reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

milusia, kassia po prostu trzeba podejść zadaniowo... muszę urodzić i koniec kropka. Mi w takim podejściu pomogły opowieści koleżanek.. jedna powiedziała, że nie miała siły przeć, druga, że też opadła z sił i jej naciskał lekarz na brzuch i takie tam horrory... Ja sobie powiedziałam, że MUSZĘ dać radę i nie ma opcji żebym z sił opadła... Do tego położną miałam boską, powiedziała najbardziej motywujące słowa świata "świetnie ci idzie mała, pięknie oddychasz, świetnie dotleniasz maluszka oddychaj jeszcze troszkę i będzie po wszystkim" i to mi dało takiej siły, że aż podczas skurczów partych musiała mnie hamować, bo parłam aż się skurcz skończył :-):sorry::zawstydzona/y:

Ja też tak sobie powiedziałam, a położne też miałam super;-)

reklama
może się spieszyły na serial, echh czasami z taką łaską niektórzy coś robią, a człowiek tyle płaci ZUSu. Zobaczymy jak to będzie ze mną, jak mi nie przypasują to je tam Darek wszystkie poustawia:D:D:D znam go

Pajeczko ja wierzę, że wszystko będzie dobrze kochana zobaczysz wieczorkiem będziesz nas tu zasypywała dobrymi wieściami:) Trzymam kciuki

Milusia a gdzie zamierzasz rodzic myslałas juz o tym?

Dziewczyny myślałyście o szkole rodzenia?

ja na 100% ide do szkoly rodzenia- troche sobie przypomne ale glownie dla mojego M. bo on chce byc przy mnie. takze jak dla mnie szkola rodzenia jest super pomyslem

No wlasnie ja tez mysle, zeby isc u nas koszt to 250 zl wiec nie jest jeszcze tak zle.Ale chce isc tam, gdzie bede rodzila a tego jeszcze nie wiem na 100%:sorry:

No wlasnie ja tez mysle, zeby isc u nas koszt to 250 zl wiec nie jest jeszcze tak zle.Ale chce isc tam, gdzie bede rodzila a tego jeszcze nie wiem na 100%:sorry:
mysle ze warto zainwestowac w szkole rodzenia. ja tez jeszce nie wiem na 100% gdzie bede rodzila bo waham sie nad dwoma szpitalami ale zobaczymy

Ja będę rodzić (jeżeli wszystko dotrwam i w ogóle Bóg da) to w Tychach w specjalistycznym ewentualnie w Sosnowcu (jak wybudują mają do lipca czas) ale słyszałam, że raczej będzie na czas to Centrum bo dużo osób jest już zaproszonych na otwarcie:)
Do szkoły rodzenia zapisałam się w Sosnowcu (od 4 maja) jest to darmowa szkoła rodzenia ale podobno bardzo dobra, podaję link:
Szkoła Rodzenia w Sosnowcu... ul 3 Maja 33
zawsze zaoszczędzę 250 zł, za które mogę coś kupić sobie lub maluszkowi, dużo czytam i dowiaduję się z internetu i książek, z resztą równie pomocna jest szkoła internetowa:
RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA Strona główna

Ja też uważam że szkoła rodzenia to fajna sprawa i na pewno skorzystam. Tylko zastanawiam się czy wybrać w szpitalu gdzie będę rodziła, czy "prywatną" która jest bardzo polecana.

reklama
Ja będę rodzić (jeżeli wszystko dotrwam i w ogóle Bóg da) to w Tychach w specjalistycznym ewentualnie w Sosnowcu (jak wybudują mają do lipca czas) ale słyszałam, że raczej będzie na czas to Centrum bo dużo osób jest już zaproszonych na otwarcie:)
Do szkoły rodzenia zapisałam się w Sosnowcu (od 4 maja) jest to darmowa szkoła rodzenia ale podobno bardzo dobra, podaję link:
Szkoła Rodzenia w Sosnowcu... ul 3 Maja 33
zawsze zaoszczędzę 250 zł, za które mogę coś kupić sobie lub maluszkowi, dużo czytam i dowiaduję się z internetu i książek, z resztą równie pomocna jest szkoła internetowa:
RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA Strona główna

ja własnie planuje tam gdzie bede rodzila a raczej to bedzie Raciborska w Katowicach i tam tez jest szkola rodzenia no i połozne z tego szpitala wiec warto je poznac:-)

Do góry