reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Na moich wizytach za każdym razem, jeszcze przed USG lekarz sprawdza szyjkę, wydaje mi się że to jest bardzo ważne i że należy wymagać tego badania.

reklama
Ja kiedyś miałam nadżerkę i jak poszłam do gina przed ciążą i poprosiłam go , żeby sprawdził czy nadal jest to powiedzial, że nie może nic dojrzeć. Bo szykja głeboko jest. Poza tym weź pod uwagę, że może lakrz się pomylił z tą tezą o nadżerce skoro lekarze wcześniej nic nie widzieli. Po drugie może jest ona bardzo mała i ciężko ją dojrzeć. Ja miałam też małą nadżerkę i sama zniknęła po kilku miesiącach bez żadnego leczenia.
Ja też nie jestem do końca zadowolona ze swojej lekarki ale niestety nie ma idealnych lekarzy. Jeżeli uważasz, żę niewykonuję ci niektórych badać to wprost zapytaj czy np. planuje Ci je wykonać w innym czasie.
Ja jak zakrwawiłam w 6tc to tez miałam tylko USG bez badania. Ale teraz na każdej wizycie mnie bada. Mam na slajdach wytyczne co lekarz powinien robić na każdej wizycie i jakie badania zlecać, i jest tam napisane, że nie musi badać na każdej wizycie, że powinno sie to robić tylko w razie potrzeby ze względu na możliwość dostania się bakterii do szyjki.

Aaaa...już rozumiem (tzn nie rozumiem jak tak można). Szczególnie jak były plamienia- co niby USG ma pokazać? A skąd miała lekarka wiedzieć,czy szyjka się nie rozwiera?!! co za partacze...

Od razu przypomina mi sie wczorajsza wizyta u pediatry z córką.Pokazuję wyniki krwi i pytam czy mocno odbiegają od normy i słyszę "A SKĄD MAM WIEDZIEĆ" po czym lekarz klika na klawiatrze www.google.pl i szuka norm laboratoryjnych. Powiedziałam,że ma nie szukać w intenecie bo nie ma tam norm na Ig dla 2 latków.

Może mimo wszystko zmiń na tego lekarza faceta? Może nadżerka nie jest duża i stąd nic nie powiedział. W końcu nadżerka to nie jest jakaś bardzo poważna sprawa a jednocześnie baardzo powszechna....

ta lekarka powiedziała, ze nadzerka jest duza i nie trudno ją zauważyc:eek: wiesz ogólnie mnie to juz nawet nie chodzi o tą nadżerke tylko o to, z emimo plamien i zagrożonej ciazy ona nawet nie zbada i to chyba w tym wszystkim jest najgorsze

Na moich wizytach za każdym razem, jeszcze przed USG lekarz sprawdza szyjkę, wydaje mi się że to jest bardzo ważne i że należy wymagać tego badania.

własnie szyjka jest wazna :tak:

Ja kiedyś miałam nadżerkę i jak poszłam do gina przed ciążą i poprosiłam go , żeby sprawdził czy nadal jest to powiedzial, że nie może nic dojrzeć. Bo szykja głeboko jest. Poza tym weź pod uwagę, że może lakrz się pomylił z tą tezą o nadżerce skoro lekarze wcześniej nic nie widzieli. Po drugie może jest ona bardzo mała i ciężko ją dojrzeć. Ja miałam też małą nadżerkę i sama zniknęła po kilku miesiącach bez żadnego leczenia.
Ja też nie jestem do końca zadowolona ze swojej lekarki ale niestety nie ma idealnych lekarzy. Jeżeli uważasz, żę niewykonuję ci niektórych badać to wprost zapytaj czy np. planuje Ci je wykonać w innym czasie.
Ja jak zakrwawiłam w 6tc to tez miałam tylko USG bez badania. Ale teraz na każdej wizycie mnie bada. Mam na slajdach wytyczne co lekarz powinien robić na każdej wizycie i jakie badania zlecać, i jest tam napisane, że nie musi badać na każdej wizycie, że powinno sie to robić tylko w razie potrzeby ze względu na możliwość dostania się bakterii do szyjki.

Tak, ale ja nie bylam przez moją lekarke NIGDY badana a plamienia mam średnio pare dni w miesiącu wiec powinno ją zainteresowac skąd mogą byc plamienia a nadżerka niestety nie jest mala. Poza tym jak pisąłam wczesniej jak sie nie bada normalnie to jak mozna zauważyc czy cos sie na szyjce nie dzieje?

Ide robic na obiad racuchy :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie Pajeczko ona popełniła znaczny błąd, przecież trzeba ocenić szyjkę czy się nie rozwiera, ocenić jej długość palpacyjnie, ocenić jak macica się układa oraz jajniki itp.
Od razu widać jakość śluzu, barwę.

Poza tym bardzo się cieszę, że z Martitką wszystko w porządeczku:) BOziu martwiłam się cały wieczór, spać nie mogłam, a już nie miałam sił włączać kompa, moja siostrzyczka wczoraj miała 18tkę i pomagałam jej zawozić wszystko do lokalu....byłam wykończona i poszłam o 1 spać.

Gratuluję wam dziewczyny wizyt. Chyba Cayra już wie o płci:) Zatem cieszę się bardzo, miłego dnia słonka...

No właśnie Pajeczko ona popełniła znaczny błąd, przecież trzeba ocenić szyjkę czy się nie rozwiera, ocenić jej długość palpacyjnie, ocenić jak macica się układa oraz jajniki itp.
Od razu widać jakość śluzu, barwę.

...

dlatego sie zdecydowałam, z epojde do niej ostatni raz 23 lutego po kolejne l4 a potem zmykam do mojej poprzedniej lekarki. W sumie z tej poprzedniej zrezygnowałam bo bardzo zachwalali mi tą moją obecną, ale jak widac chyba niezbyt dobra jest.
Dokladnie skąd mam wiedziec, ze u mnie wsio dobrze skoro ona mnie nie bada.
Ta poprzednia lekarka zawsze robila mi cytologie + wymaz bez problemu jak prosiłam o badania tez robiła wiec sie nie bede zastanawiała u niej wizyte mam 3 marca tylko zastanawia mnie fakt jak teraz ewentualnie z tym zaswiadczeniem na becikowe jezeli podtrzymają ten 10 tc.

Dziewczynki na staraczkach był filmik ojejku jak mi łezki lecą, lecą i kapią, tak ukradkiem....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0&feature=player_embedded"]YouTube- Ja Jestem - Arka Noego[/ame]
No właśnie Pajeczko, lepiej trzymać się tych co sprawdzą i mają pewność:)

reklama
Do góry