reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja to sobie chyba jeszcze dzisiaj dokupię... :tak:
a teraz biorę się za oglądanie "Majki" w necie i jedzenie winogrona:-p
a na 11 do pracy, więc do następnego napisania:-)

reklama
Witam Was w nastepny pochmurny dzień:(((((!!!!
Wczoraj mi częściowo padł laptop i zadzw. do znajomego (jest informatyk.), aby zajrzał do mnie na moment, więc takie się cuda działy, że przywaracał funcjonalność sprzętu 6 godzin:szok::szok::szok:, potem jeszcze syn instalował pozostałe programy i tak dziś dopiero nadrabiam wasze liściki.
MARTIKA więc ja również jestem w:szok:, że Ty jakby nigdy nic idziesz w poniedz. do pracy!!!! Cholerne żabojady! Ale dobrze, że jest lepiej!
MILUSIA nasza służba zdrowia no poprastu jest do "odstrzału" idziesz po poradę, a stresujesz się w gabinecie, łaskę robią, że pracują, mogła zostać babcią klozetową to by tylko kawałek papierku wydzielała ot i cała robota:)))):wściekła/y::tak:
Ponadto gratulacje dla wszystkich przebadanych Mamuś, ffffajnie macie, ja jeszcze trochę do badania.:-)
Więc ze skórą Wy również macie problemy???? No tak balsamowanie pomaga niestety tylko na krótko, mam nadzieję, że to minie i latem nie będzie sie z nas "sypać" hihihi.:-D
Nie mierzyłam się w pasie, bo nie chcę się dobijać, chociaż wchodzę, jeszcze w ciuchy zwykłe, to wiem że przybyło tu i ówdzie ( w końcu 4 kg do przodu) i niestety mnie nie rośnie tylko brzuszek, ale w koło beeee:(((
W środę idę po następne zwolnienie na miesiąc i zawizę je do pracy zajrzę do szefa, bo mnie nie widział jeszcze odkąd się dowiedział, że jestem w ciązy, koleżanka podała pierwsze zwolnienie.
Jak tak Mamuśki nie przejadłyście się pączusiami????
Mnie wczoraj tak mdliło, że dziś boję się zacząć jeść śniadanie:-)!!!
Teraz mam do Was pytanie .
Czy interesowałyście się już co trzeba będzie przedstawić do becikowego??? Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, ale ja chcę wiedzieć, bo.....
W karcie choroby mam wpisaną 1 wizytę jako 8 tyg. ciąży, natomiast kartę ciąży miałam założoną dopiero na 2 wizycie w 13 tyg. i tak mam wpisane w kar.ciązy. ale moja ginek. powiedział, że to nie ważne, bo jest w karcie choroby 8 tydz. więc pytam: czy to jakiś formularz lekarz będzie wypełniał i się stemplował pieczątką i jakaś kopia karty choroby będzie załączana??? Bo w sumie kartę ciązy zawsze można zgubić prawda, chyba ważniesza jest ta w gabinecie ginek.????
Próbowałam czytać w Necie, ale nie mogę zanaleźć nic dokładniejszego, macie jakąś stronkę z adresem to poproszę.:-):tak:

Dzień dobry dziewczyny :-)
Ja jeszcze na wpół przytomna, ale witam się z rana ;-)
Nos już prawie odetkany ;-), a taki mizerny kaszelek taki jak wczoraj :tak:
Obejdzie się bez tego antybiotyku :tak:
Idę zrobić sobie gorącą herbatkę z cytrynką :tak::-)
Bombusiu, ja kartę ciąży miałam założoną w 11 tygodniu, a pierwszą wizytę miałam w 6 tygodniu ciąży. Moja lekarka tylko w jednym miejscu przy wywiadzie zaznaczyła, kiedy ta 1 wizyta była, żeby potem w karcie nie szukać :tak: Ale lekarz potem wypisując to zaświadczenie do becikowego będzie miał wszystko w karcie.

