reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Polianna wszystkiego najlepszego.. spelnienie marzen..

Pajeczko jeszcze raz gratuluje.. a tesciową sie nie przejmuj.. dobrze ze dzidzia zdrowa..

reklama
ja tez tylko prysznic i to jeszce w letniej wodzie

Ja podobnie ja Ty nie korzystam z uroków kąpieli w wannie tylko korzystam z prysznica. Ale to w głównej mierze dlatego że na samym początku ciąży, kiedy nawet jeszcze nie wiedziałam że noszę fasolkę pod serduchem, miałam ostry stan zapalny i grupę 3A cytologii... i mój gin odradził mi kąpiele w wannie żeby nie wracały zapalenia itp. I już się jakoś do tego przyzwyczaiłam chociaż na początku miałam problemy, ponieważ zwykle kąpałam się w wannie z różnymi olejkami itp. Ale dla naszych fasolek zrobi się wszystko :-)

Pajko gratuluję chłopaka! A teściową olej :-) A tak ogólnie to mój mąż wciąż mówi że gdyby mógł wybierać to wolałby chłopca, ale ponad wszystko powtarzamy zawsze że najwazniejsze żeby było zdrowe. A lekarz z płcią też może się mylić, u mojej siostry pierwsza miała być dziewczynka a wyszedł... chłopak i było dużeeee zdziwienie. Dobrze, że chociaż imię mieli wybrane w razie czego. A z drugim dzieckiem nie pytali i mają dziewczynkę :-) Więc jest parka :-)

Ja tez mam bole w okolicy jajnika ale glownie lewego- dzis bol byl prawie nie do zniesienia. ale tak chyba musi byc- niedlugo minie

Hm... ja też miewam bóle w okolicy jajników i to niekiedy takie dosyć mocne i jakby ciągnące do pachwin :eek: A poza tym czasami mnie kłuje przy pępku (ale rzadko i krótko), też tak macie czasami?

Kurczę, przepraszam za nową wiadomość ale coś mi ostatnio edycja nie wychodzi:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Polianna to jeszcze i ja dołączam się do życzeń wszystkiego naj naj najlepszego :-)
Pajeczko
gratulacje synusia a teściową olej moja marudziła że wolałaby wnuka bo wnuczkę już ma :eek: potem miała wąty co do imienia bo lepiej by było jakieś normalne no cóż one miały swoje dzieci swoje szanse a takie wybieranki to w sklepie więc nie martw się my się tutaj wszystkie bardzo cieszymy :tak::tak:
AgaS niezła niespodzianka :-)

ja co do płci maluszka to mam takie podejście że fajnie jalby był chłopiec bo więcej dzieci nie planujemy ale super jakby była dziewczynka bo synuś raczej nie będzie miała okazji założyć wielu ubranek po Majce :tak:co by się nie ujawniło o ile się raczy ujawnić to będziemy bardzo szczęśliwi
poza tym jakaś śpiąca jestem i zmęczona byłam z mamą i Majcią na zakupach na sanki za mało śniegu już na chodnikach więc pojechałyśmy wózkiem niestety miejscami przejechać to masakra taka polityka że kobieta z dzieckiem to powinna do wiosny siedzieć w domu zamknięta :angry:

Dlatego Puchatko pisze tez zeby Pajeczka sie nie przejmowala tesciowa, bo u mnie to dopiero beda problemy jak jej powiemy po porodzie:)
Raz przeszlo chociaz miala pretensje ze synus ja olal i mamie nie powiedzial, a synus na to co nie cieszycie ze wogole wnuczka jest ( po 10 latach czekania i 2 stratach) tyl;ko macie jakies pretensje ze Wam wczesniej nie powiedzialem;/ I jeszcze przytoczyl ze mama Agaty to nawet sie ucieszyla ze wczesnie nie wiedzial - bo najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo a dla nich to bylby poraz kolejny stres i wyczekiwanie na tel. czy wszystko w porzasiu.
Zreszta maz powiedzial ojcu 2 tyg. przed porodem, a i ten milczal i nic zonce nie powiedzial:)))

Macie racje jak cos to nie bedzie chciala wisywac wnuka jak jej tak zle bedzie a jak mnie wkurzy to jej powiem niech sobie córeczke sprawi :tak:
dla mnie w sumie nie ma róznicy wazne zeby było zdrowe. Dla mnie liczy sie to, ze bede mamą i ze bedzie synuś mamusi ;-)

Oj chciało by sie znać juz płeć dzieciatka choć ja chyba bardziej wyczekuje ruchów dziecka i wyliczam dni do 20 tyg ciąży, to moja pierwsza i nie wiem jeszcze jakie to uczucie.

polianno wszystkiego najlepsiejszego z okazjii urodzinek:-)

Ja też na l4 już o tym pisałam:) bywam tu sporadycznie i pewnie mnie jeszcze za bardzo nie kojazycie....

Pochwale sie moimi dzisiejszymi zakupami!! A mianowicie kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych jedne dzinsowe drugie takie jakby zamszowe-welurowe ach jakie milusie!! I zapłaciłam za nie 150zł (za dwie pary) :tak: Jestem dumna z zakupów a i mojemu M sie bardzo spodobały. Mam w planach jeszcze jakiś dłuzszy milusi wesoły sweterek:-)
To tyle...
Zmykam nadrobić zaległości w sprzatniu kuchni.... Choć mi sie tak strasznie nieeee chceeee:no:
A i soczek z marchwii i jabłek zrobie!! Witaminki, Witaminki:)
A wczoraj zrobiłam sałatkę z mango, banana i pomarańczy. Mówię Wam pyyycha!!!!!!!

A gdzie ty kupiłaś te spodnie tak tanio? Jakiej firmy?

Pajeczko Dziewczyny mają rację, nie przejmuj się teściową. Moja też ma samych synów, a moja mama same dziewczyny i jakoś im to obojetne co będzie byle by było i było zdrowe:-)

Anecia Ja nie mogła bym się powstrzymać z taką wiadomością, powiedziała już wszystkim swoim znajomym i moja mamusia całej rodzince, tylko mój tata nie dowiedział się ode mnie bo jestem z nim mocno pokłucona, a On siedzi w Anglii więc nawet nie miałam okazji, "a taki news nie jest na telefon" (taką mam wymówkę) :-D

A kochane wy też odczuwacie już zmęczenie przez przyrost wagi? Ja przytyłam 5kg, przed ciążą chodziłam 3 razy w tygodniu na siłownie i byłam w bardzo dobrej formie, a teraz mam zadyszkę jak wejdę na drugie piętro :crazy:

wiecie co mnie najbardziej wkurza, ze ona mi cąly czas powtarza, ze moj maz marzy o córce :-( i w koncu dzisiaj sie go zapytalam, czy nie bedzie ząłował, ze jednak synek a on mi, ze jak tak spojrzy spokojnie to jednak bardziej chyba chłopca chce , ale dla niego najwazniejsze, ze zdrowe:-D

reklama
Do góry