martuśka85
http://psychozytywnie.pl
dziewczyny, w ktorym tygodniu zaczyna sie 5. m-c? bo ile stron tyle wersji
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Witam wieczorową porą :-)
Jestem już po badaniach, serducho pięknie bije, małe wierciło się ... ach jestem szczęśliwa
Ja milam bol nerkiw poprzedniej ciazy- napisz dokladnie gdzie ten bol jest umiejscowiany, bo samo boli nie wiele mowi:/ ja milam kolke ale to byl ogromny bol.Witajcie Kobietki!!!
Dawno mnie tu nie było. Mam problem od soboty boli mnie chyba nerka , piszę chyba bo nie wiem co to napewno jest Nigdy nie miałam takich bóli. Boli co jakiś czas tak co 2-3 godziny choć dziś jest trochę lepiej Nie wiem czy to coś powaznego czy nie Proszę doradzcie coś
Ciesze sie rowniez, mozemy dziewczyny chociaz przez chwile poczuc sie jak dzieci i cieszyc sie do woli tymi pociechami.Witam wieczorową porą :-)
Jestem już po badaniach, serducho pięknie bije, małe wierciło się ... ach jestem szczęśliwa
Ja mam zazywac zestaw witamin od poczatku ciazy a nawet wczesniej powinnam, tak robilam przed poprzednia ciaza a teraz to troche zaniedbalam a tym bardziej jak na poczatku mialam mdlosci , jesli chodzi o folik to ciesze sie ze w stanach jest on dodawany do chlebka i maki, oraz innych produktow, bo przynajmniej wiem za zawsze troche go gdzies zjadlam))Ja mam przepisany magnez od 7tc, mimo że nie miałam też skurczy ani łydek ani macicy... a mój lekarz twierdzi inaczej tzn uważa, że ja nie będę odczuwać skurczów macicy, bo tego się nie czuje, a skutki będą się objawiać skracającą się szyjką (moja ma jedynie 2cm...). Owszem pobolewa mnie podbrzusze, ale to inna historia i nie ma związku ze skurczami. Więc biorę magne b6 1/2 i no-spę 1/2.
No ja mam takie od zabiegu, ale mam nadzieje ze to przejdzie;0A ja przed chwilą sprawdziłam i na wkładce miałam takie beżowe plamy - echhh i teraz nie wiem czy się martwić czy nie, ostatnio miałam tyle stresu, że szkoda pisać, mam nadzieję, że to na dzidziunia nie wpłynęło
dziewczyny a mam do Was pytanie czy macie juz tą linie biegnącą do pępka?
Pajka ja mialam taka cieman linie ale dopiero od 6-7 miesiaca, wczesniej zero naczynek i innych problemow ze skora- moze wez jakies witaminy, bo mysle ze to nie sa jeszcze problemy z waga - przeciez pisalas ze schudlas.-Chociaz trudno powiedziec jednoznacznie co jest przyczyna.ja mam pełno widocznych żyłek na brzuchu i piersiach a mam taką linie ale ona nie jest ciemna tylko jasna ledwo widoczna, ale podobno do 5 miesiaca moze sie ona pojawic
ja tez sie kiedys cieszyłam, ze mnie przestały boolec a nastepnego dnia o mamo jak szalały jak głupie a teraz czasami swędzą sutki to dopiero jazda na kółkach wtedy frajne ma moj maz bo masuje
Saudades fakt Twoja szyjka bardzo krotka:/ ja mam 3.5 i skraca mi sie( i lekarze powtarzaja mi ze jest b. krotka) -chociaz dzisiaj lekarz powiedzial ze ma 4.5 cm.ale w to nie wierze zeby sie wydluzyla.