Ostatnia edycja:
przepisy sie zmienily i teraz wystarczy miec zaswiadczenie od lekarza, ze sie chociaz raz w czasie ciazy bylo u lekarza.

Teraz mam do Was pytanie .
Czy interesowałyście się już co trzeba będzie przedstawić do becikowego??? Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, ale ja chcę wiedzieć, bo.....
W karcie choroby mam wpisaną 1 wizytę jako 8 tyg. ciąży, natomiast kartę ciąży miałam założoną dopiero na 2 wizycie w 13 tyg. i tak mam wpisane w kar.ciązy. ale moja ginek. powiedział, że to nie ważne, bo jest w karcie choroby 8 tydz. więc pytam: czy to jakiś formularz lekarz będzie wypełniał i się stemplował pieczątką i jakaś kopia karty choroby będzie załączana??? Bo w sumie kartę ciązy zawsze można zgubić prawda, chyba ważniesza jest ta w gabinecie ginek.????
Próbowałam czytać w Necie, ale nie mogę zanaleźć nic dokładniejszego, macie jakąś stronkę z adresem to poproszę.:-):tak:
teraz zostało zniesione i wystarczy że kobieta przedstawi, że była choć raz na wizycie przez całą ciążę ( jeszcze do jakiegos czasu było że musi być pod opieką do 10 tyg.ciąży) Więc wszystko tj jeszcze takie "nie stałe" Ma być to wypisane na specjalnym formularzu MZ.

Tak na szybko znalezione:
Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku tu jeszcze pisze że od 10, a teraz ten przepis się zmienił.

Rzecznik resortu zdrowia Piotr Olechno zapewnia, że te kobiety będą miały szansę otrzymania becikowego. Przepisy o zaświadczeniach lekarskich zostaną złagodzone. Po zmianie rodzice starający się o becikowe będą musieli przedstawić jedynie zaświadczenie, że raz w czasie ciąży matka była u ginekologa lub położnej. Piotr Olechno jednak zaznacza, że nakaz poświadczenia opieki lekarskiej od 10 tygodnia ciąży nie zostanie całkowicie wycofany, a jedynie zawieszony na 2 lata . W tym czasie zostanie przeprowadzona kampania promująca badania profilaktyczne w czasie ciąży. ze str.http://wiadomosci.onet.pl/2123912,10,1,1,,item.html

Ostatnia edycja:
Starlet, widziałam to zaświadczenie i rozmawiałam z lekarzem :tak: Przepisy teraz są takie, że do 10 tygodnia musi być udokumentowana 1 wizyta u ginka (co musi być odnotowane w karcie) i przynajmniej 1 wizyta w trymestrze. :tak:

przepisy sie zmienily i teraz wystarczy miec zaswiadczenie od lekarza, ze sie chociaz raz w czasie ciazy bylo u lekarza.

NIEEEEE Ja wiem , że musisz być u lekarza do 10 tyg. ciązy, aby Ci przyznali w ogóle becikowe i chociaż raz w trymestrze na wizycie (czyli min.3 wizyty)
Chodzi mi o to czym to trzeba będzie udokumentować????

Czesc dziewczynki..

Ja rowniez poczynilam wczoraj wymiary.. i w biuscie mam na plus 6cm.. zawsze miałam duzo a teraz jeszcze plus te 6.. wychodzi ze pod biustem nosze obwod 75 a w biuscie mam 106.. w wiekszosci sie mieszcze w staniki bo mam bawelniane z fiszbinem.. a ostatnio wzielam sobie ze stoiska 75 DD ale szczerze to takie wielkie te dd..

jesli chodzi o odwod pasa.. nie mierzylam przed ciazą.. ale od 9 tygodnia nic sie nie powiekszylo.. strzelam ze od poczatku mam na plusie 10-15cm..

reklama
Do góry