reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Czesc Dziewczyny! Ale się pozmieniało, ale tak jak mówicie to kwestia przyzwyczajenia do nowego.

Ja nie mam żadnych zaparć, jem sobie codziennie trochę dyni. Szczególnie wieczorkiem przed tv lubie sobie tak łuskać, a jak wiadomo dynia dobrze wpływa na zaparcia także polecam.

Wykurowałam się nareszcie i dzis jestem już w pracy ale tylko do 12 potem jade do domu, wskakuje do wanny, zjem obiadek i na 15.50 mam wizyte u gina. Wiem, że dziś usg nie będe miała robionego dopiero za jakies 4 tyg to połówkowe, dziś ustalimy termin. Zbada mnie na fotelu i to co na zwyklej wizycie, ważenie, oglądanie wyników badań, ale pewnie serduszka sobie posłucham. Ciesze się na te comiesięczne wizyty i jak lekarz mówi, że wszystko w porządku, mam nadzieję, że bedzie tak i tym razem.

W sobote czułam pierwsze ruchy, tak niecierpliwiłam się, że cisza w brzuszku a Wy prawie Wszyskie znacie to uczucie a w sobote przy sprzątaniu poczułam i ja. W niedziele była powtóreczka. Narazie to takie delikatne i przyjemne, wręcz nie moge uwierzyć, że to to. Tak więc sierpień8 dokładnie rozumiem Twoje niepokoje, ale nie martw się lada dzień i poczujesz Ty ( w najmniej oczekiwanym momencie). Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i miłego dnia życzę.

reklama
Cześć dziewczyny, ciężko mi Was nadrobić bo zaraz biegnę z małą na badanie krwi.
Pogoda dziś okropna. Wieje, piszczy i szaro-buro. ciągle prąd wyłączają. :crazy:

Wczoraj moja maluda po kilku dniach (prawie tygodniu) calkowitej ciszy ( tu uwaga dla Shyli ;) ) dała kilkanaście razy o sobie znać. Może to dziwne,ale zareagowala dość mocno gdy Olimpia płakała. Czyżby już odbierala dźwięki?Dzisiaj póki co dalej cisza, ale jestem już spokojniejsza. Aż się wzruszyłam.

Wpadnę do Was popołudniu a teraz ubieram szkraba.Pa!!

Hej kobietki!!! Życzę miłego dnia, ja dziś mam sporo zajęć, wiec pewnie poczytam Was wieczorem:)
U mnie pogoda ok, słoneczko świeci, tylko wiaterek trochę mocno dmucha:/
Zazdroszczę Wam tych ruchów dzieciaków.... no ale cóż trzeba spokojnie czekać na swoją kolej:) A u mnie pewnie jeszcze troszkę:/

Hej kobietki.
Mój synalek chyba lepiej,na szczęście nie ma gorączki i nie wymiotuje,tylko biegunka pozostała.
Moje młodsze maleństwo fika najbardziej po śniadaniu rano i po kolacji wieczorkiem.Ale jak sie obudzę w nocy,to tez sobie harcuje na całego.Jejku jakie to cudowne uczucie.Dziś tak sobie leżałam przytulona brzuszkiem do synka,a w środku maleństwo pukało,dwa moje skarby tak bliziutko mnie,normalnie sie popłakałam:tak:

No to super, że Twój syn czuje się już dobrze...kurczę dwa szkraby obok siebie niesamowity cud macierzyństwa...

Lecę na badania krwi (comiesięczne TSH)..... a tak mi się nie chce :baffled: No ale jutro wizyta to już muszę mieć wynik :tak:Do poklikania po południu :laugh2:

No to powodzenia na jutrzejszej wizycie:-D :-D

Wykurowałam się nareszcie i dzis jestem już w pracy ale tylko do 12 potem jade do domu, wskakuje do wanny, zjem obiadek i na 15.50 mam wizyte u gina. Wiem, że dziś usg nie będe miała robionego dopiero za jakies 4 tyg to połówkowe, dziś ustalimy termin. Zbada mnie na fotelu i to co na zwyklej wizycie, ważenie, oglądanie wyników badań, ale pewnie serduszka sobie posłucham. Ciesze się na te comiesięczne wizyty i jak lekarz mówi, że wszystko w porządku, mam nadzieję, że bedzie tak i tym razem.

W sobote czułam pierwsze ruchy, tak niecierpliwiłam się, że cisza w brzuszku a Wy prawie Wszyskie znacie to uczucie a w sobote przy sprzątaniu poczułam i ja. W niedziele była powtóreczka. Narazie to takie delikatne i przyjemne, wręcz nie moge uwierzyć, że to to. Tak więc sierpień8 dokładnie rozumiem Twoje niepokoje, ale nie martw się lada dzień i poczujesz Ty ( w najmniej oczekiwanym momencie). Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i miłego dnia życzę.

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę;-);-) no i fajnie, że czujesz ruchy dzieciątka

Shyla myślę o Tobie i Twojej dzisiejszej wizycie:-) Pewnie wskoczysz dziś tu z super humorem, bo okaże się, że dzidzi bryka w brzuszku:-D

