reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
A co myślicie Mamuśki o kalendarzu chińskim????
Wierzycie w te wyliczanki?????
Podobno w większości się sprawdza, ale podchodzić trzeba z rezerwą do tego:confused:!!!

Cześć dziewczyny ja o pomoc małą w czasie ciązy byłam na l4 pamietacie i teraz dostalam pasek poczta i wogole 100%mi nie policzyli;/zamiast 1400zł policzyli mi cos 900zł;/nie wiem co mam robić

Podobno w większości się sprawdza, ale podchodzić trzeba z rezerwą do tego:confused:!!!

Nie ma 100% sprawdzalności, wiec trzeba traktować chyba z przymrużeniem oka :) Ja popytałam u znajomych, jak o było, i nie każdemu sie sprawdziło :)

Cześć dziewczyny ja o pomoc małą w czasie ciązy byłam na l4 pamietacie i teraz dostalam pasek poczta i wogole 100%mi nie policzyli;/zamiast 1400zł policzyli mi cos 900zł;/nie wiem co mam robić

Czy na pewno w dokumencie zwolnienia czyli ZUS ZLA miałaś symbol choroby "B", bo to oznacza ciążę???? Zadzwoń do swoich kadr czy kto tam się tym zajmuje i spytaj dlaczego tak się stało, jeśli to był pełny miesiąc to powinnaś dostać 100%, a jak część to ci wyrównają przy najtępnym wynagrodzeniu, musisz sprawdzić!!!!!!

Marc, a mieli zaświadczenie od Twojego lekarza o ciąży lub literkę "B" na zwolnieniu ZUS ZLA? Bo jeżeli tak, to należy Ci się za ten okres L4 100 % wynagrodzenia. Może zadzwoń do tego, co wyliczał paski i wyjaśnij sprawę. :tak:

Ja tak szczerze mówiąc nie wiem czy do końca wierzę. :baffled:
Kilku znajomym osobom się sprawdziło, a kilku nie. :sorry2:

reklama

Mi wyszła dziewczynka wiec jestem ciekawa bo ja czuje ,z e bedzie chlopaak:tak: pewnie sie okarze za pare tygodni to Ci powiem czy sie sprawdziło bo wierzyc nie wierze chyba:-p

Ja dzisiaj na obiad zapiekankę ziemniaczaną. Ogórkowej nie jadam za to ogórki iszone mniam:-p

Do góry