reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

hej :) jestem tu nowa , i mam Kobietki do Was pytanie.
Jestem w 17 tygodniu ciązy, i bardzo sie przejmuje tym ze nic po mnie nie widac, i na dodatek zamiast zacząc juz tyc ja nadal chudne. Bardzo sie boję, ze cos moze byc nie tak. Wizyte u lekarza mam dopiero na 12 marca. moze ktoras z Was ma tak samo jak ja ? prosze o szybką odpowiedz :)
Pozdrawiam wszytskie Sierpnióweczki :* :)
Wiesz fakt wiele kobiet tak ma, ze nie tyje , ale jesli sie niecierpliwisz to jak Shyla napisala-idz do innego lekarza- ja bym sugerowla badanie tarczycy i na cukrzyce- bo tutaj mozna chudnac ale nie tylko na czczo- bo mi taki tez dobry wychodzi, ale poniewaz milam wczesniejsze straty stwierdzono ze moge miec i od razu w 7 tyg. robiono obciazenie glukoza
A i pisalas ze wymiotujesz wiec moze to jest przyczyna nie przybierania na wadze. Nie martw sie bedzie dobrze- ja pisze o tych badaniach, ale mam nadzieje ze juz mialas takie robione, tylko bez obciazania glukoza bo w Polsce robia od 24tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja myślę tak jak Shyla i Aga jeżeli bardzo się martwisz to odwiedź lekarza, ale wydaje mi się, że nie przytyłaś przez te wymioty. Ja prawie wcale nie wymiotowałam i przytyłam bardzo szybko.
Nie martw się bo na pewno wszystko jest dobrze :-)

Tak, mam objawy ciążowe, w sumie juz rzadziej ale jeszcze do dnia dzisiejszego wymiotuje....ostatnio w ogole jestem taka senna , ze potrafie caly dzien w lozku przelezec hehe ;-). a tak poza tym to straszne zawroty gowy, ostatnio nawet zemdlałam w sklepie jak robilam z siostra zakupy...
mam nadzieje ze niedlugo poczuje sie lepiej i moja niunia wrescie zacznie mnie kopac :)
Rzadziej masz objawy bo jesteś w II trymestrze:-)
a chudniesz dlatego ze wymiotujesz:tak:
moim zdaniem nie masz co się martwic , tylko powinnaś na siebie bardzo uważać jeśli masz zawroty głowy i omdlenia...
na wagę nie patrz i na to ze brzuszek się nie pojawił jeszcze , to jest sprawa indywidualna nie które maja szybciej nie które później ;-)
a jeśli wymiotujesz po każdym posilku i nic w żołądku nie zostaje , to powinnaś to zgłosić lekarzowi..może problem lezy np. w anemii (chodzi o zasłabnięcie, bo wymioty w ciązy ma co druga kobieta).

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

zanetka905 jak już dziewczyny wspomniały nie tyjesz, bo wymiotujesz a jak bardzo się boisz to postaraj się o wizytę u innego lekarza

Mnie ostatnio bolą kolana :sorry: któraś z was też tak ma? rozumiem, że później wraz z przyrostem wagi a teraz hmmm...chyba, że maleństwo dużo wapnia mi zabiera, bo ja nie mam innego wytłumacznia

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

zanetka905 jak już dziewczyny wspomniały nie tyjesz, bo wymiotujesz a jak bardzo się boisz to postaraj się o wizytę u innego lekarza

Mnie ostatnio bolą kolana :sorry: któraś z was też tak ma? rozumiem, że później wraz z przyrostem wagi a teraz hmmm...chyba, że maleństwo dużo wapnia mi zabiera, bo ja nie mam innego wytłumacznia

ja tak nie mam , mnie tylko coś plecy pobolewają, no i od dziś piersi:sorry:
tak jak mnie nie bolały od początku ,tak pomalutku zaczynają albo to tylko przejsciowe nie wiem :sorry:

Niuunia ja miałam tak ze dwa, może trzy razy, że właśnie kolana mnie trochę bolały. A właściwie z tego co sobie teraz przypomniałam, to raz nawet nie mogłam iść. ALe było to chwilowe i przeszło. Być może jest to związane z ciążą, ale nie jestem pewna.

hmm... to może już starość mnie dopada :-D

Shyla mnie kapke bolały na początku ale przeszło, mam nadzieję, że Tobie także to minie :-)

Ola_ zapytam się ginki przy następnej wizycie czy to ma związek z niunią

hmm... to może już starość mnie dopada :-D

Shyla mnie kapke bolały na początku ale przeszło, mam nadzieję, że Tobie także to minie :-)
mnie w ogóle nie bolały na początku nic a nic , a dziś przy mocniejszym dotknięciu tak jakby zaczęły bolec :sorry:
ale na pewno mi minie znając moje piersi :-D

Dobry wieczór dziewczyny, coś tu dziś wyjątkowo spokojnie na forum.
Właśnie wróciłam z zakupów obładowana i z lekkim bólem brzucha. Ale wzięłam no-spę i jest ok. Siedziałam na ławeczce i wcinałam lody (nie mogłam sobie odmówić:-p), a siostra latała po sklepach. Ogólnie czułam niespotykane u mnie zmęczenie i ból pleców. Ale już jest ok ;-) jem sobie teraz drugi obiad - ziemniaczki z rybą i czerwoną kapustą... Wiem, że za późno na takie dania... :sorry:

Niuunia przykro mi. Ja swojego dziadka straciłam jak byłam dzieckiem, a drugiego nawet nie poznałam :-( ale wiem co czujesz.

zanetka905 witaj u nas. jeszcze zdąrzysz przytyć, więc nie martw się o to! jeśli jesteś w pierwszej ciąży brzuszek widać później.

reklama
Dobry wieczór dziewczyny, coś tu dziś wyjątkowo spokojnie na forum.
Właśnie wróciłam z zakupów obładowana i z lekkim bólem brzucha. Ale wzięłam no-spę i jest ok. Siedziałam na ławeczce i wcinałam lody (nie mogłam sobie odmówić:-p), a siostra latała po sklepach. Ogólnie czułam niespotykane u mnie zmęczenie i ból pleców. Ale już jest ok ;-) jem sobie teraz drugi obiad - ziemniaczki z rybą i czerwoną kapustą... Wiem, że za późno na takie dania... :sorry:

też zauważyłaś, że spokojnie :p chyba dziewczyny mają weekend imprezowy :-) a tak wogóle to smacznego - też bym coś zjadła ale w zasadzie to nie wiem co hmm...

a jakie łupy zdobyte na zakupach?

Do góry