...u mnie na razie cicho...ale to już 19 tydzień więc yupii:-D:-D:-D:-D Za chwilę pewnie poczuję już ruchy..;-);-) Zresztą dziś znowu piękny i słoneczny dzień więc humor się mnie trzyma:-)

jakoś mi dziwnie z nowym wyglądem forum no cóż widzę że i Wam trudno to tez póki co przetrawić postarałam się troszkę nadrobić ale nie za wiele da sie spokojnie poczytać przy małym żywiołku w każdym razie na zaparcia polecam duże ilości soku jabłkowego ale koniecznie soku i nie rozcieńczonego
rozalko zdrówka dla synusia
marulka ja myślę że to rozpływanie postów jest skutkiem tego że jest nas tu sporo produkcja duża i np. nie ogarniam wszystkiego czasem aż mi głupio że odpisuje tak wybiórczo ale moje posty musiałby mieć po 1,5 strony jakbym pisała do każdego poza tym musiałabym je pisać przez godzinkę a ja najczęciej z doskoku jestem
shyla trzymam kciuki za Twoja wizytę

ja dzisiaj wybieram sie na przymusowe zakupy bo mi córcia śmignęła tak przez zimę że potrzebuje na wiosnę nowych spodni kurtki butów. Buty brałam pod uwagę jasko oczywiste ale ta reszta zaskoczyła mnie troszkę
miłęgodnia dwupaczki

Wczoraj moja maluda po kilku dniach (prawie tygodniu) calkowitej ciszy ( tu uwaga dla Shyli ;) ) dała kilkanaście razy o sobie znać. Może to dziwne,ale zareagowala dość mocno gdy Olimpia płakała. Czyżby już odbierala dźwięki?Dzisiaj póki co dalej cisza, ale jestem już spokojniejsza. Aż się wzruszyłam.

Wpadnę do Was popołudniu a teraz ubieram szkraba.Pa!!
Super.
Ale maluch raczej na tym etapie odbiera Twoje emocje niz coś słyszy.
Czasem jak sie czymś przejmuje,moje malutkie też łobuzuje.Napomina mamusie o spokój,he,he.
ja dzisiaj wybieram sie na przymusowe zakupy bo mi córcia śmignęła tak przez zimę że potrzebuje na wiosnę nowych spodni kurtki butów. Buty brałam pod uwagę jasko oczywiste ale ta reszta zaskoczyła mnie troszkę
miłęgodnia dwupaczki

Oj znam to.U mnie zapotrzebowanie na bluzki z długim rękawem i jakieś bluzy z kapturem,ropzinane.No i buciki wiosenne.
Pa.

Witam Mamuśki!!!!
U nas też brzydka pogoda, pochmurno, szaro, smutno na dworzu!!!! A ja muszę wyjść do sklepu i wcale mi się nie chce:((( WIOSNO przybądź!
Oj jak ja też już bym chciała czuć ruchy, czasem czuję takie pływanie kaczuszki, ale..... to jeszcze nie to, to jeszcze nie wyraźne kopniaki, ale muszę czekac, ja jestem spokojna.
Wczoraj mój M znalazł w necie taki fajny film pt: "W łonie matki", obejrzeliśmy, bardzo ciekawy, pokazuje co dzieje się w brzuszku kobiety od chwili zapłodnienia, cały 9- cio miesięczny rozwój bobasa, co czuje i co słyszy w brzuszku, przyjemnie się ogldało we dwoje:)))

Witam wieczorową porą !
Ale dziwnyw wygląd ma teraz to nasze formum, takie blade :szok: jak mi się strona otworzyła to myslalam że na jakąś inną pomyłkowo weszłam hihihi Przyzwyczimy się:-)

Ja też formalnie mam na 21 sierpień i tak mam w karcie ciąży, ale trzymam się terminu z owulki 24 sierpień, bo też tak mi wykazało 1 USG :tak: to zaledwie 3 dni róznicy i tak później wszystko się wyrówna...

Ja mam na imię Justyna, i powiem szczerze, że na pewnym etapie życia nie byłam z tego imienia zadowolona:zawstydzona/y: Jako dziecko mi nie przeszkadzało, jak dorastałam już bardziej, bo Justysia już nie mogli do mnie mówić a w szczególności nauczyciele a Justyna tak zimno brzmi. W domu i bliscy znajomi dalej mówią Justynka, Justysia, Justyś ale ogólnie nie polecam tego imienia :crazy:

Shyla nie martw się wszystko będzie dobrze, maluszek może wypoczywa :-) Trzymam kciuki !!!

Zmykam spać, dobranoc kobitki !!!

Ja też mam na imię Justyna i zawsze byłam zadowolona z tego imienia i jestem do dziś. Wdzięczna jestem mojej mamie, ze właśnie takie imię mi dała, zawsze wkoło mnie obracało się pełno Monik,Magd, Małgoś, Asiek, Kasiek, itp., a ja byłam jedna Justysia i bardzo się z tego cieszyłam. Do dziś w pracy i wśród znajomych jest podobnie, pełno powtarzających się imion, a ja jedna, ale oczywiście to kwestia gustu.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymama kciku za dzisiejsze wizyty, piszcie po powrocie od lekarza.
Trochę się zapoznałam z tą nową "ramówką"BB":))))

witam sie i ja :)
u mnie słoneczko świci, ale wiatr jest straszny. Zaraz sie zbieram po cos słodkiego na śniadano :p
u mnie wczoraj cos pobulkotało sobie i poplywało w brzuszku wiec mysle, ze maluszek poskakal, ale na wizyte i tak ide. Za niedługo wyniki badań krwi ciekawe co z nich wyjdzie.

Cześć Dziewczynki!!!

Witam się po weekendzie....ależ tu zmiany...kiepsko to wyglada,ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia....

Ja jeszcze też nie czuje ruchów-typowych kopnięć,ale czuje że coś tam się dzieje,takie dziwne uczucie....

reklama
Witajcie dziewczynki!!!!:-)
Ale się tu zmieniło:szok:, chyba muszę się przyzwyczaić do tych nowości:sorry2:
Poczytałam Wasze posty, jestem na bieżąco:tak:.
U mnie też jakoś spokojniej z ruchami, ale staram się nie stresować, pojutrze wyczekiwana wizyta:-D.
A dzisiaj to mam taki humor,że szokkkkkk:crazy:. Lepiej się nie zbliżać:wściekła/y:.

Do góry