cayra1984
Fanka BB :)
no mam, oba biodra, też wrodzone, chociaż całe życie myslałam, że tylko w jednym biodrze, a jakieś 10 lat temu wykryto, że w drugim też... nie jestem sama
moi rodzice uniknęli operacji, chociaż do 2 roku życia nie chodziłam i miałam gips, a później te korekcyjne buciki ze stelażem.
Gienek powiedział, że mam się skonsultować z ortopedą, i on ma wydać mi zaświadczenie jaki rodzaj porodu dla mnie przewiduje, ale od małego miałam powiedziane, że cesarka... wolałabym SN...
Mi też lekarz kazał się zgłosić do ortopedy celem wydania zaświadczenia... A co do porodu, to narazie o nim nie myślę... Chyba też wolałabym SN, ale jak pomyslę, że to mogłoby byc dla mnie (dla nas) niebezpieczne, to może byc i cesarka, byle bez komplikacji... Dużo kobiet całą ciążę nastawia się na SN, po czym okazuje się pod koniec ciąży, że dziecko jest źle ułożone i cesarka... Albo jeszcze gorzej - poród z komplikacjami kilkunastogodzinny a potem i tak cesarka... Więc chyba mam (mamy) lepiej, że mamy całą ciążę, by się do tej cesarki emocjonalnie przygotować :-) Będzie dobrze :-)