reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

KINIUSIA no jak ja mogłam nie pomyśleć o Tobie, brzyyyydko no!!!!Masz do mnie 86 autobus, pasuje??? HIHIHI
Właśnie najadłam się ciastek, takich dla dietetyków i oczywiście czuję się usprawiedliwiona na moją dietę "woreczkową", ale tak mi się chciało słodkiego:tak:!!!!!
KASIU 100 lat dla Was, ale napisz która to rocznica????
Autobus pasuje jak tralala :-D hihihi;-)

Witajcie:rofl2:

nie miałam internetu, a mam z kablówka i cos im sie pochrzaniło, także od świata byłam odcięta... czytałam Was w pracy, ale zdecydowałam sie tam nie pisać, bo "jedno wredne babsko" mnie obserwuje:confused2:

Co u mnie?
1. Już wiem, że na 100% pracuję do 12 marca, a 13 jadę do rodziców na miesiąc nad Morze Płn.:rofl2::rofl2::rofl2:
2. Brzucholek mi stanął w miejscu, wydaje mi się, że nie rośnie...
3. Sikam, sikam i sikam w dzień i w nocy, koszmary są.. bleee... ale opisywać je to bym zapisała 5 stron.. np dzisiaj śniło mi się, że miałam wypadek samochodowy, wjechała we mnie czołowo ciężarówka... wyobraźcie sobie ten stres:eek: a to tylko sen:sorry:
4. Od ostatniego razu nie poczułam żadnych ruchów więc chyba fałszywy alarm..
5. Czuję się ogólnie dobrze, ino kaszlę... ale to chyba od klimy, bo męczy mnie tylko w pracy...
6. Zaczęłam podjadać słodkie, więc chyba kilogramy na wizycie 11 marca będą już w górze... poza tym mam zgagę od gazowanego, tic-taców, gum do żucia i jogurtów.
7. Chciałabym zrezygnować z funkcji moderatora, ponieważ ostatnio mało się udzielam, mało pomagam Kiniusi i wiem, że nie jestem odpowiednia osobą na tym stanowisku... i przez najbliższy miesiąc w Holandii też będę tu rzadko... proszę o wybór następcy:sorry:
8. Poza tym jak widać żyję i miewam się dobrze:-)

Wszystkim dziewczynom, które znają płeć gratuluję:rofl2:
Wszystkie nowe sierpnióweczki witam!!!
Ciamjdko, witaj :tak::-) Cieszę się, ze u Was wszystko dobrze :tak:

Co do twojej rezygnacji, to podjęłaś już decyzję? Moderator nie ma obowiązku bywać codziennie na forum, a jak jesteś to bardzo mi pomagasz. :tak:
Nie chcę, żebyś rezygnowała ze względu na swój wyjazd miesięczny. Jak wrócisz to już będziesz w domku i mi pomożesz, a ja na wczasy pojadę ;-)
Nie rezygnuj, damy radę :tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
no w takim wypadku to nie:rofl2::rofl2::rofl2:
kobieta zmienną jest... bo wyrzuty sumienia mam, że rzadko bywam.. no:eek::sorry:
Bardzo się cieszę :tak::tak::tak:
Ciamajdko, dziewczyny na pewno także nie mają Ci tego za złe, że nie bywasz codziennie :tak: Nie każdy może, a Ty każdą swoją nieobecność usprawiedliwiasz :tak:
Hmmm...kobieta zmienną jest...a kobieta w ciąży to już w ogóle hihihi:-p:laugh2:;-)

Hop Hop, jest tu kto? ;-)

Ostatnia edycja:
cos tu dzis pusto strasznie.
a ja wrocilam od endokrynologa i najprawdopodobniej mam niedoczynnosc tarczycy- mam zrobic usg i za tydzien zdecyduja czy wprowadza mi hormony:-(
ale jestem dobrej mysli

A ja chyba się za bardzo pochwaliłam, że mi przeszło, bo katar mam dalej, dobrze że chociaż w pracy miałam z nim spokój.:-) No nic nie poddaje się i dalej domowe leczenie: czosnek itp.

kasia2506 wszystkiego dobrego z okazji 4 rocznicy ślubu :-):-):-):-):-):-):-)

