reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kiniusia no wlasnie jedyne po czym moze rozpoznac to po ułozeniu a ona mi pokazywała siusiaka :szok: a siusiak podobno okolo 16-17 tc sie ukazuje:-) wiec albo ona kłamie, abo medycyna kłamie:eek:

reklama
polianno życzę ci wszystkiego o czym Twoje serce marzy...:-D:-D
Szczęśliwych i słonecznych dni w Waszej rodzince...

milusia trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę...może zobaczysz jakiej płci jest dziecko...:-D Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej i że wypoczęłaś;-)

Pajkaa gratuluję syna...:-DMoja teściowa równiez ma dwóch synów więc liczy na wnuczkę...ale jestem pewna że co się nie urodzi to będzie szczęśliwa...moja mama ma dwie córki więc będzie prze szczęśliwa jeśli pojawi się wnuk:-DTak to juz bywa, nie przejmuj się...

Bogusia86 od 6tyg jestem na l4 mimo bezproblemowej ciąży...po prostu uważam że mogę to wykorzystać odpocząć i nauczyć się prowadzić dom, a praca w banku jest stresująca więc wolę być w domku...natomiast dzięki temu nadrabiam zaległości towarzyskie:-D:-D

marulka z tego co wiem to kremy są nie wskazane...ale na przykład picie soczków marchewkowych na pewno wpłynie korzytsnie na Twoją i dzieciątka cerę...ja właśnie dziś w sokowirówce zrobiłam sok marchewka-seler;-) Boskie..
Zresztą mam dodatkowy problem...mimo raczej ciemnej karnacji mam uczulenie na słońce:no: Więc w lato tym bardziej przy ciąży będę musiała uważać...aż się boję...pokrzywka, swędząca skóra..to będzie masakra...po jakims czasie skóra się uodparnia i jest dobrze...zobaczymy jakie będzie te lato...

A ja dziś ugotowałam placki po węgiersku hmm pycha:-D

Pajko ja w moich podręcznikach przeczytałam, że w 14 tygodniu to już widać organy płciowe zewnętrzne (wewnętrzne to jeszcze wcześniej się kształtują). Nie jest to jeszcze pewnie wykształcone jak w 40tc, ale już jest i jak dynda między nogami to już się nie urwie :tak:

A teściowa....:confused2: hmmm szkoda słów.... nie przejmuj się... :sorry:

Pajkaa moja teściowa ma przewagę samych wnuczek:tak: ale mi powiedziała ze co ma być to będzie ,najważniejsze żeby było zdrowe:tak:
Nie rozumiem trochę tej reakcji ze strony Twojej teściowej ,przecież nie to jest ważne :-(
wiem ze jest Ci przykro , ja również bym się tak poczuła, daj trochę czasu a ochłonie Twoja teściowa;-)

Ostatnia edycja:
Hej!Byłam dziś u ginki.Wszystko ok,słuchałam serdusia.I pytałam o USG które miałam i mówiła że to było właśnie prenatalne i wykluczyło wady genetyczne.Następne dopiero za 2 miechy,nie mogę się doczekać bo poznam płeć,wszyscy chcemy dziewczynkę.Kurczę, zazdroszczę Wam że niektóre już dostały jakiś% potwierdzeń płci.

Oj chciało by sie znać juz płeć dzieciatka choć ja chyba bardziej wyczekuje ruchów dziecka i wyliczam dni do 20 tyg ciąży, to moja pierwsza i nie wiem jeszcze jakie to uczucie.

polianno wszystkiego najlepsiejszego z okazjii urodzinek:-)

Ja też na l4 już o tym pisałam:) bywam tu sporadycznie i pewnie mnie jeszcze za bardzo nie kojazycie....

Pochwale sie moimi dzisiejszymi zakupami!! A mianowicie kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych jedne dzinsowe drugie takie jakby zamszowe-welurowe ach jakie milusie!! I zapłaciłam za nie 150zł (za dwie pary) :tak: Jestem dumna z zakupów a i mojemu M sie bardzo spodobały. Mam w planach jeszcze jakiś dłuzszy milusi wesoły sweterek:-)
To tyle...
Zmykam nadrobić zaległości w sprzatniu kuchni.... Choć mi sie tak strasznie nieeee chceeee:no:
A i soczek z marchwii i jabłek zrobie!! Witaminki, Witaminki:)
A wczoraj zrobiłam sałatkę z mango, banana i pomarańczy. Mówię Wam pyyycha!!!!!!!

A ja Wam powiem ze mi jest wszystko jedno i narazie mam zamiar nie zadawac tego pytania, tak mialam w kazdej ciazy:))) I milo bylo ja sie dowiedzialam ostatnio ze to coreczka przy porodzie, Ubranka kupowalam na unisex, chociaz z przeczucia kupilam jedno dla dziewczynki:):tak: ale maz o tym nie wiedzial. a potem pare rzeczy poprostu zamienilam, kilka wzielam do uzytku z tych unisex.
Pajeczko jeszcze raz Ci gratuluje synusia i fakt tesciowa sie nie przejmuj- a osobiscie to mysle ze ona juz teraz inaczej mysli, przedtem poprostu to do niej nie dotarla- i moze fakt liczyla po 2 synach na wnuczke, ale wedlug mnie to jest tylko pirwsze odczucie:)))
monika373- ciesze sie ze wszystko z dzidzia w porzadku, ja nie mialam prenatalnych ale mam wielka nadzieje ze nasze dziecko jest zdrowe i mocne:)))

A tak na marginesie moja tesciowa nie wie ze jestem w ciazy i dowie sie dopiero pewnie jak w poprzednim przypadku czyli juz po porodzie- poprzednio byla troche obrazona ale szybko jej przeszlo. Mamusce powiem po 30 tyg. wogole z Polski wie tylko jedna moja siostra:))))) Kto jeszcze szykuje rodzince taka niespodzianke??????

Ostatnia edycja:
reklama
Kiniusia no wlasnie jedyne po czym moze rozpoznac to po ułozeniu a ona mi pokazywała siusiaka :szok: a siusiak podobno okolo 16-17 tc sie ukazuje:-) wiec albo ona kłamie, abo medycyna kłamie:eek:
U mojego zaba, siusiak byl widoczny w 15 tyg i lekarz kazal czekac do 18 tygodnia, bo wtedy na pewno mozna bedzie potwierdzic czy to chlopiec:-)
Zawsze, jest 50% szansy;-)

Do góry