reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Też myslałam, że już dostanę nr telefonu a mam jedną upatrzona położna z tego szpitala. Niestety lekarka powiedziała mi , że dopiero w 30tyg da mi namiary, wogóle tego nie rozumiem :/
Myślicie, że gdybym zadzwoniła na blok porodowy i powiedziała, że chce nr to by mi dały? Jak zdobyć kontakt do wybranej położnej?

reklama
Jszcze z tymi tygodniami , żeby było jasne ;) w karcie ciąży mam wpisan skonczone tygodnie, ale lekarz posługuje się stwierdzeniem "Jest Pani w...." (i tu tydzień wyżej). Gdy maluch miał główke na 12tc, a ja byłam u niego w 11t3d to powiedział,że wszystko ok bo przecież jestem w 12tygodniu :) uff...

martitka - ja tylko nie rozumiem jednego-JAK TO W PONIEDZIAŁEK DO PRACY!????
Szczególnie,że raz już straciłaś maluszka a teraz to krwawienie bez określonej przyczyny... w życiu nie poszłabym do pracy tylko wymusiła wręcz L4 !!
Cieszę się jednak,ż nie okazało się nic strasznego i dzidzia jest zdrowa. Dbaj o siebie kochana.

A mnie jak zwykle głowa boli. wziełam jeden APAP ale przy migrenowych,nawet tych lżejszych paracetamol poprostu nie pomaga. Wyłącznie określona dawka ibuprofenu... :-/ Cóż...

Dziekuje dziewczyny za kciuki:-) Wszystko wporzadku z malenstwem, nie wiadomo jednak co jest przyczyna krwawienia, ktore najprawdopodobniej jeszcze bedzie trwalo, bo krew byla widoczna na usg.Mam sobie polezec do niedzieli i w poniedzialek do pracy:szok:
Moj szkrab ma juz 11,8 cm:-D

Cayra duze , te twoje,, malenstwo'';-)

Weź lepiej L4 i odpocznij w Naszym stanie nie możemy się przemęczać :-)
Dużo zdrówka życzę :-)

Bombusia u mnie skóra również masakrycznie sucha..oprócz standardowych kremów ujędrniających mustela używam kremu nawilżającego hiperalergicznego dla niemowlaków z nivea super się wchłania i ja czuję ulgę...:-D polecam

cayra Cudownie, że wszytsko u ciebie i dzieciątka w porządku no i idealnym określniem jest :"Rośnie jak na drożdżach" gratuluję i ściskam maleństwo

martitka Koniecznie leż, odpoczywaj i L4:-):-). Dziwne, że lekarz nie skierował Cię do szpitala...skoro, nie zauważył krwiaka to musi mieć to jakieś inne podłoże...poszłabym na konsultacje jeszcze do innego lekarza...oczywiście jestem dobrej myśli i na pewno wszystko będzie jak trzeba;-)

zielona Witamy w naszym sierpniówkowym towarzystwie

Ciamajdka Czemu tak rzadko ostatnio u nas bywasz?:-(
Idziesz na to L4 czy pracujesz nadal?
I co kochana robiłaś w Mysłowicach? Ja pochodzę z Mysłowic:-D

kiniusia współczuję takiej wizyty...kurczę powiedzcie mi tylko po co nasze składki zdrowotne? Tak na prawdę jak coś się dzieje i tak załatwiamy to prywatnie...a jak to jest pierdoła i pójdziemy z NFZ to własnie w taki podły sposób lekarze nas traktują...tragedia:wściekła/y:

Nektarynka to extra...dzieciątko zdrowe, pięknie się rozwija... nic tylko świętować...:-D

piszecie tyle że jak na chwilkę siadam do komputera to ledwo daję radę przeczytać :eek:
witam wszystkie nowe sierpnióweczki :tak::tak:lista znacząco się już wydłużyła ale mam poczucie że jest już jakieś stałe określone grono które się udziela
martitka współczuję stresu :-( ale teraz wszytko będzie dobrze i tego trzeba się trzymać:tak:
kiniusia lekarka powinna zarobić kopa w mniej szlachetną część pleców :wściekła/y:
nektarynka dobrze że wszystko w porządku i że jesteś już spokojniejsza:tak::tak:

no i już nie pamiętam co miałam jeszcze napisać :sorry: w każdym razie spokojnej nocki

