reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Ale zmiany-co? Jestem w szoku:szok: Trudno będzie się przyzwyczaić, bo tamten widok był taki swojski:tak:
Zaraz jedziemy do moich rodziców, M idzie do pracy, bo jutro jedzie załatwiać sprawy z przyłączami do energetyki, gazowni, wodociągów (do planowanego domku):tak:
Pospałam do 9.45:-) Także ze śpiącym mogę porozmawiać:tak:
Jeżeli któraś ma ochotę na jabłecznik to zapraszam-wyszedł naprawdę dobry:-p
Witam nową sierpnióweczkę:-)
Życzę wszystkim miłej słonecznej niedzieli:happy:

reklama
Cześć Sierpniówki:)

chciałam się dopisać do listy Sierpniówek 2010, mam termin na 21 sierpnia, płeć jeszcze nie znana.
Mam na imię Mirka mam 30 lat. Jestem już mamą Konradka i od ponad 5 lat jestem forumowiczką BB tylko na Majówkach 2005 :-)

Pozdrawiam i postaram się czasami zaglądnąć, warto wymieniać się doświadczeniami , troskami ciąży, porodu i macierzyństwa :-)
Po 5 latach jestem trochę przerażona powrotem do pieluch, ząbkowaniem itp, ale przede mną tez wiele wspaniałych chwil z maluszkiem i starszakiem.

Pozdrawiam Mirka

Witam Cie rowniez

Witam sie i ja forum beznadziejne nie podoba mi sie w ogole mogli zmienic tylko wygląd, a nie tez niektpore rzeczy masakra jakas :(

hallo;-)
co za zmiany na forum:szok:
szczerze mówiąc nie podoba mi się, mało wyraźne i połapać się nie idzie:cool:

ja osobiście pije zielona herbatkę i dużą ilość wody i oczywiście na czczo ;)
oprócz tego razowy chlebek ;)

w internecie znalazłam takie coś....
co pomaga....

Zaparcie to dość powszechna dolegliwość w ciąży. Trudność, a nawet ból przy oddawaniu stolca może powodować złe samopoczucie (bóle głowy, przykry zapach z ust, zmatowienie skóry i zmęczenie), a nawet powstawanie hemoroidów. Są to tzw. żylaki odbytu. Mogą być wewnętrzne i zewnętrzne

Ciąża to okres sprzyjający zaparciom, dlatego, że zwiększa się objętość krwi krążącej oraz ilość progesteronu (hormon ciążowy, który działa na mięśniówkę jelit).
A oto kilka sposobów, na to aby zniszczyć zmorę o nazwie ZAPARCIE:

• Zjadaj dużo surówek. Polub otręby pszenne. Zalej 4 łyżki otrąb pszennych mlekiem kefirem lub jogurtem. Miksturę możesz jeść na czczo lub na noc.
  • Możesz spróbować pić 1 szklanke zimnej wody z miodem i sokiem z cytryny (napój przygotuj wieczorem poprzedniego dnia - pij go na czczo).
  • Pij codziennie co najmniej 6 szklanek płynów - pozwoli to rozluźnić stolce, powiększyć ich masę, a to ułatwi ich oddawanie. Polecam sok jabłkowo-winogronowy, który możesz przygotować sama. Wyciśnij sok z 2 jabłek i około 200g winogron. Zamiast jabłek możesz użyć gruszek.
  • Co rano możesz pić sok z 5 lub 6 suszonych śliwek. Wieczorem (późnym) jedz śliwki lub figi (suszone).
  • Inny sposób to picie siemienia lnianego. Należy zalać 1-2 łyżeczki siemienia na 2 godziny i po upływie tego czasu, wypić wraz z nasionami (najlepiej pić przed snem lub na czczo).

Jeśli cierpisz na zaparcia, nie zapominaj o aktywności fizycznej. RUCH to zdrowie, a codzienny spacer to relaks i skuteczny oręż w walce z zaparciami. Życzę wszystkim przyszłym mamusiom, by chociaż jeden sposób okazał się skuteczny. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Hej dziewczyny :-) wczoraj po imieninach chciałam wpaść do Was ale już były wprowadzne zmiany i szczerze powiedziawszy wcale mi się one nie podobają :eek:

kasia2506 ja się piszę na jabłecznik :tak:

Wpadne po kościóku teraz idę się ogarnąć. Miłej niedzieli :-)

tez liczylam na cos bardziej przejrzystego... no nic szkoda, że nie widać gdzie kto coś nowego napisał- zaraz zabieram sei za II śniadanie- życzę miłego

Witam!!!
Jejku jak tu okropnie, nie chcę tak!!!!! Przyzwyczaiłam się do tamtej grafiki!
Witam nową sierpniówkę.
PAJKA na zaparcia stosowałam rano: śliwki suszone zalewałam wrzącą wodą na wieczór i rano na czczo wypijałam to wodę, a śliwki podjadałam w ciągu dnia, przeszło, a i piłam sok z kiszonej kapusty też na czczo, pomogło, nic już nie dolega.
Ja z M byliśmy już na spacerze, u nas jest piękna słoneczna pogoda, teraz idę robić obiadek.
MIŁEJ NIEDZIELI MAMUŚKI!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
w środę chyba wybiorę się na USG , od 3 dni nie czuje mojego maleństwa :(
wcześniej czułam prawie codziennie jakieś sygnały a teraz cisza :( - martwię się:-(

Do góry