reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja mam bardzo słabe zeby i pytałam sie dentysty jak to jest w ciąży a on mi mowi, ze to nie chodzi o to,z e dziecko wyciąga z matki tylko o to, ze kobieta duzo podjada, a po tym podjadaniu zazwyczaj nie myje zebów i tak potem sie konczy ze zeby sie psują. wiec ja po kazdym mniam mniam myję zubki :)

no to też choć u mnie podjadania nie ma póki co. ostatnio oglądłam znó jakiś program i tam kobietka mowiła, że takei mycie zebów zaraz po to też nie dobrze, że trzeba odczekać bo szkliwo po posiłku zaraz jest bardziej wrażliwe na szczotkowanie no i bądź tu człowieku mądry :baffled:

NIUUNIA jeśli mogę Ci polecić pastę do zębów PARADONTAX jest bardzo dobra na wrażliwe dziąsła (ciepło, zimno) i na krwawiące dziąsła. Ja miałam też z tym problemy, kończę teraz 2 tubkę pasty i zero krwawień jak również wrażliwość prawie całkowicie ustąpiła, może spróbuj, a przyniesie Ci ulgę chociaż w pewnym stopniu:))):tak:NIe jest dobra w smaku, ale się przyzwyczaiłam!:tak::-)

Kochana ja ciągle stosuje elmex i jestem zadowolona przy zapaleniach miałam specjalne płyny no ale kobitki w ciązy akurat tego nie mogą :baffled:

ja mam wrażenie że właśnie mi się rusza ten ząb ale nie mam wyjścia tylko przeczekać to wszystko
a tą kora dębu też spróbóję płukać jak szałwia nie pomoże

spokojnie poczekaj nie ma co panikować. Ropą podeszło to możesz mieć takie wrażenie, bo i wtedy dziąsło się rozpulchnia - będzie dobrze narazie musisz się niestety przemęczyć :-(

reklama
NO ja miałam dokładnie to samo, kiedyś jak umyłam chłopaków "miętówką" to mi nie smakowała, poprostu przyzwyczaiłyśmy się do tych ziołowych, słyszałam również, ze ELMEX jest b. dobra na te sprawy, używa koleżanka, ja osobiście na tej mojej się nie zawiodłam, czyli jednak te pasty pomagają:))) no to dobrze!!!!!

ja elmex stosowalam i u mnie nie zdała egzaminu

a gdzie umiesciłas przepis na te gołąbki ??

ja elmex stosowalam i u mnie nie zdała egzaminu

a gdzie umiesciłas przepis na te gołąbki ??
ja tez stosowałam kiedyś elmex i właśnie u mnie zdała egzamin a co do gołąbków to sama z chęcia bym zjadłam może jutro zrobie na obiad albo lepsze były by nalęśniki ze szpinakiem zapiekane serem:-D:-D

Cześć słoneczka, jejku nie było mnie trzy dni, a tu tyle newsów,
Z przykrością informuję, że nie nadrobię wszystkiego, ale jestem z wami myślami prawie w każdej godzinie mojego zapracowanego dnia.
Szkoda, że nie ma na forum takiego raportu wieczornego, który reasumuje wszystkie wydarzenia dnia:)
Ja miałam pracowity weekend organizowaliśmy szkolenie w Wawie, ale dzięki Bogu podróż samochodem w dwie strony przebiegła sprawnie i szybciutko, będąc przy okazji u cioci najadłam się jak świnka - czuję, że wraca mi apetyt:)
Ponadto każdy w rodzinie stwierdził, że mam maleńki brzuszek:) Ale to mnie nie martwi, na pewno wystartuje gdy będzie taka potrzeba:)

Buziaki słonka i miłego dnia

Kobietkom, które wybierają się do lekarza i na badania życzę udanych wizyt i dobrych wyników,

buziaki i uściski

jej, Milusia, nareszcie jesteś :-)

Kochaniutka zgadzam się z Tobą, że w ciąży na wizyty czeka się jak na zbawienie:tak:.Czas rzeczywiście pędzi i zaraz półmetek:-), a później to już z górki- leci jeszcze szybciej:-D.

