reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja równiez się witam, juz w lepszym humorze :) Ale mam mały problem i zapytanie.

Otóż gdzieś tak od wczoraj mam mały problemik z okolicami intymnymi (swędzenie, śluz, troszkę piecze) - czy my - kobietki w ciąży - możemy stosować ten lek w saszetkach TANTUM ROSA??

Kiedyś juz tak miałam i pomoglo mi własnie to i Nagietek w płynie...

A jeśli nie, to czy któraś z Was miała juz takie dolegliwości i co stosowała?

Wizytę u gina mam dopiero w czwartek i chciałabym do tego czasu sobie jakoś ulżyć... :-(

Dzięki za każdą opinie i radę

Wtam wszystkie sierpnióweczki w ten niedzielny wieczór;)
Nie jesteś sama z takimi problemami!-niestety!!!
Ja podmywam się saszetkami Tantum Rosa-mam wizytę 17/02 u gin i ma mi podać nazwę dobrych globulek dla kobiet w ciąży /tych z tymi problemami/;)-podam po tym terminie.
Od dawna myję się tylko i wyłącznie płynami do higieny-dolegliwości nadal są-jednak znacznie rzadziej!Jeszcze można się podmyć "kalią"-bardzo łagodzi;)
Mam nadzieję że cokolwiek pomoże-bo wiem jakie to uciążliwe!!!

reklama
Aneczka i carilka - również witam!!!

Dzisiaj leniwy dzień. Obejrzałam z M film "Kac vegas" - głupiutki ale wyjątkowo śmieszny ;) i przysięgłabym,że po wypiciu słodkiej herbaty poczułam dwa "plumknięcia" :) nie wiem jak to nazwać,ale napewno nie były to jelita ;)

cayra1984
tantum rosa, Lactovaginal czy globulki nagietkowe mogą pomóc tylko doraźnie - moim zdaniem konieczna będzie wcześniejsza wizyta u lekarza, bo większość leków leczących stany zapalne dróg rodnych jest na receptę.

Witajcie Kochane :happy2:

Nie wiem czy ten temat nie był już przypadkiem poruszany....

Czy zastanawiałyście się nad porodem?? Chcecie rodzić naturalnie czy przez cesarskie cięcie??

Ja bardzo chciałabym aby było mi dane urodzić SN :tak:

Ja się nie mam nad czym zastanawiać w pierwszej ciąży miałam cc i drugie będzie to samo:tak:

jestem wąska w miednicy ,i nigdy sama nie urodzę ;)
u mnie to rodzinne moja mama miała 3 cesarki...

w związku z tym, że to moja pierwsza ciąża, to zupełnie nie wiem jak się to skończy. chciałabym SN bez ZZO ale pojęcia nie mam czy nie przytłoczy mnie ból i nie będę chciała znieczulenia. Myślę, że w tej kwestii trudno jest coś zaplanować. Bardzo się cieszę, że nie mieszkam w Stanach, bo tam rutynowo wykonuje się cesarki, bo
szybciej :/ na yt jest o tym fajny dokument ""porodowy biznes" polecam obejrzeć.

A w głębi to chciałabym urodzić w domu.

Dziękuję, dziewczynki, za rady.

Wiem, że te przemywania etc. pomogą tylko doraźnie, w czwartek mam wizytę u gina i mam nadzieję, że dostanę coś bardziej skutecznego :-)

nervita, ja od zawsze myję się płynami do higieny Ziaja Intima, ostatnio z ekstraktem z szałwii; jak napisali na opakowaniu, szczególnie przeznaczony dla kobiet w ciąży i w okresie okołoporodowym.

Dziewczyny, a czy bierzecie jakieś witaminy w tabletkach? Ja zażywam Feminatal 400 Metafolin + DHA - stosowany od 13 tygodnia ciąży - zawiera witaminy, jod i kwas tłuszczowy DHA i zdaniem mojego gina są najlepsze :-)

reklama
fiuuufiuu masz absolutną rację!
chcieć to ja sobie mogę, a wyjdzie w praniu ;-) zdecydowanie wolałabym rodzić świadomie SN...

wiem, że nie masz swojego lekarza w Szczecinie, więc pewnie też nie masz też planów co do porodówki... chyba, że się mylę :-)
ja stawiam na Pomorzany.

Do góry