ja mam bardzo słabe zeby i pytałam sie dentysty jak to jest w ciąży a on mi mowi, ze to nie chodzi o to,z e dziecko wyciąga z matki tylko o to, ze kobieta duzo podjada, a po tym podjadaniu zazwyczaj nie myje zebów i tak potem sie konczy ze zeby sie psują. wiec ja po kazdym mniam mniam myję zubki
no to też choć u mnie podjadania nie ma póki co. ostatnio oglądłam znó jakiś program i tam kobietka mowiła, że takei mycie zebów zaraz po to też nie dobrze, że trzeba odczekać bo szkliwo po posiłku zaraz jest bardziej wrażliwe na szczotkowanie no i bądź tu człowieku mądry
NIUUNIA jeśli mogę Ci polecić pastę do zębów PARADONTAX jest bardzo dobra na wrażliwe dziąsła (ciepło, zimno) i na krwawiące dziąsła. Ja miałam też z tym problemy, kończę teraz 2 tubkę pasty i zero krwawień jak również wrażliwość prawie całkowicie ustąpiła, może spróbuj, a przyniesie Ci ulgę chociaż w pewnym stopniu))NIe jest dobra w smaku, ale się przyzwyczaiłam!:-)
Kochana ja ciągle stosuje elmex i jestem zadowolona przy zapaleniach miałam specjalne płyny no ale kobitki w ciązy akurat tego nie mogą
ja mam wrażenie że właśnie mi się rusza ten ząb ale nie mam wyjścia tylko przeczekać to wszystko
a tą kora dębu też spróbóję płukać jak szałwia nie pomoże
spokojnie poczekaj nie ma co panikować. Ropą podeszło to możesz mieć takie wrażenie, bo i wtedy dziąsło się rozpulchnia - będzie dobrze narazie musisz się niestety przemęczyć :-(