no, strassssznie szybko ten czas leci. zdecydowanie za szybko :szok: nie zdążymy sie nacieszyc :-p

no to też choć u mnie podjadania nie ma póki co. ostatnio oglądłam znó jakiś program i tam kobietka mowiła, że takei mycie zebów zaraz po to też nie dobrze, że trzeba odczekać bo szkliwo po posiłku zaraz jest bardziej wrażliwe na szczotkowanie no i bądź tu człowieku mądry :baffled:

nom, z 5 minut należy odczekac, ale nie dluzej. tez tak slyszalam. bo wtedy slina jest bardzo aktywna i żrąca zaraz po. ja uzywam Colgate Total Advanced Sensitive (taka rozowa) i tez sie sprawdza swietnie :tak:

w ogole to mam wspaniałe wieści - odebrałam te wyniki IgM co robilam prywatnie i wyszly ujemne (zerowe) !!! poryczałam sie ze szczęścia tym razem idąc ulicą:-D:-D:-D . ludzie sie gapili, bo leje i wieje, a ja ide szczesliwa w podskokach (no co, najwazniejsze, ze jest +8, a nie -20 ;). swoją drogą ciekawe co mi toxykolog powie na wizycie 10., czy ten wynik IgG lekko podwyzszony świadczył o przebytej kiedys toxo, czy po prostu lekarz nadrażliwie interpretował..zobaczymy. najwazniejsze, ze teraz nie jestem chora :-D:rofl2::-D:rofl2::-D

Pajka Nie znam jeszcze płci moich maluszków ale mam taką malutką nadzieję że może jutro coś pokażą bo widzę że niektóre z was bardzo wcześnie się dowiedziały ale i tak dla mnie najważniejsze żeby były zdrowe

Ehtele i Madziujka dzięki za gratulacje i trzymanie kciukasów

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny nie było mnie pare dni, bo jak się przeprowadziłam do mamy to straciłam kontakt ze światem dopiero za 2 dni podłączą mi internet :( Poczytam sobie co u Was się zmieniło bo zapisałyście przez te kilka dni wiele stron :p

U mnie jest wszystko w jak najlepszym porządku, tylko plecy strasznie bolą, ale od dzisiaj do końca ciąży będę na zwolnieniu więc odpocznę :)
Miłego wieczoru i buziaki dla dwupaczków :*

Witam poniedziałkowo,

Widzę, że problem ząbkowy u nas się pojawił, myslę że płukanie Ci pomoże na razie, współczuję bardzo, ja na szczeście poleczyłam ząbki przed ciążą.

Lola2108 właśnie maiałam pytać na forum czy jest jeszcze ta dziewczyna z bliźniakami bo pamiętam że ktoś był ale nicku już nie pamiętałam ;o). Daj znać po wizycie, trzymam mocno kciuki !!!

ja wkońcu dorwalam aparat i zrobiłam zdjęcie brzucholka, dodałam je na forum zamkniętym :o) muszę jesze zrobić zdjęcie mojej dzidziulce bo z filmiku nie umiem zrobić, coś mi nie wychodzi ;( a takie fajne ujęcia mam tam 3d i 4d.

poszłam robic te placki i wyciągnęłam maszynke no i tarłam tą masynką ziemniaki i chciałam łyżeczką popchnąc ostatnie resztki ziemniaków i wciągnęło mi łyżke:-D i nie umiem jej wyciągnąc moj maz mnie zabije :-D

reklama
Witam po krótkiej przerwie,

Ina bidulko mam nadzieję, że ropa ustąpi, kora dębu też jest b.dobra, ma dużo garbników - działają antyseptycznie.
Bombusia, co ja czytam? Widzę, że dzięki Tobie gołąbki królują na forum, aż sama mam smaka:)
Niuunia ja też się wybieram do "Pana Ząbka" niech skontroluję, czuję, że wszystko oki, ale dentysta to taka osoba, która zawsze znajdzie jakieś miejsce do borowania:D
Martuśka jejku cieszę się, że IgM zerowe - sama bym się poryczała:)
Lola teraz się doczytałam, że jesteś naszym rodzyneczkiem - dwupaczkiem, w takim razie oj kochana jesteś zobowiązana do zdawania relacji z podwójnego szczęścia:)
Co do detektora, to jest fajne urządzonko, no, ale wiadomo bardziej bajer i tzw. "uspokajacz" aniżeli urządzenie, które zachowa naszego malucha przy życiu. Niestety od zatrzymania krążenia dzidziulka (np. przyduszenie pępowinką) mamy max. 3 min:( Ale wiadomo cudnie jest usłyszeć swoje szczęście:) Jeżeli ktoś bardzo chce, a niestety szkoda komuś pieniążków polecam zwykły stetoskop (taki z ciśnieniomierza) słychać serducho wyraźnie od 19 t.c.

Ostatnia edycja:
Do góry