reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczynki!
Poczytałam co u Was:tak: Ja już dzisiaj w pracy-nie wiem jak się nazywam... 7 lekcji mnie wykończyło, jeszcze to latanie po piętrach:cool: Idę jutro do dyrki powiedzieć, żeby mi dała jakieś normalne sale lekcyjne, bo nie dam rady biegać z 1 piętra na 4 cały czas:no:
Wczoraj złapały mnie kłucia w podbrzuszu-cały dzień mnie trzymało-już się przestraszyłam, bo w ogóle nie przechodziło nawet po nospie, na szczęście w nocy minęło i dzisiaj jest ok:sorry2: Wcześniej miałam kłucia, ale w boku...
Walentynek nie obchodzimy-M nie lubi, mnie też denerwuje to całe zamieszanie;-) 25 lutego mamy rocznicę ślubu, więc sobie odbijemy:biggrin2:

reklama
Zmartwiłyście mnie trochę tym magnezem i witaminami. Ja dowiedziałam się o ciązy w 8 tygodniu i dopiero wtedy zaczęłam brać kwas foliowy, ale oprócz niego lekarz mi nic innego nie przepisał. Do tego wychodzi na to, że w 7 tygodniu byłam - zapalenia gardła i brałam dosyć mocne leki, w tym antybiotyki. Powiedziałam o nich później lekarzowi no i stwierdził, że ok. Ale i tak się stresuję. Do tego nie mam żadnych dodatkowych witamin. Martwię się czy wszystko będzie dobrze Ehh kolejny powód do zmartwień

OLA ja też na początku ciązy nie brałam kwasu foliowego, bo lekarz mi nie dał, a ja nie wiedziałam, brałam tylko witamny dla kobiet w ciązy, teraz biorę kwas foliowy cały czas i mam brać tak mi kazał ordynator w szpitalu i sam przepisał nowe opakowanie. A magnez biorę 3 dzień dla lepszych mięśni (jak poczyłam co piszą o tym nasze Sierpniówki)!!!
W 1 ciązy w ogóle nie brałam kwasu foliowego, a chłopak jak dąb zdrowy i wielki!
Nie martw się !!!!

Bombusia ja forbuję farbą z Loreala chyba to są castingi..bez amoniaku i kolor wyszedł idealnie;-) Jestem zadowolona i polecam..

S_A_R_K_A
trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytą....:-D Już jutro zobaczysz się z maleństwem więc ciesz się i nie przejmuj się, bo wszystko będzie idealnie...:-)

Pajkaa ja mam już i ciemniejszą linię biegnącą do pępka i widzę, że sutki również są znacznie ciemniejsze:-D A więc żegnajcie piersi w kolorze mleka;-);-) Są i ciemniejsze i pełne maleńkich żyłek...

Alaa a jak Twoje badania? Myślę, że powinnaś z lekarzem poszukać przyczyny omdlenia...warto skontaktować się z lekarzem i skonsultować to...
Przykro mi, że miałaś takie ciężki przeżycie...zawsze to jest strasznie stresujące..teraz wypoczywaj..

milusia koniecznie musisz odpocząć...:tak::tak:nie przemęczaj się kochana;-)

Olu przecież tyle kobiet nawet nie wie, że jest w ciąży, a dzieciątka rodzą się zdrowe...więc jak teraz dbasz o siebie to na 100% wszytsko jest w porządku..zresztą nie wszystkie kobiety biora witaminki w ciąży..

kasiu2506 może pójdziesz na l4?? Jeżeli źle się czujesz to może potrzebujesz paru dni odpoczynku??

Dziękuję Wam wszystkim za trzymanie za mnie kciuków:-DJestem po wizycie u mojego gienka...
Zaczęło się standardowo od badania ginekologicznego i lekarz powiedział, że macica ładnie się rozciąga...to było pierwsze USG przez brzuch więc przyznam szczerze, że troszkę mniej wyraźnie to było wszystko widać..i chyba dlatego lekarz nie dał mi zdjęcia co oczywiście mnie strasznie zasmuciło...no ale cóż...Dzidzia już na prawdę duża ok. 13 cm/14cm...warzy 200gram:szok::szok:. Kręgosłup pięknie zarysowany..serducho biło jak oszalałe...tyle z dobrych wiadomości...:-D:-D Niestety fasola wypinała się dupką nie chciała nam potwierdzić jakiej płci jest:-:)-( Lekarz obiecał, że na następnej wizycie 15 marca (wtedy 21 tydzień) na 100% będziemy szukać aż znajdziemy...:-D:-D
aaaa jeszcze pytałam, czy moj przyrost wagi nie jest niepokojący 5kg na plusie;-)
Podniósł mnie na duchu, że szczuplutka jestem i że jest idealnie:-p Facet wiem co powiedzieć kobiecie by się lepiej poczuła:laugh2:
Troszkę mnie to zasmuciło, że ani zdjęcia, ani nie wiem jakiej płci maluch..ale najwazniejsze, że jest zdrowe...Tak się zastanawiam czy lekarz zdaje sobie sprawę jak ważne dla nas jest to spotkanie z nim...każde słowo gest ma znaczenie...
Rozpisałam się strasznie:rofl2: Ściskam każdą z osobna..