Martita cieszę sie ze wszystko jest ok ale pomysl moze o L4 :tak::tak:

Nektarynka super, że z dzidzią Ok, Spokoju i odpoczynku życze :-)

A ja już w łóżeczku, dziś mnie trochę brzuch pobolewał, więc pora wypocząć.
Muszę się "nastroić" bo w następnym tyg. pasuje mi powiedzieć w pracy że jestem w ciąży :-)

Alaa z nie masz zadnego kontaktu z jakąś pania która jest juz powyżej 30tyg ciąży i od niej poprosic nr tel , albo idz sama do szpital gdzie pracuje i z nią osobiscie porozmawiaj przecież nie wyrzuci cię:tak::tak::tak:

Nektarynka to extra...dzieciątko zdrowe, pięknie się rozwija... nic tylko świętować...:-D
tak tak.. wlasnie popijam herbatke pomaranczową.. przepyszna..
nektarynka dobrze że wszystko w porządku i że jesteś już spokojniejsza:tak::tak:

Nektarynka super, że z dzidzią Ok, Spokoju i odpoczynku życze :-)
jeszcze raz dziewczynki dziekuje.. za słowa wsparcia i gratulacje.. co to wizyta u gina potrafi.. cuda.. mam zapewniony spokój ducha na jakiś czas:-)

L4 oczywiscie, ze bym chciala, tylko, ze we Francji nie traktuje sie ciezarnych tak samo jak w Polsce.Lekarz swteirdzil, ze moja praca nei jest stresujaca i moge jak najbardziej pracowac.Przy ostatnim krwawieniu razem spedzialm 7 godzin na pogotowiu proszac zeby mnie przyjeli:wściekła/y:Dlatego uwazam, ze polska sluzba zdrowia jest rewelacyjna, tylko brak nam srodkow. Francuzki po 10 tygodniach macierzynskiego zostawiaja malenstwa w zlobkach i wracaja do pracy:szok:

Bombusia ja rowniez mam problemy z cera; wypryski, plamki

Nektarynka Fajnie wiedziec, ze z malenstwem wszytsko wporzadku:-)

Wiem Pajeczko, ale inaczej jest w pracy, a inaczej w domku, ja w domu mam inne życie to totalny relaks, przychodzę herbatka, świeczuszki, prysznic, kapciuszki....
Ale w pracy jest inaczej. Samo ciśnienie skacze. CO chwila telefon i nawijam w różnych językach i boję się że czegoś nie zrozumiem i źle przekażę, potem odpisuję na maile, potem ktoś dzwoni i muszę coś wyjaśniać z kilkoma firmami, potem muszę przygotować plan działań itp itd
Teraz jesteśmy jeszcze na etapie zamiany mieszkania...
echh szkoda gadać, wolałabym chyba siedzieć w fabryce i pakować kiełbasę:-D:-D:-D:-D

Oj milusia jak ja wiem co czujesz, ja jestem w pracy odpowiedzialna za wszytskie strony typu booking, expedia ,rowniez telefony, maile.4 jezyki w uzytku codziennym. Dodakowo mamy jeszcze tzw tajemnicze telefony, ktore sprawdzaja poziom jezyka i kwalifikacje personelu:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć!
Ale dzisiaj popisałyście-czytałam pół godziny:szok:

Ja dziś dopiero wieczorkiem zaglądam, bo jak wyszliśmy z domu po 10, to dopiero przed 19 wróciliśmy:tak: Najpierw do szkoły po zajęcie na weekend (ćwiczenia uczniów do sprawdzania:confused2:),później do sklepu kupić M kurtkę, której nie kupiliśmy, a jeszcze później pojechałyśmy z Basią do siorki, a M do kolegi;-)
Pączka dziś nie zjadłam ani jednego-jeszcze we wcześniejszej ciąży zjadłam jednego i tak mnie zemdliło, że teraz nie mogę na nie patrzeć:eek:

DZIEWCZYNY, BYŁAM DZISIAJ U GINEKOLOGA NA USG :-)

MALEŃSTWO MA 10 CM I WAŻY 164 g.

