reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Ale zmiany-co? Jestem w szoku:szok: Trudno będzie się przyzwyczaić, bo tamten widok był taki swojski:tak:
Zaraz jedziemy do moich rodziców, M idzie do pracy, bo jutro jedzie załatwiać sprawy z przyłączami do energetyki, gazowni, wodociągów (do planowanego domku):tak:
Pospałam do 9.45:-) Także ze śpiącym mogę porozmawiać:tak:
Jeżeli któraś ma ochotę na jabłecznik to zapraszam-wyszedł naprawdę dobry:-p
Witam nową sierpnióweczkę:-)
Życzę wszystkim miłej słonecznej niedzieli:happy:

reklama
Cześć Sierpniówki:)

chciałam się dopisać do listy Sierpniówek 2010, mam termin na 21 sierpnia, płeć jeszcze nie znana.
Mam na imię Mirka mam 30 lat. Jestem już mamą Konradka i od ponad 5 lat jestem forumowiczką BB tylko na Majówkach 2005 :-)

Pozdrawiam i postaram się czasami zaglądnąć, warto wymieniać się doświadczeniami , troskami ciąży, porodu i macierzyństwa :-)
Po 5 latach jestem trochę przerażona powrotem do pieluch, ząbkowaniem itp, ale przede mną tez wiele wspaniałych chwil z maluszkiem i starszakiem.

Pozdrawiam Mirka

Witam Cie rowniez

Witam sie i ja forum beznadziejne nie podoba mi sie w ogole mogli zmienic tylko wygląd, a nie tez niektpore rzeczy masakra jakas :(

hallo;-)
co za zmiany na forum:szok:
szczerze mówiąc nie podoba mi się, mało wyraźne i połapać się nie idzie:cool:

ja osobiście pije zielona herbatkę i dużą ilość wody i oczywiście na czczo ;)
oprócz tego razowy chlebek ;)

w internecie znalazłam takie coś....
co pomaga....

Zaparcie to dość powszechna dolegliwość w ciąży. Trudność, a nawet ból przy oddawaniu stolca może powodować złe samopoczucie (bóle głowy, przykry zapach z ust, zmatowienie skóry i zmęczenie), a nawet powstawanie hemoroidów. Są to tzw. żylaki odbytu. Mogą być wewnętrzne i zewnętrzne

Ciąża to okres sprzyjający zaparciom, dlatego, że zwiększa się objętość krwi krążącej oraz ilość progesteronu (hormon ciążowy, który działa na mięśniówkę jelit).
A oto kilka sposobów, na to aby zniszczyć zmorę o nazwie ZAPARCIE:

• Zjadaj dużo surówek. Polub otręby pszenne. Zalej 4 łyżki otrąb pszennych mlekiem kefirem lub jogurtem. Miksturę możesz jeść na czczo lub na noc.
  • Możesz spróbować pić 1 szklanke zimnej wody z miodem i sokiem z cytryny (napój przygotuj wieczorem poprzedniego dnia - pij go na czczo).
  • Pij codziennie co najmniej 6 szklanek płynów - pozwoli to rozluźnić stolce, powiększyć ich masę, a to ułatwi ich oddawanie. Polecam sok jabłkowo-winogronowy, który możesz przygotować sama. Wyciśnij sok z 2 jabłek i około 200g winogron. Zamiast jabłek możesz użyć gruszek.
  • Co rano możesz pić sok z 5 lub 6 suszonych śliwek. Wieczorem (późnym) jedz śliwki lub figi (suszone).
  • Inny sposób to picie siemienia lnianego. Należy zalać 1-2 łyżeczki siemienia na 2 godziny i po upływie tego czasu, wypić wraz z nasionami (najlepiej pić przed snem lub na czczo).

Jeśli cierpisz na zaparcia, nie zapominaj o aktywności fizycznej. RUCH to zdrowie, a codzienny spacer to relaks i skuteczny oręż w walce z zaparciami. Życzę wszystkim przyszłym mamusiom, by chociaż jeden sposób okazał się skuteczny. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Hej dziewczyny :-) wczoraj po imieninach chciałam wpaść do Was ale już były wprowadzne zmiany i szczerze powiedziawszy wcale mi się one nie podobają :eek:

kasia2506 ja się piszę na jabłecznik :tak:

Wpadne po kościóku teraz idę się ogarnąć. Miłej niedzieli :-)

tez liczylam na cos bardziej przejrzystego... no nic szkoda, że nie widać gdzie kto coś nowego napisał- zaraz zabieram sei za II śniadanie- życzę miłego

Witam!!!
Jejku jak tu okropnie, nie chcę tak!!!!! Przyzwyczaiłam się do tamtej grafiki!
Witam nową sierpniówkę.
PAJKA na zaparcia stosowałam rano: śliwki suszone zalewałam wrzącą wodą na wieczór i rano na czczo wypijałam to wodę, a śliwki podjadałam w ciągu dnia, przeszło, a i piłam sok z kiszonej kapusty też na czczo, pomogło, nic już nie dolega.
Ja z M byliśmy już na spacerze, u nas jest piękna słoneczna pogoda, teraz idę robić obiadek.
MIŁEJ NIEDZIELI MAMUŚKI!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
w środę chyba wybiorę się na USG , od 3 dni nie czuje mojego maleństwa :(
wcześniej czułam prawie codziennie jakieś sygnały a teraz cisza :( - martwię się:-(

Do góry