Ehtele cieszę się, że wszystko w porządku, najważniejsze że posłuchałaś serduszka , że rośnie i lekarz mówi ok, a płeć??? no tak każda z nas jest ciekawa, ale dowiesz się jak dzidzia będzie miała na to ochotę hihihi:tak::tak:!!!

ja już nawet nie piszę tego, bo mi spowszedniało, ale przynajmniej raz dziennie wiszę w ubikacji... to już chyba mi tak zostanie... przyzwyczajam się... :eek:

o jaaaa, mnie też tak koszmarnie swędzą, że nie da się nie podrapać, a powiedzcie mi - jak tu się bezboleśnie po sutkach podrapać co??:laugh2::rofl2::rofl2::rofl2: no ale momentami się chorcuję, co zrobić...:sorry:

hmm, ja tak miałam ze dwa razy, takie plamki beżowe, albo kreseczka beżowa... minimalnej wielkości, ale to raczej normalne, przecież to nie krew ani nie plamienia jakies tam:sorry: także ja się tym nie przejęłam...

Dziś prawie zarobiłam mandat 200 zł i 2 pkt karne za przejechanie podwójnej ciągłej, która akurat na tym odcinku drogi była przykryta chlupą i miała 10 m długości. Zostało to nagrane na kamery przemysłowe, i straż miejska wezwała mnie do swojej norki za pomocą "listu" za wycieraczką:eek::rofl2: pojechałam w stresie, bo było napisane, że zrobiłam wykroczenie a nie pisało jakie, a za boga nie miałam pojęcia o co biega...
wydęłam brzusia jak najbardziej się dało i weszłam (można powiedzieć, że chciałam wykorzystać swój stan:sorry:), a tam Pan nieubłagalnie spisywał moje dane, a po 10 minutach dał mi.... upomnienie :rofl2::rofl2::rofl2:

co do witamin, pierwsza ginka kazała brać tylko witaminy, a jak zmieniłam lekarza w 8 tyg, to kazał do końca I trym. brać kwas foliowy, a teraz już witaminki plus kwas foliowy...

no to by było na tyle, teraz idę pocieszyć sie nowym telefonikiem, bo sobie umowę dzisiaj przedłużałam u operatora:tak:

mnie drapie mąz zawwsze jak swędzą bluzka do góry i mowie drap bo swedzi a on ma frajde no i krótkie pazurki wiec krzywdy mi nie zrobi:-D

Ehtele ja to mam sutki giganty masakra, ale jeden + to to, ze dziecko nie bedzie mialo problemu ze zlapaniem a ja z karmieniem

mnie drapie mąz zawwsze jak swędzą bluzka do góry i mowie drap bo swedzi a on ma frajde no i krótkie pazurki wiec krzywdy mi nie zrobi:-D

Ehtele ja to mam sutki giganty masakra, ale jeden + to to, ze dziecko nie bedzie mialo problemu ze zlapaniem a ja z karmieniem

Oj,ale uważaj,w ciąży nie powinno sie masowac,ani zbytnio podrażniać sutków i okolic,bo to może wywoływac skurcze macicy.
:tak:
Masowanie sutków to jeden ze sposobów wywoływania porodu przy końcu ciaży.;-)

reklama
Ola nie martw się ja też nie biorę witamin oprócz kw. foliowego. Ważne jest , żebyś z pozywieniem dostarczała potrzebnych składników. Pisałaś, że brałas w 7 tyg silne leki. Przy tak małej ciąży nie ma możliwośći , że u dziecka wystapią wady spowodowane braniem silnych leków. Albo dziecko zginie albo przeżyję i nic mu nie będzie- tak mi przynajmniej powiedział lekarz.
ehtele wyniki badań mam dobre, tzn mam dużą małopłytkowość ale to od zawsze. Czytałam, że w ciąży omdlenia są czymś normalnym dlatego nie myślałam, żeby zgłosić się do lekarza. Ale dobrze, że podsunęłas mi tą myśl. Bo jak się powtórzy to jeszcze raz to napewno nie będę czekała.
Poza tym gratulują!!! :) Duża ta Twoja dzidzia, super :) A zdjęciami się nie martw, ja miałam robione teraz usg w 12tc i tez było bardzo niewidoczne, tylko jedne zdjęcie zrobił dzidzi i ledwo co cokolwiek widać. Poza tym to narobił zdjęć ale tylko jakies przepływy.
i zapytam tak z ciekawości te usg w 17tc miałas robione na NFZ? bo z tego co wiem to przysługuję dopiero w 18-22tc. Pytam bo też bym chciała pójśc własnie tak koło 17 tc boo ciekawa jestem płci dzieciątka :)

Do góry