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:
Serdeczne gratulacje! Widzę, że chłopcy zaczynają nam się już ujawniać;-):-)

Bambusiu ja tam nic nie czuje.. jedyne co to pulsowanie mojej krwi.. byc moze ze przez to moje sadelko..

w kazdym razie mam juz umowiona wizyte wiec pojde dla świetego spokoju.. bede sie z tym lepiej czula.. odnosnie paczkow.. no wlasnie mielismy z M chrusty robic jak wroci z pracy wiec pewnie dopiero jak od lekarza wrocimy albo sobie odpuscimy.. zrobimy sobie co najwyzej tłusty piątek:)
Nektarynko-jeszcze będziesz liczyć z trwogą te swoje słodkie kilogramy;-)

mialam robioną chlamydie i wyszła negatywna. Nie chce mi sie latac na kolejne posiewy itd zużyje globulki i wtedy bede powaznie gadała z moją ginekolog. Wiesz ja sie nie dziwie, ze moja lekarka tego nie widziala skoro mnie normalnie nie bada tylko robi samo usg:eek:
Pajkaa-to jak idziesz na wizytę to ginka robi Ci tylko USG? Bp moja zawsze najpierw mnie bada ginekologicznie:tak:

Witam wszystkie przyszłe Mamusie. Dziś zarejestrowałam się na forum i będe do Was zaglądała. Pozdrawiam.
Witam na BB:-)

Dziekuje dziewczyny za kciuki:-) Wszystko wporzadku z malenstwem, nie wiadomo jednak co jest przyczyna krwawienia, ktore najprawdopodobniej jeszcze bedzie trwalo, bo krew byla widoczna na usg.Mam sobie polezec do niedzieli i w poniedzialek do pracy:szok:
Moj szkrab ma juz 11,8 cm:-D
Martitka-ale się cieszę, że u Ciebie wszystko ok:tak: Muszę Ci powiedzieć, że ten system we Francji mi się nie podoba:eek:

Wróciłam i odzyskałam siły witalne:-)
Z maleństwem wszystko super, przepływy są, przezierność 0,1 cm, nózie po 3,5 cm, ciałko 11 cm, główka 13 cm <?: nie wiem czy dobrze zrozumiałam>. Zdjęcie piękne jest, waga nadal na minus....serduszko bije i kciuk też widziałam, móżdżek wykształcony, żołądek jest, kość nosowa jest, kości czaszki są... JESTEM W NIEBIE:-D
Ciamajdko-i dla Ciebie gratulacje:-)

Czesc dziewczynki..

ja juz po wizycie.. maly fikal jak opetany.. w jednej chwili przodkiem do nas a za chwile juz tyłkiem.. uparte stworzonko.. juz mialam zrobione genetyczne.. kosc nosowa jest ok, mały mierzy od glowki do pupci 5,6cm przeziornosc karkowa 1,25 czyli jak najbardziej Ok.. z wagi lekko w dol polecialam, od ostatniej wizyty to -40 dkg.. lekarz probowal sprawdzic chyba co tam miedzy nozkami ale nie dało sie poza tym jeszcze ciut za wcześnie.. M był zachwycony.. maly tak fikał ze az M powiedzil lekarzowi " co on sie tak rusza, nie moze pan reki utrzymac? "a lekarz na to ze to ono tak fika:)

uspokoiłam sie strasznie..

w galerii wklejam fotke..

jeszcze raz dziekuje za troske i wsparcie:)
Następna zadowolona mamusia-super, że wszystko dobrze z dzidzią Nektarynko-uspokoiłaś się trochę;-)

Kiniusia-brak słów na tych naszych polskich lekarzy:no:

Do góry