Wróciłam ;)
Na zakupach nic ciekawego nie kupiłam,jakaś niezdecydowana jestem:confused2:
byłam u tesciowki najadłam sie no i jakos ten cza zlecial;-)
w kwietniu jadę do polski ale niestety autem i czeka mnie 12 godzinna jazda:cool:
no ale damy rade;-)

reklama
Witam sie i ja :tak:
ostatnio przemyślałam co robie w domu i stwierdziłam, ze tylko siedze przed kompem i to zdecydowanie za długo!!! wiec dzisiaj zrobie sobie spacer do teściowej na kawke kupie ciasto i sobie pojemy :):-D

No to widzę, że zlość na teściową Ci minęła:-D:-D To dobrze, bo nie ma co nerwów szarpać...a jednak dobrze jest mieć takie przyjemne relacje...;-)

oj tak to chyba każda by chciała przytyć :-D u mnie chociaż waga nie ruszyła to stosuje już gumke recepturkę, bo w spodnie się wbijam ale guzik strasznie uwiera :eek:

Jak czytam, że Wy jeszcze w jakis spodnie sie wbijacie to jestem w szoku, bo na mnie nic a nic sprzed ciązy nie pasuje:zawstydzona/y: Tylko tuniczki...:szok:

Witam!Mam pytanie odnośnie nocnego siusiania.Wchodzę już w 15 tyd. więc powinnam przestać tak biegać a ja muszę co 2-3 godz nadal.Czy to normalne?A może to ma związek z tym że jestem mocno przeziębiona i stale kaszlę?CZy może coś z nerkami nie tak?Poradźcie czy mam z tym iść do lekarza?

W nocy w ogóle nie siusiam;-) Chyba jestem wyjątkiem, dopiero jak rano wstaje...może raz się przebudziłam...

Dziewczyny muszę sie Wam wyżalić, bo się tak spięłam, że masakra - weszłam w temat wózka, bo mam kupca na mojego Graco i zaczeliśmy się z mężem spierać co tu robić i za ile ;-);-);-) Trochę poszperałam w necie i wynalazłam taki wózek, który mniej więcej mi odpowiada... Oczywiście mąż ma inne zdanie - ostatnio był w dobrym humorze i mówił, że kupimy sobie i w ogóle tralalalala a dziś jest wkurzony, bo mu sie firmowe auto zrypało i wsiadł na mnie że po co wózek, że i tak będzie zima, że używać nie będę itd :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak jakbyśmy Olusia (a rodziłam w październiku) w domu kisili albo nosili w zębach :no::crazy: GRRRRRRRRRR gorzej niż niejedna baba w ciąży... muszę sobie odpuścić do lipca bo inaczej zwariuję z nim i jego zmiennością.

a mój najnowszy typ to ABC Design RODEO;-) jeszcze nie widziałam life ale wydaje mi się zwrotny, funkcjonalny i ma duże kółka co u mnie na wsi ma znaczenie, no i super sie składa do małych rozmiarów :-) a i cena nie przyprawia o zawrót głowy :tak:

Mam nadzieję, że mąż się na wózeczek zgodzi...:-D I oczywiście, że już usmiechacie się i przytulacie do siebie...:-D Cóż, mozna tylko powiedzieć ach Ci faceci...

Kupiłam śpiochy za całe 1,87 zł. (funkiel nówka nie śmigana:-D), 2 czapeczki bawełniane (4 zł.) i takie fajnackie al'la buciki ;-)za 3 zł. Wszystko kompletnie nie zniszczone. Tym sobie humor poprawiłam do końca dnia :-)

Ja też już ciucholandach parę rzeczy kupiłam:-D:-D:-D:-D
Jutro jak znajdę chwilkę zrobię Wam zdjęcia i pokażę ekwipunek dla mojego maleństwa...:tak::tak:

Zapraszam na pomidoróweczkę i gołąbki :-D
Jejej.....ja marzę od miesiąca o gołąbkach...ale nie potrafię zrobić...:zawstydzona/y:
Raz zrobiłam, były okropne więc tylko mój kot miał na nie ochotę...zjadł nawet z kapustą:szok::-D

i właśnie z tego względu mamy 3 komputery w domu :-D

Z tego wzgledu chce kupić sobie SWÓJ komputer...
Dell Inspiron Mini 10 N450 1G fioletowy Windows 7 (921548131) - Aukcje internetowe Allegro

co Myślicie??

