiecie z dzidzią przyszło kupno mieszkanka i kapitalny remont, który trwa od stycznia, a na wielkanoc chcemy się wprowadzić. Myślę, że jak to szaleństwo minie, będę wreszcie mogła całkowicie skupić się na najważniejszym:) Całe szczęście, że maluch wyrozumiały i pozwala mamusi wszystkiego doglądać:) Na razie uciekam-jadę obejrzeć nowo wstawione okna (7 tyg. czekania...) i poużerać się z energetyką:) Miłego dnia wszystkim:)

witajcie dziewczyny> powoli konczy mi sie l4 a poprzediolekarz stwierdzil ze posci mnie do pracy , a szczerze mowiac mi sie az niechce wracac, czuje sie dosc slabo a w pracy jest ciezko i siedzi sie nadwoch stanowiskach na raz, co tu robic?

bogusia007 ja bym coś "nastulała" lekarzowi, skoro wcześniej dał Ci l4 to niech Ci daje już np do końca ciąży, a jak nie będzie chciał, to idź do innego lekarza.

Wuzelek fajnie, ze sprawy mieszkania do przodu, a na zakupy dla dzidzi masz czas. Ja jeszcze też nic nie kupowałam :-)

m-f22 no szkoda, ale usg 29 coraz szybciej czas zleci i zobaczysz swojego skarbeczka :-):-)

Shyla ja też bym chyba zaryzykowała:D w końcu weterynarz to też lekarz
Fiufiu trzymam kciuki za wizytę
Ina współczuję takiej pracy
Avenitta bardzo się cieszę, że z maluszkiem wsio oki no i że miałaś okazję tak długiego podglądania:)
Pajkaa to swędzenie i śluz to tylko jedno - candida - wcale nie musi mieć innego zapachu, u mnie tak było i wyszedł b. obfity wzrost drożdżaka, wspomnij lekarzowi o tym
Ehtele cieszę się, że dzidziulek daje Ci o sobie znać, ja zauważyłam, że jak poćwiczę (bo ostatnio mam siłę na przynajmniej kilka ćwiczeń anaerobowych) i się położę to dzidzia tak kopie, że aż mi się śmiać chce:D Chyba się domaga bujania
Ciamajdka nie martw się witaminami (wcale nie trzeba brać codziennie) niektórzy lekarze twierdzą, że jak się prawidłowo odzywiamy to witaminy są wręcz zbędne, ja też czasem wypiję colę i nic się nie dzieje
Niuunia ten klub szalonych dziewic to jak dla mnie pomyłka totalna - beznadzieja, film bardziej przypomina montaż teledysku aniżeli jakąś ciekawą fabułę
Kiniusia trzymam kciuki za wizytę:) będzie dobrze
Cayra ja też się cieszę, że maluszki się rozwijają:)
Ehtele co do alkoholu jestem podobnego zdania, ale 9 miesiąc (ja bym oczywiście tak nie zrobiła) to czas, w którym łożysko ekstra filtruje, a wątroba maluszka jest doskonale rozwinięta, więc z naukowego punktu widzenia nic się nie stanie jeżeli kobieta w czasie przedporodowego stresu napiję się pół lampki wina francuskiego 6 % , epidural podawany w trakcie podoru bądź dolargan to totalna pomyłka:D Ja oczywiście pomimo tego, że płakac mi się chce gdy Darek czasem do obiadu napije się wina, całkowicie odrzucam tę myśl od siebie:)
Mf22 przykro mi bardzo z tego względu ale następnym razem będzie lepiej kochana

A ja dzisiaj smutna jestem, przeczyściło mnie od rana i znowu okazuje się, że nic nie przytyłam:(:(:( stoję na 57 kg i kurcze brzuszek o połowę mniejszy, i pomyśleć, że to wszystko we mnie siedziało:(

No nic kochane miłego dnia słoneczka...........

Witajcie dziewczynki!!!:-)
Jestem już po wizycie. Trochę wściekła:angry: Myślałam,że się dowiem kto mieszka u mnie w brzuszku a tu ZONK- USG nie było:crazy:. Cytologia dobrze, mocz też,szyjka oki.Mam lekki stan zapalny i globulki przepisane.
Teraz wizyta 29 marca i wtedy na 100% będzie usg bo sobie zapisał.
Od rana chodziłam zestresowana, nie mogłam się wyżalić na forum bo internet nie działał:no:, a później takie rozczarowanie:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:. Mam nadzieje,że szybko minie:sorry2:
Lecę poczytac co u Was, może humor mi się poprawi:confused:
Zapomniałam dodać,że znów 2kg na plus:baffled:

Faktycznie szkoda, że ci nie zrobił usg, bo zawsze wszystkie na to czekamy. Ale z drugiej strony myślę, że trzeba się cieszyć, bo Twoje badania wychodza ok:)) A lekki stan zapalny jest podobno bardzo "popularny" w ciąży, bo jesteśmy bardziej narazone na wszelkie infekcje. --> także nie ma się czym martwić:)

reklama
bogusia007 ja bym coś "nastulała" lekarzowi, skoro wcześniej dał Ci l4 to niech Ci daje już np do końca ciąży, a jak nie będzie chciał, to idź do innego lekarza.

Wuzelek fajnie, ze sprawy mieszkania do przodu, a na zakupy dla dzidzi masz czas. Ja jeszcze też nic nie kupowałam :-)

m-f22 no szkoda, ale usg 29 coraz szybciej czas zleci i zobaczysz swojego skarbeczka :-):-)
dzieki panienka bede cos kombinowac wczesniej dal mi zwolieie bo ciagle mdlosci i wymioty teraz tez wystepuja ale nie tak czesto, wczesniej czulam sie fatalnie nic nie jadlam i spadalam z wagi ale teraz jest o wiele lepiej nabieram na wadze. pozdrawiam

Do góry