reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

to ja tez sie pisze, to musicie juz 3 zamowic :) bo ja sama jedną zjem:-D

pizze już jada
63Obraz.gif
za 15 minut beda :-D
będzie razem 5:-D:-D:-D

No to niezła impreza się u Shyli szykuje :-D No to dziewczyny szybko sie zbieramy, żeby zdążyć w godzinę do Dojczlandu (;-)) dojechać.
No ja mogę soczki wziąć :tak: Shyla, trzy pizzy to i tak może być mało hihihi:-D
Na tyle ciężarówek ;-) I w godzinę do Dojczlandii, może być ciekawie na drodze hihihi:-D
macie jeszcze 15 minut żeby dojechać
63Obraz.gif
:-D będzie razem 5 już zamówione :-D

jak coś drzwi i okna otwarte , w razie co to popadywać dziewuszki :-D
a ja się zwijam, idę przygotować talerze , szklaneczki itp...
59Obraz_2_.gif

mniammmmmmmmm
16Obraz_1_.gif

reklama
pizze już jada
63Obraz.gif
za 15 minut beda :-D
będzie razem 5:-D:-D:-D

macie jeszcze 15 minut żeby dojechać
63Obraz.gif
:-D będzie razem 5 już zamówione :-D

jak coś drzwi i okna otwarte , w razie co to popadywać dziewuszki :-D
a ja się zwijam, idę przygotować talerze , szklaneczki itp...
59Obraz_2_.gif

mniammmmmmmmm
16Obraz_1_.gif

smacznego :))

Pajeczko brak reakcji to co innego jak tłumaczenie dzieciaczkowi, akurat przerabiałam to z moją siostrą jak była mała i aktualnie z dziećmi żony mojego brata.
Oni nie mogli ich nigdy uspokoić tylko słyszałam "bo dostaniesz w dupę" (oczywiście nie biją ale straszą).
Czasami łatwiej jest powiedzieć "Nie rycz" niż zapytać "Kochanie dlaczego płaczesz" dziecko najczęściej odpowie "bo chcę tą zabawkę czy coś słodkiego". Można tłumaczyć dzieckaczkowi na wiele sposobów, że zabawki nie kupimy.

Ale wystarczy raz ulec dzieciakowi, które płacze (brak asertywności i własnego zdania) w stosunku do dziecka to główny powód rodziców. Jeżeli dzieciak płacze i mama biegnie szybko coś kupić bo "płacze" to już ma bat na szyi:-D A dzieci czasami płaczą bo lubią, ja sama czasami mam ochotę się powydzierać popłakać sobie publicznie, ale tego nie robię bo wiadomo jestem dorosła.......

Shyla smacznego, ja też zaraz zmykam do domku i znowu chyba będę smażyła placki:D:D:D mam taką ochotę na wszystkie formy ziemniaczków, że aż mi oczy śliną zachodzą:D:D:D

My np. mamy pieska - suczkę - owczarka pirenejskiego (jest to bardzo trudny do ułożenia piesek, bardziej skłonny do zabawy i pilnowania owiec:D) Każdy się pyta co my robimy, że pies jest tak usłuchany, a nigdy nie dostała od nas nawet klapsa.

Ostatnia edycja:
Pajeczko brak reakcji to co innego jak tłumaczenie dzieciaczkowi, akurat przerabiałam to z moją siostrą jak była mała i aktualnie z dziećmi żony mojego brata.
Oni nie mogli ich nigdy uspokoić tylko słyszałam "bo dostaniesz w dupę" (oczywiście nie biją ale straszą).
Czasami łatwiej jest powiedzieć "Nie rycz" niż zapytać "Kochanie dlaczego płaczesz" dziecko najczęściej odpowie "bo chcę tą zabawkę czy coś słodkiego". Można tłumaczyć dzieckaczkowi na wiele sposobów, że zabawki nie kupimy.

Ale wystarczy raz ulec dzieciakowi, które płacze (brak asertywności i własnego zdania) w stosunku do dziecka to główny powód rodziców. Jeżeli dzieciak płacze i mama biegnie szybko coś kupić bo "płacze" to już ma bat na szyi:-D A dzieci czasami płaczą bo lubią, ja sama czasami mam ochotę się powydzierać popłakać sobie publicznie, ale tego nie robię bo wiadomo jestem dorosła.......

Shyla smacznego, ja też zaraz zmykam do domku i znowu chyba będę smażyła placki:D:D:D mam taką ochotę na wszystkie formy ziemniaczków, że aż mi oczy śliną zachodzą:D:D:D

ja widzialam jak ten maluch szarpał sie z ojcem wiec stawiam, ze cos chcial, zeby mu kupili. Ja nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowywania dzieci wreczx przeciwnie jestem do tego negatywnie nastawiona.Tylko podchodze to tego w ten sposób, ze dziecko powinno dostac w tylek klapsa wtedy, gdy naprawde zasłuzy a wiekszosc rodziców niestety tego nie rozumie i bije swoje dzieci.

Witam wszystkich wieczorowo, u mnie dopiero okolo 11 wiec caly dzien przedemna - wybieram sie do kolezanek- szkoda ze tutaj wszyscy daleko od siebie mieszkaja:((( Jak wyjezdzam z domku to czasem juz mnie nie mam caly dzien;/ wiec i dla Was mam malo wtedy czasu- ale niestey nie moge siedziec tylkow domku, i na to przyjdzie czas.
Gratuluje wszystkim mamuska co juz maja pierwsze wiadomosc o plci;))) ja nie bede sie dowiadywac, juz wlasciwie zapowiedzialam technikom zeby zapisali ze nie chce wiedziec- zeby sie im czasem nie powiedzialo- ale jak doczekam do 30 to moze zapytam::tak:.
Jesli chodzi o tesciowe, bo widze ze to temat rzeka i ciagnie sie juz od wczoraj:))) ja naleze do tych co ma jedze- teraz sie ciesze bo mieszkamy daleko od siebie- ale w przyszlosci bedziemy razem, bo oni mieszkaja u nas w domku:/ trudno - przeszlam juz wiele z nia- od pierwszego dnia po slubie- byly wielkie burze, byl czas ze do domku nie wracalam przez pol roku - bo mieszkalismy kolo pracy 80 km od domu, wiec kiedy maz jechal do domu, to ja do mamuski- jest kochana jako mama i jako tesciowa- potwierdzaja to zieciowie i synowa. Teraz troche zrozumiala ale i tak jak jedziemy do Polski na 6-8 tyg, to juz po 4 zaczyna z niej :wściekła/y: cos wychodzic- oczywiscie powstrzymuje sie , ale widac ze sie gotuje ze nie moze zamieszac:)
Powiem troche mam znieczulicy , troche lata robia swoje, ale w zasadzie to ona przekonala sie i nieraz to mowi do obcych ze ma sprytna synowa, a ja widze ze ona poprostu nie mysli wczesniej zanim cos powie, a pozniej nawet jak kogos zaboli to nie umie sie do tego przyznac- w przeciwienstwie do mnie ja zawsze sie przyznaje i ja to boli, bo ja mowoie co uwazam i zmykam. Pozatym zabralam jej ulubionego mami synka i najgorsze ze odkad on jest ze mna nigdy nie stana za mama tylka zawsze za mna- to jest dopiero bol dla matki.
Trzymajcie sie bede was w miedzy czasie czytac:)))

Ale narobiłyście smaka z tą pizzą więc Ja też zamówiłam :-) Pizza 4 pory roku czyli cztery róźne smaki na jednej, a w tym jedna to oscypek z żórawiną :-p
Ciekawe jak będzie smakowało :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Do góry