Ja mam takie pudełeczko ze skarbami dla synka, opaskę z rączki, pierwsze włoski, 1 smoczek nawet 1 grzechotka która teściowa przyniosła do spzitala. A i ta "koszulka" z chrztu tez tam jest i odcisk raczki jak miał roczek :-D tylko nie mam karty ciąży :-( To jest super sprawa zbierać takie skarby

mama Aneta Tobie tez córci życzę bo nawet widzę że mamy takie same suwaczki "córeczkowe" hihihi

Ja mam takie pudełeczko, zbieram drobiazgi od wieczoru panieńskiego...pamiątki slubne, z podróży poslubnej i nawet taką zwykłą kartkę jak mąż napisze jak wychodzi z rana do pracy, na której jest napisane, że mnie kocha:-D:-DTest ciążowy...

ja wrocilam z zakupow ledwa zywa i oczywiscie znow nic na dzidzi nie kupilam- kupilam za to balsam na rozstepy:zawstydzona/y:
na 18.30 mam dzis wizyte u endokrynologa- mam nadzieje ze bedzie ok i moze od tarczycy tak tyje- chociarz wyniki mam prawie w normie- na dolnej granicy. trzymajcie dziewczyny kciuki bo troche sie denerwuje. dobrze ze moj M. jedzie ze mna.

Jesli chodzi o siusianie to w dzien biegam bardzo czesto natomiast w nocy raz gora dwa razy musze isc. ale w dzien jest tragicznie- nawet co 15 minut musze

Daj znać jak Twoja wizyta.... wyniki ok.?

Kurde dziewczyny musze to z wami obgadać, bo byłam z mum u fryca i jej fryzjerka powiedziała mi, że do 4,5 miesiąca nie mogę się farbować :eek: a ja już to zrobiłam 3 tyg, bo wcześniej pytałam położnej i lekarki czy moge to powiedziały, że tak. W sumie już po ptakach ale wystraszyłam się kapke, że niuni zaszkodziłam :-(a Wy jaką macie na ten temat opinie?

J farbuję farbami bez amoniaku...

Witajcie:rofl2:

nie miałam internetu, a mam z kablówka i cos im sie pochrzaniło, także od świata byłam odcięta... czytałam Was w pracy, ale zdecydowałam sie tam nie pisać, bo "jedno wredne babsko" mnie obserwuje:confused2:

Co u mnie?
1. Już wiem, że na 100% pracuję do 12 marca, a 13 jadę do rodziców na miesiąc nad Morze Płn.:rofl2::rofl2::rofl2:
2. Brzucholek mi stanął w miejscu, wydaje mi się, że nie rośnie...
3. Sikam, sikam i sikam w dzień i w nocy, koszmary są.. bleee... ale opisywać je to bym zapisała 5 stron.. np dzisiaj śniło mi się, że miałam wypadek samochodowy, wjechała we mnie czołowo ciężarówka... wyobraźcie sobie ten stres:eek: a to tylko sen:sorry:
4. Od ostatniego razu nie poczułam żadnych ruchów więc chyba fałszywy alarm..
5. Czuję się ogólnie dobrze, ino kaszlę... ale to chyba od klimy, bo męczy mnie tylko w pracy...
6. Zaczęłam podjadać słodkie, więc chyba kilogramy na wizycie 11 marca będą już w górze... poza tym mam zgagę od gazowanego, tic-taców, gum do żucia i jogurtów.
7. Chciałabym zrezygnować z funkcji moderatora, ponieważ ostatnio mało się udzielam, mało pomagam Kiniusi i wiem, że nie jestem odpowiednia osobą na tym stanowisku... i przez najbliższy miesiąc w Holandii też będę tu rzadko... proszę o wybór następcy:sorry:
8. Poza tym jak widać żyję i miewam się dobrze:-)

Wszystkim dziewczynom, które znają płeć gratuluję:rofl2:
Wszystkie nowe sierpnióweczki witam!!!

No nareszcie jesteś bo sie już zastanawiałam:-D:-D
No i ciesze się, że w końcu na l4 idziesz:)
Co to za zołza Cie w pracy tak inwigiluje??:-D:-D

Dziękujemy:-) To nasza 4 rocznica ślubu:tak:

I ja przyłączam się do zyczeń....

Ja miałam dziś dzień mega porządków, dom błyszczy jestem z siebie dumna...
Jutro tylko jeszcze jakieś ciasto upiekę i będzie przed weekendem idealnie:-D

Do góry